Blogger Widgets

2012. július 29., vasárnap

Sanvi, Sansanvi, Semangelaf

Sziasztok!

Új rovat indul az oldalon. Mégpedig nem más, mint az Angyallexikon.


Ebben a rovatban az Árnyvadász krónikák könyveiben elhangzó vagy szereplő angyalokról fogok némi információt adni. :) Az Angyallexikon részletes verzióját az Extrák között találjátok már, a Címkére mutató linket pedig az Az Árnyvadász világról menüben. 




Na és akkor ténylegesen is következzen az első cikk!

A Csontváros könyvben összesen három Angyal neve szerepel szeráfpengékkel kapcsolatosan. (Plusz Raziel neve, de róla majd később. :D)

Ők pedig sorrendben Sanvi, Sansanvi és Semangelaf. Hármukkal kivételt teszek, mert a történetük annyira szorosan összekapcsolódik, hogy felesleges lenne mindegyiküknek külön cikket szentelni. 

Lilithet valószínűleg már nem kell nagyon bemutatni, de néhány szót muszáj róla ejteni, hogy érthető legyen a történet. Lilith volt az első nő a Biblia szerint, nem pedig Éva. Isten Ádámot és Lilithet egyazon agyagból formázta, hogy Ádámnak társa legyen. Első este Isten magához hívta, és azt mondta neki, hogy Ádám alárendeltje lesz. Ezt nem fogadta el, mert az agyag, amiből őt formázták, a bukott Samael nyálával volt megmérgezve. Lilith tehát nem volt hajlandó kiszolgálni Ádámot, sokak szerint ez körülbelül abban merült ki, hogy nem elégítette ki a vágyait. Lilith összeveszett Ádámmal és az Édent elhagyva a sivatagba ment. Ott minden nap több ezer keveréklénnyel egyesült és több ezer gyermeket nemzett velük. Ők voltak a démonok és mindenféle szörnyetegek. (Sok monda szerint bukott angyalokkal is hált.) 

Lilith mindenesetre maga is démonná vált, és saját gyermekei halála miatt bosszút esküdött. Háborút indított a szülő nők, illetve az újszülöttek ellen, különös tekintettel a fiúkra.

Itt jön a képbe a három fent említett angyal. Sanvi, Sansanvi és Semangelaf ugyanis kényszerítette Lilithet, hogy esküdjön meg, hogy azokat a gyermekek és anyákat nem fogja bántani, akik rendelkeznek egy bizonyos amulettel. Ezek az amulettek Sanvi, Sansanvu és Semangelaf nevét viselték. A 18. század végén rengeteg anya és gyermek rendelkezett ilyen amulettel. Ezenkívül a három angyal nevét az ajtó fölé is gyakran felírták, hogy megvédjék őket, vagy ugyanilyen feliratú amulettek helyeztek el a hálószobában vagy a ház különböző sarkaiban. 


Így tehát nem meglepő, hogy egy olyan sorozat nyitókötetében, amelyben fiatal Árnyvadászok harcolnak a démonseregek ellen, ez a három angyal jelenik meg első körben, hiszen ők azok, akik valamelyest képesek voltak megvédeni a világot minden démonok ősanyjától.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon érdekes hisz Lilith gonosz és a velejéig romlott. Furcsa h valaha ő lett volna Ádám párja. Igaz olvastam a 4. részt még mindig nehéz elhinni. Lesz a többi szeráfpengéről/angyalról is?
    Am klassz vagy!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Igen, az összes angyalról lesz majd, fel már felsoroltam őket az Extrák között, és szép lassan jönnek a bejegyzések is. :D
      És köszi! ^_^

      Törlés
  2. Szia!

    Nagyon jó ötlet az angyallexikon, én egyébként is szeretem a szárnyasokat! :D Esetleg nem tudsz valamit össze gyűjteni Ithuriel-ről? Nekem eddig ő a kedvencem, és nem nagyon találok róla infót.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Pedig róla van infó, akkor előreveszem. :)

      Törlés
    2. Fel is került, itt tudod meglesni: http://arnyvadaszvilag.blogspot.hu/2012/10/angyallexikon-ithuriel.html

      Törlés
    3. Köszi, már láttam! :) Nagyon jó lett!

      Törlés

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets