Blogger Widgets

2012. augusztus 20., hétfő

Bemutatkozásszerűség

Sziasztok!

Többen kérdeztétek már, hogy ki is az ember az oldal mögött. Nos, nem hiszem, hogy túlságosan érdekes személyiség lennék, de gondoltam, az egy hónapos szülinapnál jobb alkalom nem lesz.

Szóval. Mihóczy Mercédesznek hívnak, netes körökben Deszy néven ismerhettek. 21 éves vagyok, egyetemista, és mániákus blogger. Nem ez az első blogom, több másikat is rendszeresen frissítek. Van ezenkívül három Tumblr oldalam is.

Cassandra Clare könyveit látásból már ismertem, mivel Vörös Pöttyös rajongó vagyok, de valahogy nem fogtak meg első pillantásra. (Ami meglepő, mert most már imádom a borítókat.) A barátnőm olvasta el őket, és mivel épp vámpíros-angyalos korszakomat éltem, belefogtam. (Ez a Moly szerint 2010-ben volt. :D) És hát most már tudjuk, hogy tetszett, hiszen ha nem így lett volna, akkor nem hozom létre ezt a blogot.

A Cassandra Clare-rel kapcsolatos híreket, infókat először egy másik blogomon kezdtem el megosztani, az egy ilyen vegyes-mindenes oldal könyvekről, filmekről. Az első fordításaimba is itt fogtam bele. Kezdetben szerintem borzalmas fordításaim voltak, azóta remélem, javultam. :) Ez az az oldal egyébként: http://deszy-diary.blogspot.hu/ A régebbi posztokat meg is találjátok itt.

Aztán jött az ötlet, hogy mivel nincs Magyarországon rendszeresen frissülő Cassandra Clare rajongói oldal, létrehozok egyet. Mivel már úgyis posztoltam a híreket, ez nem jelentett annyi munkát. (Bár mint kiderült, mégis. :D) Sok posztot átmásoltam onnan erre az oldalra, a Facebook oldal pedig már valamivel korábban el is indult.

Na, ennyit az oldalról, és akkor vissza rám. :) Van egy könyvesblog kezdeményem, de elég kezdetleges sajnos, szóval azzal nem dicsekednék. A többi blogom fanfictionökkel vagy a saját írásaimmal kapcsolatos. Ugyanis a hírek posztolásán kívül írogatok is. Régebben inkább rövidebb Twilight fanficeket, mostanában inkább Harry Potter fanfictionöket írok, és van egy Hunger Games fanfic kezdeményem.

Ezenkívül saját történeteim is vannak, főként novellák és mesék. Ezeket itt megtaláljátok: http://mihoczym.blogspot.hu/ 
És egy novellám megjelent ebookban is az Ulpiusnál: http://ulpius.bookandwalk.hu/Vegzetes-csok-7347-ebook.aspx 
És van az írásaimmal foglalkozó Facebook oldalam is: http://www.facebook.com/deszyirasai

Nem tudom, ezeken kívül mi érdekeset mondhatnék még magamról.

Ja, még annyit, hogy igen, jelenleg egyedül csinálom az oldalt, ha leszámítjuk a tippeket, amiket tőletek kapok. :) A fordítások is a sajátjaim.

De ha esetleg még bármilyen kérdésetek van, mindenre szívesen válaszolok! :)

9 megjegyzés:

  1. Te írtad ezeket a Jake-Nessie novellákat?! A Merengőn olvastam őket és nagyon tetszenek! :)

    VálaszTörlés
  2. Szia! Igen, én. ^_^ És örülök, hogy tetszenek. :)

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Nem tudnál esetleg belinkelni néhány Twitter oldalt ahol esetleg én is nyomon tudnám követni a forgatást (pl.: Cassandra Clare oldala vagy a rendezőé)
    Sokat segítenél vele. Előre is köszi!

    U.I.: IMÁDOOOOOM a Blogodat! Minden nap benézek, nagyon tetszik :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Írtam róla egy külön posztot. :)
      És nagyon szépen köszönöm! :D Örülök, hogy így tetszik az oldal. :D

      Pussz:
      Deszy

      Törlés
  4. "JELENLEG egyedül csinálod", tehát tervezel idővel segítőket is magad mellé venni, vagy úgy érzed, elboldogulsz az admini teendőkkel egyedül is? :)

    VálaszTörlés
  5. Ez egy nehéz kérdés, amin bevallom, már jó ideje gondolkozom. Mert néha nagyon úgy érzem, hogy nem bírom szuflával, leginkább a fordítások tekintetében van problémám. Imádom pl. a kimaradt jeleneteket fordítani, de a cikkek miatt általában nem jut rá időm. Az, hogy vadászok a hírekre, nem telik sok időbe, élvezem is, csak a fordításokat nem bírom.
    Emiatt gondoltam már rá, hogy jól jönne egy kis segítség, de bevallom őszintén szeretem érezni, hogy ez az oldal az enyém. Hogy azt teszek ki, amit szeretnék, aztán változtatok, amit szeretnék... És nem tudom, hogy ez mennyire maradna meg, ha nem lennék egyedül.
    Szóval jelenleg úgy állok, hogy kísérletezgetek, hogy meddig bírom, és nem vetem el a lehetőségét annak, hogy valamikor a jövőben, lehetséges, hogy a közeli jövőben nem fogom már bírni egyedül.

    VálaszTörlés
  6. Deszy, te egy főnyeremény vagy nekünk, köszi!!!!!! :)

    VálaszTörlés
  7. Deszy...köszönjük hogy vagy nekünk :) <3

    VálaszTörlés

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets