Blogger Widgets

2012. november 13., kedd

Sorozatajánló - Me and Mrs Jones

Sziasztok!

Eredetileg a hétvégén terveztem megírni, miután kijött az évadzáró (és azt hiszem, befejező) rész, de nem bírtam ki.

Már volt szó több Csontváros színész sorozatáról: Misfits, Camelot, Tudorok. Mind eléggé ismerteknek számítanak, és kis hazánkban is elérhetőek.

Most azonban egy idei, kevésbé ismert sorozatról fogok írni, a Me and Mrs Jonesról. És hogy ki szerepel benne? Robert Sheehan!


Me and Mrs Jones


A történet főszereplője Gemma, a középkorú anyuka, akinek egyedül kell megküzdenie az élet nehézségeivel, többek között tízéves ikerlányai nevelésével illetve volt férjével és annak gyönyörű barátnőjével. Egy nap azonban még jobban felfordul az amúgy is kissé szerencsétlen, kétbalkezes Gemma élete: randira hívja lányai egyik osztálytársának apja, Tom, és hazajön hosszú utazásáról már felnőtt fia, Alfie, aki hozza magával új legjobb barátját, Billy-t (Robert Sheehan) is. Billy és Gemma között tagadhatatlan a vonzalom, de a nő azzal is tisztában van, hogy Tom lenne az ésszerűbb és könnyebb választás.




Amikor először belenéztem a sorozatba, voltak kétségeim. De valamiért imádom a nagy korkülönbséges szerelmes sztorikat (nem, nincs apakomplexusom, mielőtt valaki azt hiszi), és Robert Sheehan miatt is kíváncsi voltam. És komolyan mondom, függő lettem! A történetben egyik szereplő sem normális, mindenkire ráférne egy pszichológus. Kivéve talán pont Billyt, aki teljesen normálisként csöppen a dolgok kellős közepébe. 


Gemma esetlen, kétbalkezes, előbb jár a szája, mint az esze. Tom mániákus, életét akkora szenvedéllyel éli, hogy az már bolondságnak tűnik. A volt férj, Jason még mindig nem nőtt fel. Az új barátnő pedig, Inca, svéd akcentusával már alapból vicces, ez még kiegészül egészségmániájával, és azzal, hogy tisztában van vele, milyen tökéletes is ő, és ezt mindig el is mondja. Alfie, Gemma fia biztos benne, hogy csábító Casanova, de ez egyáltalán nincs így, és a legtöbbször sikerül magából bolondot csinálnia mindenki előtt. Billy ennek a sűrűjébe csöppen bele gyanútlanul. Fiatal kora ellenére talán ő az egyetlen érett személyiség. 

Szóval senki ne várjon semmi komolyat, ez egy vicces sorozat!

És ha esetleg valakit érdekel, Robert ír akcentussal beszél a sorozatban! :D

A Gemmát játszó Sarah Alexender így mesél a történetről és a szerepéről:





És így mesél a szerepéről Robert Sheehan:




És ööö... hm...

9 megjegyzés:

  1. Hol nézted? mert kerestem a neten s nem találtam sehol se fent a sorozatot,pedig felkeltetted az erdeklodesemet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, én a thepiratebay.org torrentoldalról szedtem le, és utána kerestem hozzá külön feliratot. (csak angolt találtam)

      Törlés
  2. Sziasztok!
    Hatalmas Robert Sheehan rajongó vagyok, ezért kb mindent láttam már, amiben csak szerepelt, és nincs ez másképp ezzel a sorozattal sem :)
    (A City of Bones-t pedig még másfél éve olvastam, szóval az, hogy Robert alakítja majd Simont, számomra maga a tökély.)
    Kedvelem a Me and Mrs Jones-t, bár azt meg kell hagyni, hogy a forgatókönyv helyenként lehetne kicsit hihetőbb, a legtöbb színész nagyon odateszi magát, főleg Robert, Nathaniel Parker, Sarah Alexander és Kelly Bryant – legalábbis szerintem.
    Merő passzióból készítek magyar feliratot a sorozathoz :) Ha valaki igényt tart rá esetleg, akkor felrakom majd valahová, ahonnan elérhető mindenki számára. Azt nem ígérhetem, hogy még idén készen lesz az összes, mert eléggé el vagyok havazva vizsgákkal, viszont amint lesz egy kis időm és kedvem, csinálni fogom. Eddig az első résszel vagyok készen.
    A honlaphoz egyébként minden elismerésem. Időnként szét szoktam itt nézni és mindig találok friss és érdekes infókat tartalmazó postokat. A dizájn és a rendszerezés is borzasztó jól sikerült, szóval csak így tovább!:)

    Andariel

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Hú, szerintem sokak nevében mondom, hogy annak a feliratnak nagyon örülnénk. :D Én speciel akkor meg tudnám mutatni kedves családomnak is, akik nem tudnak angolul. :) És igen, egyetértek. Tényleg elég sok nevetséges jelenet van benne ilyen szempontból, de nyilvánvalóan direkt. A színek pedig valóban zseniálisak! :D Amúgy sok szerencsét a vizsgáidhoz!
      És nagyon szépen köszönöm! Nagyon örülök, hogy tetszik az oldal, igyekszem vele. :)

      Pussz:
      Deszy

      Törlés
    2. Halihó újfent :)
      Van egy jó és egy rossz hírem. A jó az, hogy nagyon lusta voltam tanulni hétvégén, ezért már 3 részhez készen van a felirat (amolyan kiigazításokat még kell rajtuk végeznem - a tegezés/magázás dolog szörnyen idegesítő).
      A rossz hír pedig, hogy a BBC nem rendelte meg a második évadot, így nagy valószínűséggel csak ez a hat rész lesz összesen... A forgatókönyvírók épp pár órája osztották meg a facebookon a búcsúüzenetet. Nem vagyok elragadtatva :( Főleg amiért cliffhangerrel zárul az utolsó rész. De sajnos ez van.

      Amint elkészülök az összes felirattal, írni fogok ide.
      Köszönöm én is a jókívánságokat :) A legjobbakat neked is!
      xx
      Andariel

      Törlés
    3. Szia!

      Igen, tudom. :( Már meg is írtam a posztot délelőtt, csak még nem tettem ki.

      És köszönjük a feliratot még egyszer! :D

      Pussz:
      Deszy

      Törlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. http://www.opensubtitles.org/hu
    Erre az oldalra fogom feltölteni a maradékot is, az első hármat már meg lehet nézni. Építő jellegű kritikákat nagyon szívesen fogadok, mert sok helyen nehéz volt magyarba ültetni egy-két cifra brit kifejezést/szállóigéket, mellesleg életemben először készítettem feliratot.
    Többnyire szabad fordítást alkalmaztam, remélem elég magyaros lett :) Jó szórakozást hozzá.

    VálaszTörlés
  5. Hálás köszönet

    VálaszTörlés

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets