Blogger Widgets

2012. augusztus 11., szombat

Gonosz vagyok - Cinestar cikk

Sziasztok!

Bevezetésnek szeretném elmondani, hogy ez egy nagyon gonosz bejegyzés lesz. De tényleg. Viszont tudnotok kell, hogy rendszeres olvasója vagyok a Cinestar oldalnak, és egy nagyon jó kis oldal lenne. De azért egy-két dolog hagy maga mögött némi kívánnivalót. 
Egyrészt előszeretettel írnak a YA könyvadaptációkról pontatlan infókat. Értem pl. ezalatt, hogy a Breaking Dawn második részében szerintük tovább folytatódik a harc a farkasok és Cullenék között. (Régebbi cikk, és oké, elhiszem, hogy magasról tesznek a Twilightra, na de azért ha cikket szentelünk neki, vegyük a fáradságot, hogy utánanézünk!) 
A másik bajom vele a helyesírás. De most komolyan! Nem az apróbb hibákra gondolok, mint pl. hogy kimarad egy-egy vessző. Hanem súlyos hibákra, sokszor címekben is. A legutóbb pl. a Noé hosszú ó-val a főcímben. Nóé. Nem vicc. 

Ha valaki esetleg nem hiszi:


Na ugye?

De a lényegre térek, hogy miért is írom ezt a bejegyzést, és miért ide, az Árnyvadászos oldalra. 

A Cinestar megtalálta magának a Csontváros filmet is. Aminek én amúgy nagyon örülök, mert még egy év van a filmig, és dicséretes, hogy már most írnak róla. De. De.

Nézzük az elejét!

A cím. The Mortal Instruments - City of Bones - Első reklámanyag és a stáb

Ugye, nem is olyan rossz? Az én szemem is rögtön felcsillant. Reklámanyag? Lehet, hogy valami olyat találtak, amit én nem?

Nos, nem csigázok senkit, a válasz nem. 

De menjünk is tovább!

Nagyobb méretért katt!

A bevezető nagyon jó, a kép stimmel. Ez is dicséretes. 

Az olyan gépelési hibákon, mint hogy megjött az eső poszter, fenn sem akadok. Mindenkivel előfordul. De mégis miféle szektáról beszélnek? Én értem, ez is egy megfogalmazás. De azért a szekta szerintem elég erős kifejezés. De ám legyen! Szekta. Ha tágan értelmezzük, mondjuk, hogy igaz.





És igen, újabb gépelési hiba. Jace neve kis betűvel. De mondjuk ez is elgépelés, belefér. De azért egy sorban két hiba? Jace kis betűvel, és Jamie Campbell Power? Power? Nem, nem. Ez Bower. 

Tudom, kukacoskodom, mint mindig. De feltűnt valakinek, hogy ez a harmadik gépelési hiba, miközben a cikk 6 sor plusz a stáblista? Bennem azt az érzést kelti, hogy ezt bizony senki nem olvasta át még egyszer. Én is szoktam ilyet csinálni, nem tagadom. És tudom, ezek a hibák akkor csúsznak be, ha az ember még arra se veszi a fáradságot, hogy a szöveget átfussa még egyszer. 

És akkor következzen a cikk megkoronázása! A beígért reklámanyag. Kapaszkodjatok meg, mert csodálatos meglepetés lesz!





Bizony, első reklámanyag gyanánt sikerült bemásolniuk a könyv amerikai borítóját. Nem vicc. Tényleg. Miközben már van egy hivatalos honlap, és egy hivatalos cím (ami tényleg az első reklámanyag), egy kép a helyszínről, ahogy építik a díszletet stb. Nekik sikerült összeszedni a könyv borítóját. 

Olyan apróságokról pedig tényleg csak halkan merek szólni, mint hogy egy szóval sem említik, hogy a könyv bizony már magyarul is megjelent, olvashatja a nép. És a Csontváros szó sem hangzik el egyszer sem. Oké, tudom, hivatalos magyar címe még nincs a filmnek, hiszen nincs forgalmazó. De azért ha van egy könyv, akkor érdemes megjegyezni a magyar címét, hátha kicsit odafigyelnek, és megtartják. Mondjuk. 

Tudom, szörnyen kukacos vagyok és rosszindulatú és gonosz. De olvasó is vagyok. És már nem egyszer írtam nekik ilyen dolgok miatt. Reménykedtem, hogy javítják, és a jövőben odafigyelnek. De a dolog csak rosszabb lett. Azt gondolom, hogy az olvasóktól elvárható némi odafigyelés. Most pont a Csontvárosos cikkükön csattant az ostor, azért is ide írom a bejegyzést. Mert ez volt számomra az utolsó csepp. Tudom, kötözködöm, és azt is, hogy kis pont vagyok én ahhoz, hogy járjon a szám. De nagyon örülnék, ha egy alapból jó oldalt nem rontanának el az ilyen figyelmetlenségekkel, és valljuk be, lustasággal! De azért a remény hal meg utoljára.

A fiú soha többé nem sírt


Henry és Charlotte





A színészek magassága

  • Jonathan Rhys Meyers' Height: 1,78 m
  • Jamie Campbell Bower's Height: 1,78 m
  • Kevin Zegers' Height: 1,75 m
  • Godfrey Gao's Height: 1,93 m
  • Jared Harris' Height: 1,80 m
  • Robert Sheehan's Height: 1,82 m
  • Hogy rájössz, Simon magasabb lesz, mint Valentine: felbecsülhetetlen.

Clary és Simon


“I was trying to make you jealous!” Simon screamed, right back. His hands were fisted at his sides. “You’re so stupid, Clary. You’re so stupid, can’t you see anything?”

She stared at him in bewilderment. What on earth did he mean? “Trying to make me jealous? Why would you try to do that?”

She saw immediately that this was the worst thing she could have asked him.

“Because,” he said, so bitterly that it shocked her, “I’ve been in love with you for ten years, so I thought it seemed like the time to find out whether you felt the same about me. Which, I guess you don’t.”

Q&A - Alec

Alec, szeretnél örökké Magnusszal lenni? Nem ez az, amit mindenki akar?

Mit gondolsz Willről? Azt kívánom, bár tudnám ki a fene volt.

Mit szeretsz a legjobban Magnusban? Igaz szíve van.

Van Magnusnak valamilyen furcsa szokása, ami említést érdemlő? Szeret ukulelén játszani. 

Megtilthatsz dolgokat


Hát ez szerintem gyönyörű! *-* 
Clary and Jace: City of Glass by ~SillyWilly13


A gondoskodó apa







“Clarissa,” he said, “here with the vampire, I see. When things have settled a bit, we really must discuss your choice in pets…”

Mindent megadott


Csontváros plakát Valentine-nal


Boldog szülinapot, Jemima!

Sziasztok!

A mi jövőbeli Izzynk, Jemima West ma ünnepli a 25. szülinapját. Ezúton is boldog szülinapot neki! :D




A kör







Will második

Sziasztok!

A reggel szomorú híre, hogy Will 30 szavazattal kikapott a Vámpírakadémia Adrianjétől az amerikai Könyves Álompasi szavazáson. 

Így sajnos nem kapunk romantikus részletet sem. 

Mindenesetre azért ez szép eredmény, és ne feledjük el azt sem, hogy Cassie 4 férfi szereplője is bekerült a legjobbak közé (Will, Jem, Magnus és Alec), és olyan szerencsétlenül jöttek ki a dolgok, hogy többször is egymás ellen kellett küzdeniük. 

De ne csüggedjünk! Tavaly Jace nyert, jövőre visszafoglaljuk majd a trónt! ;)

2012. augusztus 10., péntek

A társadalom tagjai és a kívülállók

Sziasztok!

Elérkeztünk idáig. Az első HP-Árnyvadász párhuzamhoz.

Sokat gondolkoztam, hogy mivel is kezdjem, de végül úgy döntöttem, a társadalom boncolgatása jónak tűnik. Ezen belül is több bejegyzés lesz, de kezdjük a legszembetűnőbb hasonlósággal!

Mugli - Mondén

A Harry Potter könyvek világában mugliknak nevezik a varázstalan embereket, akik általában nem is tudnak a mágia létezéséről és nincs is olyan ősük, vagy legalábbis nem a közelmúltban élt, aki varázsló vagy boszorkány. (Furcsának tűnhet, hogy ennyire túlmagyarázom a dolgot, de a mugli nem csak szimplán a varázstalan embereket jelenti. Hiszen a kviblik is varázstalan emberek, mégsem muglik.)

A muglik és a varázslók illetve boszorkányok, tágabb értelemben pedig a muglik és a varázzsal bíró lények között (koboldok, vélák, kentaurok, sellők stb.) éles határvonal alakult ki. 1692-ben fogadták el végleg azt a törvényt, melynek értelmében a varázzsal bíró lények titokban tartják létezésüket a muglik előtt. Azaz a mugliknak fogalmuk sem lehet róla, hogy varázslókkal vagy boszorkányokkal vannak körülvéve. Földrajzi értelemben egymás mellett élnek, ugyanabban a világban, ugyanabban a Londonban, New Yorkban stb., de mégis élesen elkülönülnek egymástól. És míg a varázslók tudnak a muglik létezéséről, fordítva ez már nem igaz.

A titok életben tartása persze intézkedéseket igényel. A muglikat varázslattal manipulálják. Sokszor olyasmit látnak, ami nincs is ott (pl. a Roxfort helyett romokat), vagy mesterségesen törlik/módosítják a memóriájukat. 

A varázslók és boszorkányok közül sokan lebecsülik a muglikat, nem érzik magukkal egyenrangú embereknek őket.  


Akkor lássuk, hogy is van ez az Árnyvadászok világában! 

A mondénok azok, akiknek fogalmuk sincs arról a világról, amelyben Árnyvadászok, démonok és Alvilágiak futkosnak. Nem folyik az ereikben semmilyen más vér, csakis emberi, és semmilyen varázslattal nem bírnak. Földrajzi értelemben ők is ugyanabban a világban léteznek, ugyanazokat az utcákat koptatják, ugyanazokba a klubokba járnak (lsd. Pandemonium), köztük élnek Londonban, New Yorkban stb. És a mondénoknak fogalmuk sincs, hogy ott vannak. Az Árnyvadászok, Alvilágiak és a démonok viszont pontosan tudják, hogy a mondénok nem tudnak róluk, és ezt ki is használják.

Ennek érdekében nekik is szükségük van védelemre. Sok épületet nem, vagy másnak látnak a mondénok. Sőt, ha úgy adódik, a boszorkánymesterek képesek akár az ő memóriájukat is módosítani. (Lsd. gát Clary elméjében, amit Magnus tett oda.)

És bizony, akadnak olyanok, főként az Árnyvadászok között, akik lenézik a mondénokat. Még Jace-ék hangsúlyából is ezt érezzük a sorozat elején. "Csak egy kis mondi/mondén."

Na, érezzük a hasonlóságot?

Sőt, még a szavak hangzása is hasonló. Mugli és mondén. De azért érdemes azt is megjegyezni, hogy míg a mugli (angolul Muggle) Rowling saját szóalkotása, addig a mondén (angolul mundane) létező szó. Mundane-nak hívják egy bizonyos csoport tagjai a kívülállókat, ha úgy tetszik, beavatatlanokat. Például a sci-fi rajongók a sci-fiért nem rajongókat. Erről részletesebb infót itt találhatsz: http://en.wikipedia.org/wiki/Mundane

Első kép a helyszínről!

Sziasztok!

És eljött a pillanat! De tényleg!

A Csontváros film executive producere, Martin Moszkowicz (Constantin Film) megosztotta az első képet a Csontváros film forgatásáról. Egyelőre még csak a díszlet épül, de akkor is izgalmas. :D A forgatás egy héten belül kezdődik, tehát nem csoda, hogy már gőzerővel dolgoznak. 



Valentine és Jocelyn



“I knew then that Jocelyn would never come back to me, because of you.
You are the only thing in the world she ever loved more than me.
And because of you she hates me.
And because of that, I hate the sight of you.”

TMI szereplőgárda


Tudorok


Nézted a Tudorokat? Jonathan LENYŰGÖZŐ!

Cassie válasza:
Néztem. Annyi szex és fővesztés. De azért remek volt.

Valentine szexisége


Gondoltam, hogy Valentine szexi lesz, de azt nem, hogy ennyire.

Cassie válasza:
Generációja legszexibb pasijának kell lennie.

Tessa


Jamie tökéletes



Nagyon úgy tűnik, hogy sokan még mindig nem tudnak elsülni azon, hogy Jamie lesz majd Jace. (Pedig mennyire jó, hogy alliterál a nevük. :D Bocsi, még korán van. xD)

Szóval Cassie újfent reagált.

Azt gondolom, hogy Jamie tökéletes. Ha még nem lettem volna eléggé meggyőződve róla, akkor a Lilyvel és Robbie-val közös meghallgatások meggyőztek.


Szóval én is megint arra kérek mindenkit, hogy fogadjuk el, hogy ő lesz Jace. Jamie nagyon jó színész. Lily örült neki. Cassie örült neki. És nem véletlenül választották őt a castingosok sem. Annyi jó pasi lesz a filmben, hogy semmiképp sincs okunk a panaszra. :)

Cassie ott lesz a forgatáson



Elrepülsz majd Torontóba megnézni a forgatást? Néhány színész már úton is van!

Cassie válasza:
Igen, az elején ott leszek.


Hát, én nagyon várom, hogy Cassie Twitteren és/vagy Tumblr-en posztoljon képet a forgatásról. Meg az így készült videókat. Jaj, de jó is lesz! *álmodozik*

TMI fanart


Álompasi döntő

Sziasztok!

Ahogy már mondtam, Will továbbjutott az amerikai álompasi szavazásban. Méghozzá a döntőbe, ahol is a Vámpírakadémiás Adriannel küzd meg.

Tavaly Jace nyert. (A női versenyben pedig Clary.) Gondoskodjunk róla idén is, hogy Cassie szereplője nyerjen! 

A verseny nagyon szoros, szóval minden szavazatra szükség van!

Itt szavazhattok:

http://ya-sisterhood.blogspot.hu/2012/08/grand-finale-will-1-vs-adrian-2.html


Cassie romantikus Will részletet ígért a Clockwork Princessből, ha Will nyer. De ha nem nyer, akkor ezúttal nem lesz részlet. 
Ha Will nyer, a korona a családban marad! :D Go Herondales! :D 

Clary első démona - Fanart





Hivatalos képek


A kérdés a következő:

A közeljövőben lesznek képek a szereplőkről? (mármint ilyen hivatalos dolog)

Cassie válasza:
*ördögien mosolyog* Hamarosan. 

Alig várjuk! :D

Church


Sziasztok!

Felmerült a kérdés Twitteren, hogy ki játssza majd Church-öt. Mire Cassie a következőt válaszolta:

Nos, úgy volt, hogy a macska a Shrekből, de ő most elvonón van. 

Ezért imádom Cassie-t! xD

Parabatai

 


Nem hívtál vissza!




Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem ez a jelenet az egyik kedvencem az Üvegvárosból. :)

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets