Blogger Widgets

2013. március 2., szombat

Max dala

Sziasztok!

Donni újabb dalt szerzett, amit Max ihletett. És a következőt fűzte hozzá:

Note: The ending is open and very sudden just like death. Without a warning or mercy.




Donni - Losing Life
Shared from arnyvadaszok using Embeddlr
listen at bagnusmane

2013. március 1., péntek

Clary és Simon dala

Sziasztok!

Donni újabb dalt komponált, ezúttal Clary és Simon kapcsolata ihlette. A következő idézetet kaptuk mellé:

“I wouldn’t change it,” Simon said. “I wouldn’t give up loving you. Not for anything. You know what Raphael told me? That I didn’t know how to be a good vampire, that vampires accept that they’re dead. But as long as I remember what it was like to love you, I’ll always feel like I’m alive.”




Donni - Alive
Shared from arnyvadaszok using Embeddlr
listen at bagnusmane

Legjobb YA sorozat - 3. sorozat

Sziasztok!

Elkezdődött a Teen.com közvélemény-kutatásának harmadik fordulója, azaz újabb négy sorozat esett ki a legjobb YA sorozat címért folytatott versenyből. Az eddigi sorrend tehát:





16. Lemony Snicket - A balszerencse áradása
15. Gossip Girl
14. Pretty Little Liars
13. Beautiful Creatures - Lenyűgöző teremtmények
12. Delírium
11. Vámpírnaplók
10. A gyűrűk ura
9. Narnia krónikái

Tehát a TMI és a TID még versenyben vannak, tuti benne vannak a TOP10-ben! És azt is tudjuk - hála a Twitternek -, hogy a TMI az elsők között van, de nem az első. 


12. Delirium
11. The Vampire Diaries
10. The Lord of the Rings
9. The Chronicles of Narnia - See more at: http://www.teen.com/2013/02/28/entertainment/books-entertainment/teen-book-series-poll-round-3/#sthash.qIgtHDVm.dpuf

Hallgass bele a Clockwork Princess hangoskönyvbe!

Sziasztok!

Az MTV megosztott velünk egy részletet a Clockwork Princess hangoskönyvből, amit Daniel Sharman felolvasásában. Megjegyezném, nekem jobban tetszett Ed Westwick hangjával a hangoskönyv.


Cecily/Gabriel fanart

Sziasztok!

Igen, már készülnek a fanartok a CP2 első fejezete után:


2013. február 28., csütörtök

Robbie Twitteren!

Sziasztok!

Már a forgatás során többször volt kérdés, hogy Robert Sheehannak (Simon) van-e Twitter profilja, és ha igen, mi az. Több is feltűnt, de mindről kiderült, hogy hamis, és Robbie rendszeresen kihangsúlyozta, hogy nincs fenn semmilyen közösségi oldalon, és nem is áll szándékában regisztrálni. Cassie-n keresztül a rajongók szinte könyörögtek neki...

Januárban megjelent egy újabb Robert Sheehan profil, de egészen mostanáig nem lehettünk biztosak benne, hogy az igazi Robert Sheehan az. De most megkapta azt a bizonyos pipát, szóval a hír igaz: Robert Sheehan is fent van Twitteren!


Ez azt jelenti, hogy mostantól őt is bombázhatjuk kérdésekkel, és neki is tudunk majd küldeni ajándékot a szülinapjára! ;) (Ami egyébként januárban volt, de lesz még jövő év is. :P)

Robbie eddigi tweetjei:


Tehát Robbie szerint hosszú történet hogy került fel, de hamarosan minden kiderül. 

És csak annyit mondok, kedves twitterező Árnyvadászok: Tessék követni! :D Biztos vagyok benne, hogy vicces tweetekre számíthatunk tőle. xD

Így készíts olyan sminket, mint Lily!

Sziasztok!

Ebben a videóban egy lány olyan sminket készít, mint amilyen Lilynek is volt az Oscar partin.


Árnyvadázs tarotkártyák - A Lightwood gyerekek

Ez a kártya a családot és az otthont jelenti...

Árnyképek

Sziasztok!

Ezúttal egy fanfictiont szeretnék a figyelmetekbe ajánlani, bemásolom, mit írtak a szerzők:

Még a "12 napos TMI" egyik napján a magyar árnyvadászok téma volt megadva és arra írtunk volna egy novellát, ami nem készült el, és végül sokkal hosszabb is lett (vagyis tervezzük).

Szóval ha szeretnétek fanfictiont olvasni, irány Dalma és Indigo oldala:

Ki mire gondol...

Sziasztok!

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én ezen nagyon jót nevettem. xD



TMI fan videó

Az egyik kedvenc számomra... :D


Tessa ruhája

Sziasztok!

Előrevetítem, hogy ez a poszt spoileres, ha nem fejezted be még A herceget, illetve ha nem akarsz megtudni semmit a Clockwork Princess részletekből, hanem csak egyben akarod olvasni! 

És akkor:

A Clockwork Princess első fejezetének elején azt írja Cassie, hogy Tessa menyasszonyi ruháját egy igazi Worth tervezés alapján készítették. 

Charles Frederick Worth (1825–1895) híres divattervező volt, aki a 19. század második felének divatját uralta. 

Néhány a munkái közül:







CP2 kapcsolati háló

Sziasztok!

Az eddigi tudásunk alapján egy rajongó elkészítette, hogy szerinte milyen (lesz) a kapcsolati háló a Clockwork Princessben. Íme:



És megvan! - Clockwork Princess első fejezet!

Sziasztok!

És igen, sikerült! Felkerült a Clockwork Princess első fejezete! Még több tweet is érkezett végül, mint amennyire szükség volt. 

A fejezetet itt olvashatjátok, természetesen angolul:

Az összefoglalót valamikor hozom belőle, és elvileg - ha jók lesztek - talán fordítás is lesz. :)

Addig is, ha ti is segítettek, hogy nyilvánossá váljon a fejezet, akár egyetlen tweettel is, osszátok meg ezt a képet:



2013. február 27., szerda

Team Evil


Magyar parabatai pár

Sziasztok!

A következő képet Tami és Maja küldték el nekünk, akik jó barátnők és ezt a parabatai rúnákkal is megpecsételték. :))


A herceg (újra)olvasás

Hatodik fejezet - Hét pecsét alatt

A fejezet eleji idézet egy Charlotte Bronte versből származik, teljes magyar fordítása nem létezik, már amennyire tudom, legalábbis az interneten nem találni. Angolul itt olvashatjátok a teljes verziót. Egyébként pedig a titkokról szól, így nyilvánvalóan Willre vonatkozik. (Inkább rá, mint Mortmainre, mert bár neki is vannak titkai, de valahogy én a hit, remény, álom részt nem kötném hozzá.)

A fejezet elején Will még mindig szinte sokkos állapotban van Cecily látványától, és hamar kiderül, hogy Cecily Will húga. Tessa nem teljesen érti, hogy ez hogy is lehetséges, mert tudomása szerint Will testvére halott. Will tudja, hogy belerángatták a családját Mortmain dolgaiba, és oda akar menni, hogy figyelmeztesse őket, de Jem megakadályozza, és végül észérvekkel meggyőzi a fiút, hogy maradjon. Kiderül, hogy egy automaton végig követte őket, és Will elindul utána, hogy kiderítse, mi történik. Jem megy utána, és Tessa is. Végül az automaton a lányra támad, de az angyalos nyaklánca valamilyen módon megvédi, és aztán megérkezik Will, és leszúrja az automatont. Még kiderül, hogy üzenetet hozott Willnek és minden nephilimnek, hogy ne bolygassák Mortmain múltját, mert különben Will családja fizet meg érte. Ennél többet nem tudnak meg a géptől, ezért eltüntetik a nyomokat, és elindulnak vissza Londonba. A vonaton Will egy szót sem szól, végül Tessának sikerül elérnie, hogy megszólaljon, de ez is inkább csak kiabálás. Jem megtisztítja Tessa kezét, a lány visszaadja neki a gyűrűt, Will pedig amint lehet, leugrik a vonatról, és eltűnik.

Na, és akkor a részletek!

Én imádtam, ahogyan Jemnek sikerül lecsillapítania valamelyest Willt. Abban a pillanatban ő az egyetlen, aki erre képes lehet, ez nagyon sokat elárul a kapcsolatukról. Azt is imádtam, hogy Will Razielre tett esküt, ez az Árnyvadászoknál szent dolog.

Tessa nyaklánca rengeteg kérdést vet fel. Hogy működik? Honnan van? Miért különleges? Hogyan véd az automatonok ellen?

Tessa látja Will szenvedését. Szerintem ez sokkal többet elárul Willről, mint azt akkor és ott gondolnák. Mert sokan azt hiszik, hogy Will nem törődik senkivel. De abban a pillanatban az érzések annyira kavarogtak benne, hogy képtelen volt magára ölteni a szokásos álarcát: ez Will igazi arca. Aki aggódik azokért, akiket szeret.

Amit Jem Willnek suttog. Me specta, me specta - Ez latinul van, és annyit jelent: Nézz rám, nézz rám.

Amikor a vonaton Jem magukra hagyja őket, és Tessa beszélni szeretne Willel az este történtekről, Will - aki közben egészen megnyílt - megint bezárkózik. És egy dolog képes újra visszahozni: Jem. Amikor a fiú köhögni kezd, Willen megint érzelmeket látni.

Tetszett, ahogy Jem gondoskodni akar Tessáról, már ebből nyilvánvaló, mit érez a lány iránt, ezt pedig csak tetézi a gyűrűs megjegyzése. És azt is imádtam, hogy Jem reflexszerűen Will után akart menni - akkor és ott a szíve két fele között kellett döntenie, és gondosan mérlegelve a lehetőségeket végül Tessát választotta, mert ismeri Willt. Talán túl jól is.

A Mundie Moms kérdéseire itt válaszolhattok.

Vicces Jamie kép


TMI videó

Legjobb könyvsorozat - 2. kör

Sziasztok!

Biztos emlékeztek még a Teen.com közvélemény-kutatására a legjobb YA könyvsorozatról.


Nos, jelentem, az első körnek vége, és néhány könyv már ki is esett. Na, nem kell aggódni, az Árnyvadászok még bent vannak. :)

A kieső könyvek sorrendben:

16. Lemony Snicket - A balszerencse áradása
15. Gossip Girl
14. Pretty Little Liars
13. Beautiful Creatures - Lenyűgöző teremtmények

Delirium
The Mortal Instruments
Harry Potter
Twilight
The Lord of the Rings
The Hunger Games
Percy Jackson
Divergent
Vampire Academy
The Chronicles of Narnia
The Vampire Diaries
The Infernal Devices - See more at: http://www.teen.com/2013/02/26/entertainment/books-entertainment/teen-book-series-poll-round-2/#ixzz2M2pCmHTc
 A többi sorozat maradt, lehet rájuk szavazni, hogy ne jussanak a kiesés útjára! Köztük van a Pokoli szerkezetek és a Végzet ereklyéi sorozat is, és ezúttal három szavazata van mindenkinek.


16. Lemony Snicket
15. Gossip Girl
14. Pretty Little Liars
13. Beautiful Creatures - See more at: http://www.teen.com/2013/02/26/entertainment/books-entertainment/teen-book-series-poll-round-2/#ixzz2M2pCmHTc
 
16. Lemony Snicket
15. Gossip Girl
14. Pretty Little Liars
13. Beautiful Creatures - See more at: http://www.teen.com/2013/02/26/entertainment/books-entertainment/teen-book-series-poll-round-2/#ixzz2M2pCmHTc
16. Lemony Snicket
15. Gossip Girl
14. Pretty Little Liars
13. Beautiful Creatures - See more at: http://www.teen.com/2013/02/26/entertainment/books-entertainment/teen-book-series-poll-round-2/#ixzz2M2pCmHTc

Magnus fanart


CP2 - Will és Cecily részlet

Sziasztok!

A tweetelés az első fejezetetért még mindig tart (#ClockworkPrincess), de mivel volt tegnap egy kis hiba, aminek folytán több ezer tweetet nem számolt a rendszer, Cassie megosztotta velünk a teljes jelenetet Willel és Cecilyvel. :) Ha nem teljesen egyezik meg azzal, ami végül felkerül, az azért lesz, mert Cassie-nek nincs meg a szerkesztett verzió. Íme:


“Write to them, Will,” said Cecily Herondale. “Please. Just one letter.”
Will tossed his sweat-soaked dark hair back and glared at her. “Get your feet into position,” was all he said. He pointed, with the tip of his dagger. “There, and there.”
Cecily sighed, and moved her feet. She had known she was out of position; she’d been doing in intentionally, to needle Will. It was easy to needle her brother. That much she remembered about him from when he had been twelve years old. Even then daring him to do anything, even climb the steeply pitched roof of their manor house, had resulted in the same thing: an angry blue flame in his eyes, a set jaw, and sometimes Will with a broken leg or arm at the end of it. 
Of course this brother, the nearly adult Will, was not the brother she remembered from her childhood. He had grown both more explosive and more withdrawn. He had all their mother’s beauty, and all their father’s stubbornness — and, she feared, his propensity for vices, though she had guessed that only from whispers among the occupants of the Institute.
“Raise your blade,” Will said. His voice was as cool and professional as her governess’. 
Cecily raised it. It had taken her some time to get used to the feel of gear against her skin: the loose tunic and trousers, the belt around her waist. Now she moved in it as comfortably as she had ever moved in the loosest nightdress. “I don’t understand why you won’t consider writing a letter. A single letter.”
“I don’t understand why you won’t consider going home,” Will said. “You are not made of Shadowhunter stuff, Cecy; you only came here to convince me to go home with you, and that I will not do. If you would just agree to return home yourself, you could stop worrying about our parents and I could arrange —”
Cecily interrupted him, having heard this speech a thousand times. “Would you consider a wager, Will?”
Cecily was both pleased and a little disappointed to see Will’s eyes spark, just the way her father’s always did when a gentleman’s bet was suggested. Men were so easy to predict, she thought.
“What sort of a wager, Cecily?” Will took a step forward; he was wearing gear; Cecily could see the Marks that twined his wrists, the mnemosyne rune on his throat. It had taken her some time to see the Marks as something other than disfiguring her brother, but she was used to them now — as she had grown used to the gear, to the great echoing halls of the Institute, and to its peculiar denizens. She pointed at the wall in front of them. An ancient target had been painted on the wall in black: a bull’s eye inside a larger circle. “If I hit the center of that three times, you have to write a letter to Da and Ma and tell them how you are. You must tell them of the curse and why you left.”
Will’s face closed like a door, the way it always did when she made this request. But, “You’ll never hit it three times without missing, Cecy.”
“Well, then it should be no great concern to you to make the bet, William.” She used his full name purposefully and coolly; she knew it bothered him, coming from her, though when his best friend — no, his parabatai, she had learned since coming to the Institute that these were quite different things — Jem did it, he seemed to take it as a term of affection. Possibly it was because he still had memories of her toddling after him on chubby legs, calling Will, Will, after him in breathless Welsh. She had never called him William, only ever Will or his Welsh name, Gwilym.
His eyes narrowed, those dark-blue eyes the same color as her own. When their mother had said affectionately that Will would be a breaker of hearts when he was grown, Cecily had always looked at her dubiously. Will, it seemed to Cecily, was all arms and legs, skinny and disheveled and always dirty. She could see it now, though, had seen it when she had first walked into the dining room of the Institute and he had stood up in astonishment, and she had thought: That can’t be Will.
He had turned those eyes on her, her mother’s eyes, and she had seen the anger in them. He had not been pleased to see her, not at all. And where there had been a skinny boy with a wild tangle of black hair like a Gypsy’s and leaves in his clothes had been in her memories was this tall, frightening man instead.The words she had wanted to say had dissolved on her tongue and she had only matched him, glare for glare. And so it had been since, Will barely enduring her presence as if she were a pebble in his shoe, a constant annoyance.
Cecily took a deep breath, raised her chin, and threw the first knife. Will did not know, would never know, of the hours she had spent up her, alone, practicing, learning to balance the weight of the knife in her hand, discovering that a good knife throw began from behind the body. She held both arms out straight now and drew her right arm back, behind her head, before bringing it, and the weight of her body, forward — the tip of the knife was in line with the target — she released it and snapped her hand back, sucking in a gasp.
The knife stuck, point-down in the wall, exactly in the center of the target.
“One,” Cecily said, giving Will a superior smile. 
He looked at her stonily, yanked the knife from the wall, and handed it to her again.
Cecily threw it. The second throw, like the first, flew direct to its target and stuck there, vibrating like a mocking finger.
“Two,” Cecily said, in a sepulchral tone.
Will’s jaw set as he took the knife again and presented it to her. She took it with a smile. Confidence was flowing through her veins like new blood. She knew she could do this. She had always been able to climb as high as Will, run as fast, hold her breath as long …
She threw the knife. It struck its target and she leaped into the air, clapping her hands, forgetting herself for a moment in the thrill of victory. Her hair came down from its pins and spilled into her face; she pushed it back and grinned at Will. “You shall write that letter. You gave your word.”
To her surprise, he smiled at her. “Oh, I will write it,” he said. “I will write it, and then I will throw it in the fire.” He held up a hand against her outburst of indignation. “I said I would write it. I never said I would send it.”
Cecily’s breath went out of her in a gasp. “How dare you trick me like that!”
“I told you that you were not made of Shadowhunter stuff, or you would not be so easily fooled. I am not going to write a letter, Cecy, it’s against the Law, and that’s the end of it.”
“As if you care about the Law!” Cecily stamped her foot, and was immediately more annoyed than ever; she detested girls who stamped their feet. 
Will’s eyes narrowed. “And you don’t care about being a Shadowhunter. How is this: I shall write a letter and give it to you if you promise to deliver it home yourself — and not to return.”
Cecily recoiled; she had many memories of shouting matches with Will, of the china dolls she had owned that he had broken by dropping them out an attic window; but there was also kindness in her memories: the brother who had bandaged up a cut knee, or retied her hair ribbons when they came loose. That kindness was absent from the Will who stood before her now. Her mother had used to cry for the first year or two after Will went; she had said, in Welsh, holding Cecily to her, that they — the Shadowhunters — would “take all the love out of him.” A cold, unloving people, she had told Cecily, who had forbidden her marriage to her husband. What could he want with them, her Will, her little one?
“I will not go,” Cecily said, staring her brother down. “And if you insist that I must, I will — I will —”
The door of the attic slid open and Jem stood silhouetted in the doorway. “Ah,” he said, “threatening each other, I see. Has this been going on all afternoon or did it just begin?”
“He began it,” Cecily said, jerking her chin at Will, though she knew it was pointless. Jem, Will’s parabatai, treated her with the distant sweet kindness reserved for the little sisters of one’s friends, but he would always side with Will. Kindly, but firmly, he put Will above everything else in the world.
Well, nearly everything. She had been most struck by Jem when she had first come to the Institute — he had an unearthly, unusual beauty, with his silvery hair and eyes, and the delicate foreignness to his features. He looked like a prince in a fairy tale book, and she might have considered developing an attachment to him were it not so absolutely clear that he was entirely in love with Tessa Gray. His eyes followed her where she went, and his voice changed when he spoke to her. Cecily had once heard her mother say in amusement that one of their neighbors’ boys looked at a girl as if she were “the only star in the sky” and that was the way Jem looked at Tessa.
Cecily didn’t resent it: Tessa was pleasant and kind to her, if a little shy, and with her face always stuck in a book like Will. If that was the sort of girl Jem wanted, she and he never would have suited — and the longer she remained at the Institute, the longer she realized how awkward it would have made things with Will. He was ferociously protective of Jem, and he would have watched her constantly in case she ever distressed or hurt Jem in any way. No — she was far better out of the whole thing.
“I was just thinking of bundling up Cecily and feeding her to the ducks in Hyde Park,” said Will, pushing his wet hair back and favoring Jem with a rare smile. “I could use your assistance.”
“Unfortunately, you may have to delay your plans for sorocide a bit longer. Gabriel Lightwood is downstairs and I have two words for you. Two of your favorite words, at least when you put them together.”
“Utter simpleton?“ inquired Will. “Worthless upstart?”
Jem grinned. “Demon pox,” he said.

2013. február 26., kedd

Cassie a könyvesboltban


Clockwork Princess trend!

Sziasztok!

A nagy kampánynak hála nem meglepő módon trend lett a #ClockworkPrincess!!!




Clockwork Princess - 1. fejezet

Sziasztok!

Ahogy már korábban írtam, a Clockwork Princess első fejezetét hasonló módon olvashatjuk, mint ahogyan a borító nyilvánossá vált. Tweetelni kell a #ClockworkPrincess hashtaget, egy rendszer minden tweetet számol, és ezzel párhuzamosan egyre több részt olvashatunk a fejezetből. Így néz ki:



A fejezet még látható teljesen, szóval tweeteljetek!

Az eddig láthatóvá vált részt elolvashatjátok itt: http://shadowhunters.com/clockworkprincess/

Magnus fanart


Hogyan lehet megtörni a parabatai kapcsolatot?


Megválaszoltad egy másik rajongó kérdését a válásról, és azt írtad, hogy sokkal nehezebb elvágni a parabatai köteléket. 
Ez mit jelent? Mert ha el lehet vágni a köteléket, akkor a TDA-ban Emma és Julian nem tudják ezt megtenni? (És akkor együtt lehetnek.) Hogyan vágod el a köteléket?

Cassie válasza:

Nos, tudjuk, hogy meg lehet szüntetni a köteléket.

1) Ha az egyikük meghal.
2) Ha az egyikőtök Alvilági lesz. (Luke és Valentine)
3) Ha az egyikőtöket száműzi a Klávé. (Robert Lightwood és Michael Wayland)
4) Ha feladjátok, hogy Árnyvadászok legyetek, és mondének lesztek. 

Nem szerethetsz bele a parabatai párodba, mint ahogyan nem vehetsz el mondént sem. Ahogyan Will apja elhagyta az Árnyvadászokat, persze, Julian és Emma is elhagyhatnák az Árnyvadászokat, feladhatnák a személyiségüket, de akkor nem látnák többé a barátaikat és a családjukat. Bármelyik parabatai pár megteheti ezt. De ez nem egy könnyű döntés (különösen, ha figyelembe vesszük, hogy Julian gondoskodik a fiatalabb öccseiről és húgairól, és nekik gyakorlatilag nincsen senki másuk, Emma pedig még mindig keresi a választ, hogy mi történt a szüleivel és bosszút akar állni a felelősökön, amit nem tudna megtenni, ha nem lenne Árnyvadász).
Nem is említve, hogy Julian és Emma kapcsolata nem ennyire egyszerű amúgy sem.

Magnus videó - Fordítás

Sziasztok!

Na, lefordítottam nagyjából hallás után, ha esetleg hibák vannak benne, bocsi, de a lényeg szerintem átjön. :)
A félkövér rész Josh Horowitz, a sima Godfrey. A dőlt részek pedig a részletek a filmből. :)



Szóval ez nagyon izgalmas nekünk, az MTV már egy ideje követi ezt a filmet, Godfrey, és nagyon megtisztelő, hogy a te nagy napodon is itt vagyunk, a bevezetés...
Igen, ez az első napom a forgatáson, és itt vagyok az MTV-vel, még egy első alkalom, szóval ez nagyon-nagyon érdekes.

Az is nagy dolog, hogy elmerülj egy nagy filmben, mint ez, de az első jelenetedben, amit láttam, hogy forgattok, nins rajtad nadrág. Ez milyen volt?
Nagyon hideg. Először azt gondoltam, oké, ez egy parti, házon belül, sok fénnyel és csillárokkal, amiket a hátunk mögött látsz. Aztán kiderült, hogy kint van, és igazából, azt hiszem, 11 fok lehet, én meg az alsónadrágomban mászkálok és mindenki látja...

Hogy nagyszerű lábaid vannak.
Hogy nagyszerű lábaim vannak. De nagyon szórakoztató Magnus Bane-t játszani, ahogy láthatjátok.

Magnus: Nos, nos, nos... Nézzétek, mink van itt! 
Jace: Magnus Bane. Beszélnünk kell.
Magnus: Mi? Szakítasz velem? Csak most találkoztunk. 

Igazából elég nagy a nyomás, mert tudom, hogy sok rajongó van, és mindenki imádja Magnus Bane-t, én is imádom Magnus Bane-t, így csak azt akarom, hogy eljátsszam a menőnek látszó Magnust Bane-t, de ki akarom hozni a színességét, a partizós oldalát. Úgyhogy remélhetőleg mindenkinek tetszeni fog, amit a képernyőn hozok. 

Magnus: Oké, Árnyvadászok, maradhattok. De csak a szexi miatt.
Isabelle: Köszönöm. 
Jace: Én?
Magnus: Rá gondoltam, a kék szemekkel. És Clary miatt. Clary, gyere velem! Ó, és srácok! Próbáljátok nem megölni egyiket vendégemet se!

Cassie, az írónő izgatott, mert lesz egy olyan jelenet, ami nem volt benne a könyvben, amiben több lesz belőled. (Valami ilyesmi, nem szó szerint.)
Igen, ez tényleg tök jó. Ez az egész elképesztő, tényleg meg kell köszönnöm mindenkinek, hogy ez megtörténhet. Ez az első angol nyelvű filmem, igazából elég ideges vagyok most emiatt az interjú miatt is, mivel soha nem adok interjúkat angolul, eddig mindig mandarinul volt. Mindenkit szeretek itt, nagyon jól bánnak velem, és remélhetőleg mindenki szeretni fogja, amit játszom.

Szerintem elég magabiztos lehetsz, az angolod igazából sokkal jobb, mint az enyém. (Megköszöni az interjút.)
Kérlek, szerezzetek magatoknak egy italt, mert sok tánc lesz, és sok flörtölés Magnus Bane-től.



Overdrive Movies Feature
Get More: Movie Trailers, Movies Blog

Néhány dolog a videóval kapcsolatban

Sziasztok!

Néhány dolog, amit figyelhettek a videóban:

Igen, Magnus alsónaciban van. :D




Első Malec pillanatok!!!




Cassie is látszik egy pillanatra



Videó Magnusszal! Részletek a filmből!

Sziasztok!

Íme, megérkezett a meglepi videó! Magnusszal!!! És rengeteg részlettel a filmből!
A fordítás majd hozom, amint lesz rá időm, ígérem! :D
(És igen, láttuk már Magnus felsőjét a képen, de szerintem azt senki sem sejtette, hogy mi lesz alul... xD)


Overdrive Movies Feature
Get More: Movie Trailers, Movies Blog

ID fanart




Meghalnak? Alec/Simon shipperek???






Helló! A CoHF-ben meghal bármelyik főszereplő? Mert valaki posztolt egy képet arról, hogy azt kérdezik twitteren, hogy hány főszereplő hal meg, te pedig azt válaszoltad, hogy "3,4... 5, 6 főszereplő meghal". Ez igaz? Ne felejtsd el megválaszolni az első kérdésemet, ha nem igaz!

Cassie válasza:

A gondom azzal, hogy megválaszoljam ezt a kérdést az, hogy utána az emberek elkezdenek majd írni nekem és kérdezgetni, hogy ki számít főszereplőnek, és le tudom-e szűkíteni. Amit nem fogok megtenni. Emberek halnak meg a CoHF-ben, de azt hiszem, inkább olyan kérdésekre fókuszálhatnánk, hogy "Az Alec/Simon shipperek váratlanul élvezni fogják-e a könyvet?". Mert azt hiszem, igen.

Lily ruhája

Sziasztok!

Igen, ő az a bizonyos ruha, amit Lily Collins a Vanity Fair partiján viselt, Zuhair Murad tervező őszi kollekciójából, ebből a kollekcióból több darabot viselt már Kristen Stewart is a premierjein az elmúlt időszakban (igen, a sokat emlegetett fekete csipkés nadrágos, illetve a BD2 premierjén viselt testszínű, átlátszó darab is [rájuk gondolok] ez a kollekció), de Marion Cottilardon és Emmy Rossumon is lehetett látni őket.



A herceg (újra)olvasás - 5. fejezet

Sziasztok!

Na, akkor megint egy kis késéssel, bocsi. 

5. fejezet - A múlt árnyai

A fejezet eleji idézet ezúttal Edgar Allan Poe-tól származik, méghozzá A kísértetes palotából. A teljes verset itt olvashatjátok.

Tessa, Will és Jem megérkeznek a yorki Intézetbe. Amikor belépnek Aloysius nem fogadja őket barátságosan, sőt... De amikor meglátja Tessát, furcsán reagál, és végül nem zavarja el őket, pedig érezhetően ezt tervezte eredetileg. A vacsora előtt Tessának még van egy kis ideje, hogy körbenézzen, és a falon észrevesz egy 1842-ből származó portrét, ami Adele Starkweathert ábrázolja, illetve feltűnik neki, hogy mindent villámokat díszítenek - Willnek hála kiderül, hogy ez a Starkweather család szimbóluma. 
Starkweather késve érkezik a vacsorára, viszont értékes információt hoz: Mortmain örökbefogadó szülei holttesteket ástak ki, és a károsodott részeket mechanikus alkatrészekkel igyekeztek kicserélni, ezzel életre keltve őket. Ezért mindkét boszorkánymestert kivégezték, de Mortmaint nem találták. Később Mortmain azért nyújtott be panaszt, mert szerinte a női boszorkánymester, Ann Shade nem vett részt a kísérletekben, ezért nem kellett volna megölni őt. Az is kiderül, hogy a családnak a közelben volt birtoka. Aloysius ezután megmutatja nekik a helyiséget, ahol a "hadizsákányokat" tartják, amelyekről kiderül, hogy a vámpírfogaktól kezdve a boszorkánymester testrészekig bármi lehet.
Tessának rémálma van, hála a hadizsákmányoknak, és Will ébreszti fel, miután hallotta, hogy a lány segítségért kiált. Tessa meglepődik, hogy milyen kedves vele a fiú, de amikor rákérdez, hogy megbánta-e, amit a tetőn mondott neki, Will nemmel felel, ezért Tessa elküldi. 
Másnap a reggel Aloysius közli velük, hogy a kocsi elviszi őket Mortmain birtokára, és gyakorlatilag elküldi őket. Az úton Will mindenkire meglepetésére beszél néhány szót a múltjáról, arról, hogy milyen volt vidéken élni. Amikor azonban megérkeznek Ravenscarba, kiderül, hogy a házat lakják. Megjelenik egy tizennégy év körüli lány, akit Will valahonnan ismer: Cecily.

Az Intézetbe vezető úton Tessa megcsodálja a yorki székesegyházat, ha valakit érdekel esetleg ő az.

Nem lehet szó nélkül elmenni Jem suttogása mellett: jegyesemnek szólítja Tessát. Valahogy érezni emögött, hogy nem feltétlenül csak a színjátékra gondol, és különösen érdekes Will reakciója. 

Ami igazán érdekes és rejtélyes ebben a fejezetben, az Aloysius viselkedése Tessával. Amikor meglátta Tessát, akkor döntött úgy, hogy befogadja őket, és amikor ott van, végig érezni, hogy figyeli Tessát. 

Aztán ott van Adele Starkweather portréja. Nem tudom, ki ismeri a csehovi puska elvét, mindenesetre biztosnak látszik, hogy ha ennyit ír Cassie egy portréról, annak valami oka kell hogy legyen. 

Felmerül még kérdésként a Fehér Könyv. Vajon milyen varázslatot használtak belőle pontosan és hol van?

Will és Tessa. Na jó, muszáj leírnom, de nekem minden egyes alkalommal, amikor ezek ketten együtt vannak, összetörik a szívem. Annyira érezni, hogy Will szereti Tessát és gondoskodni akar róla (amikor felébreszti az álmából, amikor próbálja meggyőzni, hogy egyen és teát készít neki), de valami visszatartja. Fáj érte a szívem. Ezért is gondolom - többek között -, hogy A herceg olvasása tiszta mazochizmus. 

És ez még tovább folytatódik. Will végre megnyílik kicsit, elkezd beszélni a múltjáról, erre felbukkan a múltja egy darabkája - Cecily személyében. (Bár még nem tudjuk itt, hogy ki ő, azt érezni, hogy Will érzéseit felkavarja látványa.)

Egyébként visszatérve Tessa álmára. Henry a kezében tartja Tessa szívét, és az még mindig dobog. Ö, lehet, hogy ez már csak az én hülyeségem, de nektek nem jutott eszetekbe róla Tessa medálja, ami úgy kattog, mint a szíve?

A Mundie Moms kérdései, amelyekre itt tudtok válaszolni:
  • "Bemegyünk, jegyesem?" - suttogta a fülébe Jem. Ki más sóhajtott még fel erre? És imádtam Will reakcióját is arra, hogy Jem és Tessa úgy viselkednek, mint a jegyesek.
  • Imádtam, hogy Will volt az, aki jött és felkeltette Tessát a rémálmából. Nem tudom, ti mit gondoltok, de abban a pillanatban kettejük közt, csak azt éreztem, hogy rájuk kéne üvölteni, hogy csókolják már meg egymást. Mit gondoltok Tessa rémálmáról? Szerintetek van valami jelentősége vagy csak egy rémálom volt?
  • Mit gondoltok, ki Cecily? *ha már olvastátok a CP-t ezelőtt és tudjátok a választ, akkor mit gondoltatok, amikor először olvastátok? * Nyilvánvaló Will reakciójából, hogy a fiatal lány olyasvalaki, akihez kötődött a múltban. 

Magnus lesz a meglepi!

Sziasztok!

Már írtam róla, hogy Josh Horowitz bejelentette Twitteren, hogy TMI meglepi várható. Nos, már azt is tudjuk, mi. Vagyis inkább ki.


Bizony, Magnus Bane személyesen!

Tudnak válni?


Helló, Cassie! Az Árnyvadászok el tudnak válni? Olyan parabatai, hogy csak egy párod lehet, és kész? Azt hiszem, a rúnák maradandóak, ami azt jelenti, hogy Jocelynnak még mindig megvan a rúnája a Valentine-nal kötött esküvőből, igaz? 

Cassie válasza:
Elválhatsz. Tudjuk, hogy Valentine válásba kényszerítette Stephen Herondale-t és Amatist. A házasságok megszüntethetők. A házasság rúna elhalványul, mint a "használt" rúnák. Valahol Jocelyn testén van egy elhalványult házasság rúna, ahogy Amatisén is.
Ami azt illeti, a parabatai köteléket sokkal nehezebb elvágni.

Újabb meglepi várható?

Sziasztok!

Josh Horowitz, az MTV riportere lelkesen tweetel, és most a következő sült ki a dologból:


 

Azaz Josh nem látta Lilyt, viszont valamilyen nagy meglepi lesz ma a Mortal Instruments sorozattal kapcsolatban. 
Mivel Josh Mortal Instruments sorozatot ír, ez elvileg nem a Clockwork Princess első fejezetét jelenti, amit elvileg szintén ma olvashatunk.

Lily képek

Lily Selena Gomezzel:


És Lily Vanessa Hudgens-szal, Selena Gomezzel és Derek Hough-val. (A képet utóbbi osztotta meg Twitteren, a következő üzenettel: Good times)




2013. február 25., hétfő

Boldog névnapot, Alec!

Sziasztok!

Ma az Alexenderek napja van, szóval ha megkésve is, boldog névnapot a mi legkedvesebb meleg Árnyvadászunknak, Alexander Gideon Lightwoodnak!





Még egy kis Oscar...

Sziasztok!

Hoztam a képeket Lilyről és a többiekről, de a lényeget nem írtam meg. Lily Collins filmjét, a Mirror, Mirrort (Tükröm, tükröm) is jelölték, méghozzá Eiko Ishiokát a Legjobb jelmez kategóriában. Sajnos nem nyertek, a díj az Anna Kareninának ment.

Eiko sajnos tavaly közben elhunyt, és az ilyenkor szokásos megemlékező videóban is láthattuk.

Mindenesetre itt egy videó arról, hogyan készültek a jelmezek:


Életbölcsesség

Sziasztok!

Ezt Cassie is megosztotta, és nekem is muszáj. :)


És mindenek felett,
nézz csillogó szemekkel
a körülötted lévő egész világra, mert a legnagyobb
titkok mindig a legváratlanabb helyekre vannak elrejtve.
Azok, akik nem hisznek a varázslatban, soha nem fogják megtalálni. 

Lily videón

Sziasztok!

Itt egy videó, amin a fő kiszemeltek Selena Gomez és Vanessa Hudgens voltak, de velük van Lily is. :)


Lily képek - Még mindig





Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets