Blogger Widgets

2013. július 13., szombat

Csak pletyka?


Sziasztok!

Elég biztos forrásból érkezett a hír a CoHF megjelenésével kapcsolatban, azaz az a hír, hogy jövő május 6-én érkezik, és 496 oldal lesz.

Most azonban Cassie azt válaszolta Twitteren, hogy csak pletyka, és nincs végleges megjelenési időpont. Ebben mondjuk lehet logika, már ami az oldalszámot illeti, mert Cassie elvileg még nem fejezte be az írását.



TMI fanart


Lily videó arról, hogyan kötődik Claryvel


Sziasztok!

Ebben a videóban Lily arról beszél, hogyan kötődik Claryhez. Nagyon hasonlónak érzi magát hozzá, és elmondja azt is, hogy csakúgy, mint Clary, ő is nagyon közel áll az édesanyjához.

A videót megnézhetitek itt: https://www.facebook.com/photo.php?v=10200884864777709&save


Forgatáson készült interjú Cassie-vel


Sziasztok!

A TMI Source oldal ott járhatott a forgatáson, és rengeteg interjút készítettek, amit most szép sorban hoznak. Az első Cassie-vel:



Van olyan szereplő, jelmez vagy forgatási helyszín, amit láttál, és azt gondoltad "Wow, pont így képzeltem"?
Azt hiszem, amikor először láttam a Csontvárost, azt gondoltam, wow, pont így képzeltem. Az... Nem akarok túl sokat mondani, de igazáb lenyűgöző és hihetetlenül részletgazdag. A helyszín minden egyes kis apró darabkája más és tényleg olyan érzésem volt, mintha valóságos lenne.


A Csontváros/Végzet ereklyéi történetét egy tetoválószalonban tett látogatás inspirálta. Van tetoválásod, és esetleg van olyan, amit a te regényeid inspiráltak?
Nincsenek tetoválásaim, sohasem tudtam elszánni magam egy konkrét tetoválás mellett, sajnos, de szeretnék tetoválást, és gondolkozom rajta, hogy amikor a film kijön, csináltatok egy rúnát.


Mi inspirálta az elképesztő írói nevedet?
Jane Austen nővérének a neve, és ő szokott történeteket írni neki, szóval ez inspirálta.


Az olvasóid számára szerinted mit fog ez a film hozzáadni a történetedhez, amit már olyan jól ismernek és szeretnek?
Szerintem egy film mindig más jelentésréteget ad egy történetnek ugyanúgy, ahogy színpadi adaptáció vagy egy zenemű, amit egy történet inspirált. A film a könyv egyfajta megvalósítása, szóval szerintem ez embereknek megadja a lehetőséget, hogy egy másik elképzelést lássanak a sajátjuknál.


Melyik jeleneteket várod a legjobban?
Szerintem számomra ez egy döntetlen lenne Magnus partija és az üvegházas jelenet között, amit már úgy ismerünk és szeretünk.


Van valamilyen tanács, amit egy konkrét színésznek adtál a karakterrel kapcsolatban, ami meglepte őket?
Nem vagyok benne biztos, hogy adtam olyan tanácsot, ami meglepte volna őket, de beszélgettem velük arról, hogy adjanak maguknak szabadságot abban, ahogy interpretálják a karaktereket úgy, ahogyan ők látják őket, és ne aggódjanak azon, hogy bármelyik felé húzzanak. Tudjátok, minden különböző rajongónak megvan a saját elképzelése arról, hogy milyen az a szereplő, és azt akartam, hogy a színészek érezzék, hogy azt kell választaniuk, ahogyan ők maguk látják őket.


Mitől lesz Harald Zwart a megfelelő rendező erre a filmre?
Szerintem ez teszi megfelelő rendezővé erre a filmre, hogy igazából nem egy fantasypasi, abban az értelemben, hogy ezelőtt még nem csinált fantasy filmeket. Ez nem jelenti, hogy nem szereti a fantasyt, rajongó, de úgy jött ehhez a projekthez, hogy valaki olyan nézőpontjából tudta nézni a dolgokat, aki a szereplők közti érzelmi kapcsolatokra koncentrált a munkáiban, és így ebben a történetben is ugyanezt teszi, a szereplők közti érzelmekre fókuszál, a különböző kapcsolatokra, nagyon elhivatott, hogy kiemelje, hogy minden szereplőnek kapcsolata van minden szereplővel, és szerintem ez az alapja annak, hogy egy fantasytörténet valóságos legyen.


Nehéz hagyni a forgatókönyvírónak, hogy irányítsa a történetedet, és hagyni, hogy a szavaidat a nagyképernyőre fordítsa?
Hát, én kicsit irányításmániás vagyok, szóval nehéz volt elengedni a történetet és hagyni, hogy valaki más átvegye, de a Constantinnal dolgozni nagyszerű volt. Nagyon sokat beszéltek velem, kikérték a véleményemet, és átgondolták a dolgokat, amiket mondtam. És végül is, én is olyan izgatott vagyok, amilyenek az olvasóim, hogy láthassam a végső filmet, és kész vagyok, hogy meglepetések érjenek.


Amikor Lily megkapta Clary szerepét, milyen tanácsot adtál neki a szerep megformálásához?
Amikor Lilyt kiválasztották Clarynek, igazából teljesen meg voltam lepve, nem tudtam, hogy őt fogják választani, szóval szerintem azt a tanácsot adtam, hogy ne érezze magát nyomás alatt amiatt, hogy sok ember van, akinek fontos a karakter, és aki azt szeretné látni, hogy így vagy úgy formálják meg, ne akarjon túlságoan megfelelni annak, amit az emberek akarnak látni, hogy megfelelően vörös-e a haja, hogy megfelelően zöld-e a szeme, hanem inkább próbálja megragadni azt, amit ő a szereplő valódi szellemének érez, és nagyon hittem a képességében, hogy meg tudja ezt tenni, és abból, amit eddig láttam, meg is tette.

Újabb Csontváros jelenetfotó!


Sziasztok!

Itt egy újabb, ezúttal egyenesen a Csontvárosból!


Új kép a Love, Rosie forgatásáról


Sziasztok!

Kaptunk egy új képet Lily filmje, a Love, Rosie forgatásáról.


A TMI második hete első a NYT bestseller listáján!


Sziasztok!

A Végzet ereklyéi még mindig vezeti a New York Times bestseller listáját, immáron második hete, összesen pedig a 95. hetét tölti a listán.


Ezt muszáj...


Újabb idézetek a Shadowhunter's Guide-ból


Sziasztok!

Újabb képeket és ezzel újabb idézeteket kaptunk a Shadowhunter's Guide-ból.


Az a fiú összetöri a szívét, ha Clary nem vigyáz. - Luke

Esküszöm, hogy láttam. Volt egy kés és vér. A srác meghalt. - Clary

Ezt már lefordítottam korábban. :)

Csontváros játék


Sziasztok!

Néhány országban már elérhető iTunesról a Csontváros játék, amit a PlayFirst fejlesztett ki. A játék egyébként ingyenes, szóval akinek iPhone-ja vagy iPadje van, hajrá!



A többi képet és a játék angol leírását megtaláljátok a továbbra kattintva!

2013. július 12., péntek

Ki a lány?


Sziasztok!

Na, akkor a hírek:
A képen látható lány Zina Charkoplia, van barátja, és Jamie egyik jóbarátja.

Új Jamie képek - Lily?


Sziasztok!

Ezek a képek most készültek Jamie-ről, egy Lisszaboni zenei fesztiválon. És nem, nem tudjuk, hogy most ezek a képek mit jelentenek, de már elindultak a pletykák...






Itt a másik plakát magyar verziója is!


Sziasztok!

Ezt a képet Viki küldte be nekünk, a Camponában készítette. Emberek, már van a másik plakátból is magyar verzió!!!


Godfrey ott lesz a Comic Conon!


Sziasztok!

Az amerikai rajongók hősies közdelmet folytattak, hogy elérjék, hogy Godfrey Gao (Magnus) is ott legyen a Comic Conon. Twitter trendet csináltak a kampány keretében, fanartok készültek... És elérték!



Hivatalos:
Godfrey Gao ott lesz a Comic Conon, szóval minden bizonnyal róla is kapunk majd képeket, videókat! 

Magnus rajongók, lehet örülni! ;)

A hírt egyébként Cassie osztotta meg, így a Comic Con résztvevők teljes listája:

- Cassandra Clare
- Lily Collins
- Jamie Campbell-Bower
- Robbie Sheehan
- Kevin Zegers
- Godfrey Gao
- Harald Zwart

Szavazzatok Willre!


Sziasztok!

Az amerikai Álompasi szavazáson újabb párbaj áll Will előtt!



Emlékeztek még?


Sziasztok!

Az új Luke jelenetfotóról ugye nem csak nekem jutott eszembe Harald rajza, amit régebben megosztott?
(Egyébként a rajongók végre kiharcolták a Luke képet!!! :D)



Új jelenetfotók


Sziasztok!

Kaptunk két új jelenetfotót!



Nyerj egy dedikált műanyag mangót!


Sziasztok!

Írtam róla korábban, hogy a londoni dedikáláson Jamie három mangót is aláírt. Nos, nem csak ő, hanem Cassie is. 

És most lehetőségetek van megnyerni az egyiket, amennyiben a TMI Source oldalán kitöltötök egy kis űrlapot!

Sok szerencsét!



http://tmisource.com/2013/07/10/giveaway-win-a-plastic-mango-signed-by-jamie-campbell-bower-and-cassandra-clare/

Idézetek a Movie Companionból


Sziasztok!

Kaptunk néhány idézetet a filmes könyvből:



"Simonban hasonló kettősség van, mint Superman-Clark Kent, mert egyrészt ez a stréber szemüveges srác, aki a vicces sorokat mondja. De később ezzé a hatalmas emberré válik, és megvan benne a potenciál, hogy valódi férfi és igazi hős legyen." 
- Robert Kulzer producer


"Jemimának nagyszerű hangja van, és hihetetlen megjelenése, és úgy érzed, szinte arisztokratikus, amikor találkozol vele. Elképesztő volt a meghallgatáson, és szinte kapásból ki is választottuk."
- Robert Kulzer producer


"Nagyon közel érzem magamhoz Kevint és Jemimát, olyanok vagyunk, mint egy kis falka. Nagyon-nagyon védelmezőek vagyunk egymás iránt. És ez nagyon jó érzés. Hogy vigyáznak rád." 
- Jamie Campbell Bower


"Szerencsére a rajongók többsége kiállt a szereplőválasztások mellett, és nagyon támogatóak. Szerintem sokat segített, hogy Cassandrát is bevontuk az egész procedúrába, ő is a része volt az egésznek. Nem zártuk ki a szerzőt. Bevontuk, mert senki sem ismeri úgy ezt a történetet, mint ő, és nagyszerű volt abban, hogy segített a szereplőválogatások során kialakítani a kommunikációt a rajongókkal, és nagyon nyitott volt." 
- Don Carmody producer

TMI fan videó

A Csontváros zenéje hatodik!


Sziasztok!

Martin Moszkowicz, kedvenc producerünk arról tweetelt, hogy a Csontváros zenéje 6. az iTunes előrendelési listáján!


Csontváros forgatás a Google Maps-en


Sziasztok!

Elvileg ha rákerestek Luke könyvesboltjára Google Maps-en, akkor látszik a forgatás, és még integetnek is!



Cassie a Csontváros forgatásáról


Sziasztok!

Ebben a videóban Cassie a Csontváros forgatásáról beszél. Arról, hogy a legjobb az volt benne, hogy ott lehetett és láthatta a helyszíneket, amiket elképzelt, hogy milyen részletesen megcsináltak mindent. És legjobb napja az volt, amikor Magnus partiján statiszta volt, és hogy mindenféle lény futkosott körülötte, és ott voltak ezek a mindenféle színű italok, amiket nem ihattak meg, mert valószínűleg jégoldó volt az üvegekben, de szerencsére nem volt semmilyen baleset. 



Új képek a Movie Companionból


Sziasztok!

Kaptunk néhány képet a filmes könyvből.



Harald Zwart korai vázlata egy Néma Testvérről

Árnyvadász körmök - Vivien


Sziasztok!

Ezt a képet Vivien küldte az új rovatunkba!


Új Valentine-Clary jelenetfotó


Sziasztok!

És igen, itt van még egy jelenetfotó, Valentine-nal és Claryvel!


Így legyen Árnyvadász esküvőd


Sziasztok!

Nézzétek csak ezt a ruhát!


Új Magnus jelenetfotó


Sziasztok!

Ezt ugyan már láthattuk a filmes könyvben, de most  itt van jó minőségben is:


2013. július 11., csütörtök

Hivatalos képeslapok!


Sziasztok!

Az ausztrál rajongói oldalnak hála íme, így néznek ki a Csontváros filmhez tartozó hivatalos képeslapok:


A többi képet a tovább mögött megtaláljátok!


Jessica Postigo az Üvegváros forgatókönyvről


Sziasztok!

Jessica Postigo Twitteren válaszolt egy az Üvegváros forgatókönyvre vonatkozó kérdésre.




Hogy megy a Hamuváros forgatókönyv és nekiálltál már az Üvegvárosénak?

Nagyszerűen... Nagyon, nagyon, nagyon izgatott vagyok. Most a Hamuvárosra koncentrálok. Amikor elkezdődik a forgatáson, beleásom magam az Üvegvárosba.

Csúszik a CoHF - Új megjelenési időpont


Sziasztok!

Eddig 2014. március elejére ígérték a TMI utolsó részét, a Mennyei tűz városát, illetve bizonyos helyeken április szerepelt.



Most azonban megvan a végleges időpont:
2014. május 6. 

Illetve már tudjuk az oldalszámot is:
496 oldal lesz, ez azt jelenti, hogy valamivel vékonyabb, mint az Elveszett lelkek városa.

Tehát, angolul tudó Árnyvadászok, jelölhetitek a naptáraitokat!

Godfrey a kínai Csontváros plakáttal



Lily a rajongókkal


Sziasztok!

Lily egy Justin Timberlake koncerten járt, és néhány szerencsés rajongó fényképezkedett vele.




Videó és képek Londonból


Sziasztok!

Az egyik olasz rajongói oldal szerkesztője Londonban járt és találkozott Cassie-vel és Jamie-vel. Írt egy beszámolót is, nyilván olaszul, ezt nem tudom nektek lefordítani.

De készült egy videó:




És jó pár kép is, ezeket megnézhetitek itt: http://www.shadowhunters.it/news/report-alessia-a-londra-con-cassie-jamie/

A NextMovie oldal az új plakátunkról


Sziasztok!

A NextMovie oldal írt egy cikket az új Csontváros plakátról. És szeretnétek tippelni? Hát persze, hogy imádták!

"How do you get your audience both turned on and biting their nails at the same time? Start by contacting the graphic designers behind the latest (and final!)  "The Mortal Instruments: City of Bones"  poster, because they managed to achieve this seemingly impossible feat. It's ominous. It's sexy. It's flippin' awesome."




Értékelés a plakátról


Sziasztok!

Egy filmes vlogger csapat a plakát apropóján a Csontváros filmről beszélget, arról, hogy tetszik-e nekik az új plakát, mit gondolnak eddig róla az előzetesek alapján... És igen, előre szólok, előkerül a Twilighthoz hasonlítás, mert ezt már egyik YA adaptáció sem mossa le magáról...


2013. július 10., szerda

Új interjúk úton!


Sziasztok!

Tavaly a TMI Source oldal, sok más rajongói oldal mellett a Csontváros forgatásán járt, és a helyszínen készítettek interjúkat a szereplőkkel. Eddig nem mutathatták meg őket, most csütörtöktől azonban minden nap felkerül egy az oldalukra, mellé pedig egy beszámolót is kapunk majd a forgatási helyszínekről, a forgatásról. 

Árnyvadászok, készüljetek!



Az olasz Clockwork Princess borító


Sziasztok!

Nekem általában nagyon tetszenek az olaszok borítói, de ez szerintem különösen jól sikerült. Az olasz Clockwork Princess:


Újabb képek az idézetes könyvből


Sziasztok!

Kaptunk még néhány képet az idézetes könyvből!


A többit a tovább után megnézhetitek! :D


Csak hogy ne csak boldog dolgok legyenek az oldalon...


Sziasztok!

Ma annyi minden jót kaptunk már, gondoltam, kéne egy kis ellenpont. :D

Íme egy részlet a Clockwork Prince hangoskönyvből, az a bizonyos jelenet a végéről, amikor Will és Tessa...

Felolvassa: Ed Westwick :D

A poszt Clockwork Prince/A herceg SPOILER, ha még nem olvastad!






Shared from weliveandbreathewords using Embeddlr
listen at airam-asereht


Hogy tudjátok vele olvasni:

“I imagined you wanted an apology! You saved my life at the tea warehouse, and I am grateful, Will. I thought you wanted me to tell you that—”
Will looked as if she had slapped him. “I didn’t save your life so you’d be grateful!”
“Then, what?” Her voice rose. “You did it because it’s your mandate? Because the Law says—”
“I did it because I love you!” he half-shouted, and then, as if registering the shocked look on her face, he said in a more subdued voice, “I love you, Tessa, and I have loved you, almost since the moment I met you.”


És a magyar fordítás is:

– Azt hittem, azt szeretnéd, ha bocsánatot kérnék tőled. Megmentetted az életemet a raktárban, és hálás is vagyok, Will. Gondoltam, arra vársz, hogy ezt elmondjam neked...
Will olyan képet vágott, mintha a lány pofon vágta volna. – Nem azért mentettem meg az életedet, mert köszönetét vártam érte.
– Akkor miért? – Tessa felemelte a hangját. – Azért tetted, mert ez a kötelességed? Mert a Törvény azt mondja...
– Azért tettem, mert szeretlek! – A fiú félig kiabált, aztán mintha észlelte volna a döbbenetet a lány arcán, halkabban folytatta: – Szeretlek, Tessa, szinte azóta, hogy először megláttalak.

Ez lesz a Csontváros nyitójelenete!


Sziasztok!

És már azt is tudjuk, melyik jelenettel kezdődik a film! A dolog érdekessége, hogy szinte az első képek között volt, amit megkaptunk a forgatásról, mivel rögtön az első napon forgatták. :D Ha érdekelnek a forgatási fotók a nyitójelenet forgatásáról: http://pinterest.com/shadowhunterhun/1-nap-2012-augusztus-20/



A kékhajú démon



Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets