Blogger Widgets

2013. augusztus 24., szombat

Így csinálj TMI sütit!

Lily a hónap sztárja a Maximában


Sziasztok!

A képet és a szöveget Judit küldte el nekünk, köszönjük!

Lily lett e hónapban a Maxima Hónap sztárja. 

A cikk szövege:

Lily Collins pár éve még csak a "Legdögösebb rockerlány" címet tudhatta magáénak (az apukája Phil Collins), mára azonban igazi stílusikonná vált Amerikában. Az angol születésű Lily modellkènt kezdte (már akkor Chanel ruhàban domboríthatott), aztán sorozatokban szerepelt, majd próbálkozott a mozi világával is. Emlékezhetsz rá az Elhurcolva vagy a Tükröm, Tükröm című filmekből is, utóbbiban Hófehérkét alakította. Ám most első főszerepével debütál, A végzet ereklyéivel. A fantasyt augusztus 22-től láthatod a mozikban.

Nyereményjátékok





Sziasztok!

Láttam, hogy sokan lemaradtatok némelyik nyereményjátékról, ami jelenleg is zajlik az oldalon. Úgyhogy most összegyűjtöttem őket egy posztba!



Nyereményjáték bloggereknek:
http://www.vegzetereklyei.net/2013/08/nyeremenyjatek-bloggereknek.html


Nyereményjáték fanfiction íróknak:
http://www.vegzetereklyei.net/2013/08/nyeremenyjatek-fanfictioniroknak.html


Nyereményjáték fanartok készítőinek:
http://www.vegzetereklyei.net/2013/08/nyeremenyjatek-fanartok-keszitoinek.html


Nyereményjáték a kihívásban részt vevőknek:
http://www.vegzetereklyei.net/2013/08/nyeremenyjatek-kampany-kihivasaban.html


Egyszerű nyereményjáték bárkinek:
http://www.vegzetereklyei.net/2013/08/nyeremenyjatek.html


És ne feledkezzetek meg arról sem, hogy a Vörös Pöttyös oldal is indított egy kis nyereményjátékot:
http://www.vegzetereklyei.net/2013/08/nyeremenyjatek-voros-pottyos-oldalon.html

Boszorkánykő?


Sziasztok!

Ezt a képet Judit küldte el nekünk! :)


Még több kép a norvég premierről


Sziasztok!

A szereplők a kezük nyomát szó szerint is ott hagyták Norvégiában! Nézzétek a képeket!


Még több kép a tovább után!


Videó a Csontvárosról a német tévében


Sziasztok!

Vannak benne új jelenetek!


Boldog születésnapot, Jared Harris!


Sziasztok!

Ma ünnepli 52. születésnapját Jared Harris, aki a Csontvárosban Hodge-ot alakítja. Ezúton is boldog születésnapot kívánunk!


Vélemény az új Bane krónikák novelláról


Sziasztok!

Írtam egy rövid véleményt az új Bane krónikák novelláról. 

Bane krónikák: The Rise of the Hotel Dumort


A 20-as években járunk, Magnus éppen New Yorkban él, egészen pontosan Manhattanben. Tombol a
jazzőrület, és igen, éppen szesztilalom van. Mi mással foglalhatná le magát Magnus, mint hogy egy bárt vezet, ahol természetesen folyik az illegális alkohol mindenhonnan.

A Bane krónikák előző két novellája közelebb vitt minket a nagy sorozatokhoz: az Árnyvadász történelem szempontjából fontos események zajlottak, felbukkantak régi ismerősök vagy azoknak ősei, illetve bevezetésre került az egyik későbbi trilógia, a TLH.

Ez a novella visszatér az első kettőhöz abban az értelemben, hogy nincs túl sok fontos utalás az Árnyvadász sorozatokra, egyszerűen csak Magnus hétköznapjait követhetjük egy új, izgalmas korban, egy új helyszínen.

Ahogy ezt már megszokhattuk a novelláktól, ebben is vannak vicces jelenetek, például Magnus reakciója, amikor rájuk törnek a rendőrök és keresik az alkoholt. Ami nagyon tetszett még, az az, hogy az Árnyvilágban is érzik, valami történik a mondén világban. Először csak sejtik, és van, aki komolyan sem veszi. Aztán bekövetkezik ugye a nagy gazdasági világválság. Életek omlanak össze, tömegesen követnek el öngyilkosságot, és ez mind benne van. A nagy gondtalanságból hirtelen a legnagyobb kétségbeesésbe zuhannak.

Tetszett Magnus reakciója a szituációra, mert egyrészt nagyon magnusos, másrészt egy halhatatlan tipikus reakciója: ezt is túl fogjuk élni, a világ megy tovább.

Szintén nagyon tetszett, hogy megismertünk egy újabb boszorkánymestert, aki eddig a legöregebb, akiről hallottunk, és nagyon fura figura. Igazából szívesen olvastam volna róla többet is, de gyanítom, már nem fogok.

De azért ebben is történtek olyan dolgok, amelyeknek jelentősége van. Egyrészt SPOILER!!! találkozunk Magnus apjával, és engem már majd megöl a kíváncsiság, hogy ki lehet az. SPOILER VÉGE

Másrészt történik egy dolog, ami a novella csattanóját adja, és nem tudok szabadulni az érzéstől, hogy Cassie ezt nem véletlenül írta bele a novellába, ennek bizony jelentősége lesz a Mennyei tűz városában.

És akkor most kifejtem az elméletem, viszont szólok, SPOILERES!
Szóval van az a bizonyos rész a végén, amikor kinyitják a kaput a Pandemoniumba. Cassie már pedzegette, hogy megismerünk egy másik világot a CoHF-ben, és nekem nagyon az az érzésem, hogy ez kapcsolatban lesz azzal. Magyarul: Magnus segítségével fognak majd egy másik világba menni, hiszen ő már tudja, hogyan lehet kaput nyitni. Ráadásul ha pont a Pandemonium lenne az, ahová mennek, akkor plusz érdekesség és szép keret lenne, ha Clary története a Pandemonium nevű klubban kezdődne, és a tényleges Pandemoniumban fejeződne be, mármint abban az értelemben, hogy az utolsó kötetben oda megy.
SPOILER VÉGE!!!

A novella kicsit előfutára a Csontvárosbeli Dumort Hotel jelenetnek is, mert itt derül ki, hogyan jutott abba a lepusztult állapotba.

Összességében nem volt rossz történet, de nekem a két előző azért sokkal jobban tetszett. Hiába, csak hiányoznak a Herondale-ek! :D

Blogbejegyzések tegnapról és tegnapelőttről


Sziasztok!

Tegnap elmaradt a nyereményjátékban résztvevő blogok bejegyzéseinek listája, de most hozom a tegnapi adagot is.

A Dreamworld oldalon két bejegyzés is született.

Az egyik egy 10-es lista: 10 ok, amiért érdemes megnézni a Csontváros filmet

A másik szintén egy érdekes bejegyzés, amelyben a Csontváros film egyes részeire találhattok magyarázatot, amelyek néhányan kritizáltak:


A Books et Movies oldalon szintén két bejegyzés született. 

Az egyik poszt arról szól, hogy a Csontváros miért is nem az új Twilight:

A másikban pedig tippeket találtok, hogyan válhattok ti is Árnyvadászokká, már ami a külsőt illeti. Ez különösen hasznos lehet azoknak, akik most mennek majd a moziba:


Lexi oldalán pedig egy kis ajánlót olvashattok:

Jamie még Madridban - Képek


Sziasztok!

Itt van néhány kép Jamie-ről, ezek még Madridban készültek, épp vacsorázni megy.

 


Képek a norvég premierről


Sziasztok!

A norvég premieren is rengeteg fotó készült.


Még több képet a norvég premierről a tovább után találtok!


Kevin a Flaunt Magazine-ban


Sziasztok!

Lily után Kevinről is készült egy fotósorozat a Flaunt Magazine-ba.


 


Ki kicsoda?


Sziasztok!

Kaptunk egy ilyen guide-ot a filmhez, amiben felsorolják, hogy melyik szereplő ki is pontosan, és fajok szerint is szét vannak válogatva. Viszont én hiányolom Luke-ot, illetve Jared Harris nem pont így néz ki. xD



Fandoms Unite - Amikor a fandomok összefognak


Sziasztok!

Amikor ezt megláttam, konkrétan megkönnyeztem. Ezért szeretek rajongónak lenni.





Veronia Roth (Divergent), John Green (Csillagainkban a hiba), James Dashner (Maze Runner) és Margareth Stohl is írtak arról Twitteren, hogy a hétvégén elmennek megnézni a Csontvárost, és mindenkit arra biztatnak, hogy tegyék ezt!

Menjetek el ti is a moziba és nézzétek meg akár többször is!

A Csontváros megint trend!


Sziasztok!

A City of Bones megint trend lett!

2013. augusztus 23., péntek

Hivatalos plakátok


A Csontváros film hivatalos plakátjai:



Hivatalos karakterplakátok


A Csontváros film hivatalos karakterplakátjai:








JRM megérkezett Norvégiába a premierre - Videó


Sziasztok!

Itt egy új videó Jonathan Rhys Meyersről, amiben a filmmel kapcsolatosan kérdezik, illetve beszélnek a városról, szóba kerül a Tudorok is...


Kevin interjú


Sziasztok!

Itt egy újabb interjú Kevinnel:


Csontváros score - Lejátszási lista


Sziasztok!

Felkerültek a score, azaz a háttérdallamos lemez dalai a Youtube-ra, én pedig összedobtam belőle egy lejátszási listát, hogy hallgathassátok. Íme:


Lily fotók még Berlinből







Jamie, Lily és Harald Oslóban


Sziasztok!

Jamie, Lily és Harald már Oslóban vannak! (És igen, tudom, hogy ez kimondva elég vicces... xD)


Lea Michele is alig várja a filmet!


Sziasztok!

Lea Michele, a Glee sztárja is alig várja a Csontvárost, amiben két jó barátja, Lily Collins és Kevin Zegers is szerepel!


Így készült Lily a madridi premierre


Menjetek el a moziba!


JRM a barátnőjével


Sziasztok!

Készült néhány kép Jonathan Rhys Meyersről és a barátnőjéről.


A többi képért kattintsatok a továbbra!


Godfrey a taiwani premieren - Videó


Sziasztok!

A következő linkre kattintva megnézhettek egy videót Godfrey-ról, amiben arról beszél, hogy nagyon izgult, de Jamie és Lily nagyon barátságosan fogadták, és a szereplőgárda minden tagja tárt karokkal fogadta és örült neki, és ezután minden sokkal könnyebb lett. 

A videót tehát itt tudjátok megnézni:

Vélemény a Csontváros filmről - Deszy


Véleményem a Csontvárosról

A véleményem meglehetősen spoileres lesz, szóval ha még nem láttátok, ne olvassátok el! Konkrétan igyekszem minden jelenetről írni, szóval... Illetve szeretném előrevetíteni, hogy ez nem egy rendes kritika, igazából csak leírtam a gondolataim.


A színészekről és a szereplőkről

Nekem nagyjából ebből a szempontból mindenki tetszett.

Lilytől féltem, de szerintem jól hozta Claryt. Engem egyáltalán nem zavart, hogy nem répavörös, és az is nagyon tetszett, hogy végig megvolt benne Clary. Például amikor megkapta a ruhákat, fanyalgott. Ez apróság, de az ilyenek miatt maradt meg Clarynek.

Jamie... Számomra már az előzetesek alapján sem volt kérdés, ő Jace, és kész. A tartása, az arckifejezése, a hanglejtése, sugárzott belőle végig. Amit pedig a harcjeleneteknél csinált, lenyűgöző. Minden pillanatban sütött belőle Jace, hol a kemény oldala, hol pedig az, amit Jamie annyit hangsúlyozott, a sebezhetősége.

Aki szerintem egyszerűen zseniális volt, az Robert Sheehan Simonként. Nem volt meglepetés, mert tudtam, hogy jó színész, de én Simont még sosem szerettem ennyire, mint most a filmben. A komikus részeket is nagyon jól hozta, és amikor szerelmet vall Clarynek, az egyszerűen szívfacsaró. Komolyan majdnem megkönnyeztem, pedig én nem vagyok Simon rajongó.

Alecnek és Izzynek kevesebb szerep jutott, de nekem mindketten tetszettek, bár Alec kicsit keményebb lett, mint amilyen a könyvben volt. De ezzel szerintem nincs gond. És bár igyekeztem elkerülni a vélemények olvasását, az azért eljutott hozzám, hogy többen nehezményezték, hogy keveset szerepeltek. Itt szeretném elmondani, hogy szerintem mindenkiben a teljes sorozat dolgozik. Izzynek és Alecnek nincs igazán nagy szerepe az első könyvben. A jeleneteik nagy százaléka a filmben is benne van, sokszor még olyankor is ott vannak, amikor a könyvben nem, pl. Dumort Hotel

Godfrey Gao Magnusa – nadrág ide vagy oda – kissé visszafogottabbra sikerült, mint amilyen a könyvben volt, de ez nem Godfrey miatt van, nyilván ez volt a koncepció. Igazából meg is értem, hogy kicsit visszafogták ahhoz képest, amilyen a könyvben. A könyves Magnushoz képest így szerintem kicsit elmaradt, de ettől még szerettem.

Jonathan Rhys Meyers jól hozta azt a Valentine-t, amilyennek a filmben szánták a főgonoszt, mert azt azért tudjuk, hogy Valentine a könyvben nem teljesen ilyen, sokkal inkább az az öltönyös, szálakat rángató figura. Viszont azzal már hónapok óta tisztában vagyunk, hogy a filmben nem teljesen ez a koncepció, és ebben szerintem nem is kellett csalódni. Olyan volt, amilyennek a filmben akarták.

Aidan Turnert egyszerűen imádtam Luke szerepében. Én nem teljesen így képzeltem annak idején, de így utólag csak azt tudom mondani, hogy zseniális választás volt.

Jared Harris hozta Hodge-ot olyannak, amilyennek vártam, bár róla – mármint Hodge-ról – még fogok írni később.

Lena Headey nem sokat szerepelt, de amikor csinált is valamit, akkor tökéletes Jocelyn volt.

A folytatást a tovább után olvashatjátok!

Csontváros magazin


Mielőtt a vélemény...


Sziasztok!

Én tegnap délután láttam a filmet, azóta a véleményemet próbálom megírni, igyekszem összeszedni azt a rengeteg gondolatot, ami pillanatnyilag a fejemben kavarog. Úgy érzem, meg kéne néznem hozzá legalább még egyszer, de megírom, csak kell egy kis idő.

Mindenesetre ahogy a véleményemet csiszolgatom, rájöttem, hogy annyi személyes kötődésem van ehhez a filmhez, hogy attól függetlenül muszáj róla írnom még egy posztot, ne haragudjatok, amiért ezt az oldal keretein belül teszem, de úgy érzem, itt a helye. 

Évek teltek el azóta, hogy a könyvet először olvastam. Mivel nem csak a könyveket, hanem a filmeket is nagyon szeretem, ha van egy történet, ami valamiért megfog, szeretném látni a mozivásznon is. Így nyilvánvalóan a Csontvárossal kapcsolatban is vártam, hogy film legyen belőle. Nem emlékszem már pontosan, mikor ért el a hír, hogy lesz film, arra viszont igen, hogy amikor kiderült, hogy Lily lesz Clary, már nyakig voltam a dologban. Ez 2010 decemberében történt, tehát már több, mint két és fél éve.

Legalább azóta várom ezt a filmet teljes szívemmel, lesve a híreket. Akkor még nem posztoltam róla, de ez nem jelenti, hogy nem követtem az eseményeket. Ott voltam, amikor stúdióváltás volt, és pesszimisták azt mondták, már nem is lesz az egészből semmi. Figyeltem, ahogyan a film egyre későbbre tolódott. Végig közvetítettem az ez utáni összes szereposztást, a hercehurcát, a felháborodást, az örömöt... És én magam is így voltam: szomorkodtam, örültem, de igyekeztem mindig bizakodni, és előre tekinteni, mert éreztem, hogy valahol ennek a végén ott lesz, amiért dolgozunk: a film.

2011 áprilisában született az első Csontváros bejegyzésem, akkor még a másik blogomon. (Bár igaz, az pont nem filmes hír volt, életem első posztja TMI témában a Because it is bitter című novella fordítása volt, ami a Hamuvárosbéli Tündérek királynője jelenet Jace szemszögéből.) Ez azt jelenti, hogy már több, mint 2 éve posztolok Csontváros témában, tavaly nyár óta pedig a mindennapjaim az Árnyvadász oldallal telnek, túlzás nélkül mondhatom, hogy napi szinten több órát is ebben a világban töltök. 

Így azt hiszem, tökéletesen érthető, ha nem tudom magam érzelmileg elhatárolni a filmtől. Kicsit olyan, mintha a saját gyermekem lenne, és minden alkalommal, amikor rosszat hallok róla, tigrisként ugranék, hogy megvédjem. 

Viszont elöljáróban elmondom, még mielőtt megírom a véleményemet, hogy nem minden tetszett, és attól függetlenül, hogy nyilvánvalóan elfogult vagyok a filmmel kapcsolatban, ezt meg fogom írni. Jó film volt, mérföldekkel jobb, mint a YA filmek többsége, de kimondom: azért nem vagyok teljesen elégedett. 

De vannak dolgok, amiket imádtam a filmben és a mozizásban, és ezt a véleményembe nem fogom tudni beleírni, de valamilyen formában szeretném megosztani veletek.

Egész nap izgultam, alig tudtam nyugton ülni, hogy végre megnézhetem a filmet. Imádtam, hogy láttam az Árnyvadászokat, még vidéken is, akadtak, akiknek rúna volt a kezén és akik feketében jöttek. Büszkén vállaltam, hogy a fél pláza megbámult, amikor beállítottam talpig Árnyvadásznak öltözve. Nagyot dobbant a szívem, amikor elindult a film, és egész végig meredten bámultam. Közben kellett volna vérnyomást mérni, valószínűleg magas vérnyomást diagnosztizáltak volna. Magamban jókat mosolyogtam, amikor egy-egy jelenetnél tökéletesen emlékeztem a napra, amikor forgatták, az aznapi képekre, és sokszor még azt is meg tudtam mondani, hogy pontosan hányadikán forgatták. (Igen, ilyen beteg adminja van az oldalnak. xD)

Még mindig tartom, annak ellenére, hogy fangirlként sem fogok átsuhanni a film hibái fölött, hogy ez a film a mi filmünk.

Viszont hirtelen rám szakadt az igazság: vége a várakozásnak. Egy korszak véget ért, bármilyen nagy szavak is ezek. Az elmúlt 2 évemet a Csontváros film bűvöletében töltöttem, és ennek most vége. Persze, még nem teljesen, mert még elmegyek majd megnézni, ott van még a 4DX, most jönnek még a box office eredmények, hátravan még egy premier, jó pár kritika, és jön majd még a DVD. De az izgalomnak, a kérdőjeleknek vége. Már tudjuk a válaszokat.

Facebookon már írtam is, hogy várható egy kis változás az oldalon, és ez is (többek között) ezért van. Ma reggel, amikor a hírt olvastam, hogy Sigourney Weaver lesz majd az Inkvizítor, hirtelen ráeszméltem: az eddig annyit használt Film címkét lassan eltehetem egy fiókba, és nem születik majd több poszt. Helyette egyre többet fogom majd használni a Hamuváros film címkét, ami jó, de attól még a "munkámnak" ez a szakasza lezárult.

Szóval igen, itt vagyunk... A film után. Mostantól minden kicsit más lesz. A fanartok, a fan videók, a fejünkben élő képek, az, ahogyan az egész világ az Árnyvadászokat látja. Mert mostantól mindenkinek lesz valamilyen véleménye rólunk. A kritikusoknak, a fanyalgóknak... És remélhetőleg jönnek majd azért az új rajongók is.

Szóval most ennek a posztnak a keretében is szeretném megköszönni nektek, hogy itt voltatok és vártátok a filmet! Vértezzétek fel magatokat, mert az az érzésem, hogy kapunk még hideget-meleget, még ha nem is olyan szélsőségesen, mint a Twilight rajongói.

És azért nézzünk előre! Egy korszak véget ért, de ahogy mondani szokás, egy újabb elkezdődött.

Hamuváros!

Képek a madridi premierről


Sziasztok!

Kaptunk még néhány képet a madridi premierről, már az esti részéről:


Több képért katt a továbbra!


Jamie Madridban - Fotók


Sziasztok!

Kaptunk néhány képet Jamie-ről, amelyek Madridban készültek:




Lily a Flaunt Magazine-ban


Sziasztok!

Íme Lily képei a Flaunt Magazine-ból:







Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets