Blogger Widgets

2013. október 5., szombat

Női árnyvadász naptár - Január és február


Sziasztok!

Megkaptuk az első képeket a női Árnyvadász naptárból is. Ők pedig:



Cassie kommentje:

Cassandra - mármint Cassandra Jean - pinup képeket akart, úgyhogy itt van Grace a TLH-ból januárra jégkirálynőként, illetve Helen és Aline február, a Valentin-napot ünnepelve. Nézzétek csak Helen cuki hegyes füleit!

Kevin a kanadai Advisor magazin címlapján


Sziasztok!

Kevin szerepel a kanadai Advisor magazin címlapján. Íme:


Godfrey videó

2013. október 4., péntek

Így (is) lehet rúnás körmöd

Egy kis Elyas M'Barek


Sziasztok!

Itt egy kis részlet Elyas M'Barek Fack Ju Göhte című filméből:


Aidan szexi! - A TOP50-ben


Sziasztok!

Bizonyára már sokan hallottátok a hírt, hogy elkészült az idei toplista a szexi pasikról, bár talán a teljes listát kevesen böngésztétek végig. Pedig érdemes! Aidan Turner, a mi Luke-unk ugyanis a TOP50-be került, egészen pontosan a 37. helyen végzett! Az oldalon a neve mellett megosztott kép pedig pontosan a Csontvárosból származik! A teljes cikket itt tudjátok elolvasni.




Callum "Call" Hunt


Sziasztok!

Cassie bemutatta nekünk a Magisterium sorozat főszereplőjét, Callum Huntot és egy fanartot is kaptunk róla Cassandra Jeantől.

Kicsit furcsán érzem magam, hogy részletekbe megyek Holly nélkül! Call átlagos magasságú a korához mérten, de az egyik lába rövidebb, mint a másik. Kisgyerekkora óta több műtétje is volt, hogy helyrehozzák, de egyik sem működött. Gyakran fáj a lába; nem ezért házsártos, de az. Sötét haja van és szürke szeme. Utálja, ha az emberek megjegyzést tesznek a sántaságára, néha gördeszkázik és egyszer ellopott egy csupasz turkálót.


Újabb forgatási fotó - Valentine és a kis Jace


Sziasztok!

Újabb forgatási fotót kaptunk, amin a kis Jace-t alakító fiút, Jonathan Rhys Meyerst és a sólymot láthatjuk. :D És Cassie azt is elárulta, hogy még sok képe van a forgatásról!


Forgatási fotó - A kis Claryk


Sziasztok!

Kaptunk egy képet a Csontváros forgatásáról, amin a két kislányt láthatjuk, akik a fiatal Claryt játszották.


2013. október 3., csütörtök

Boldog szülinapot, Lena!


Sziasztok!

Ma kicsit el voltam havazva, ezért csak este kerül fel... Mindenesetre ezúton is boldog születésnapot Lena Headey-nek, a mi Jocelynünknek!


Ki a legjobb YA szerző?


Sziasztok!

Még a játék kezdeti szakaszában már írtam róla, de most már csak négyen maradtak versenyben a legjobb YA szerzők között: Suzanne Collins (Hunger Games), J.K. Rowling (Harry Potter), John Green (Csillagainkban a hiba) és Cassandra Clare!



2013. október 2., szerda

Nem fogjátok felismerni! - Ez Kevin!


Sziasztok!

Nézzétek csak ezt a képet! Kevin az, egy iskolai tehetségkutatóban, ahol Elvist játszotta!


Lily az InStyle-ban


Sziasztok!

Ezt a két képet Éva küldte be nekünk, ezúton is nagyon köszönöm!

Lily szerepel az InStyle magazinban, a berlini premieres ruháját emelték ki a LOOK rovatban illetve van róla egy kis kép a szépség rovatban is.

Íme:



Új Hobbit banner Aidan Turnerrel


Sziasztok!

Az új előzetes mellett egy új bannert is kaptunk a Hobbithoz, amelyen Aidan Turnert is láthatjuk.


Lily, a lopós


Sziasztok!

Lily felkerült a Star Magazine TOP10-es listájára a Scene Stealers, azaz "jelenetlopók" között!


Nagyobb méretért katt

2013. október 1., kedd

Újabb CoHF részlet


Sziasztok!

Cassie megosztott egy újabb részletet a Mennyei tűz városából, ez viszont egész egyszerűen mocsokság. Már bocsánat. Tessék előkészíteni az idegrendszereteket, a zsebkendőket, ki-ki mit szeretne, mindenesetre engem kiütött.

Enyhe CP2 spoiler, de azért merem megosztani külön jelzés nélkül, mert azt már eddig is tudtuk, hogy ez a szereplő él, az Üvegvárosból. 

"- Clary - mondta Jocelyn. - Szeretném, ha találkoznál Tessa Grayjel."

És igen, eldőlt a kérdés. Claryék találkoznak Tessával, legalábbis Clary biztosan. És könnyen lehet, hogy a csatában is lesz némi szerepe, majd meglátjuk. Még az is eszembe jutott, hogy akár egy visszaemlékezés is lehet, a múltból, mert hát Clarynek valamiért csak ismerős volt Tessa, amikor látta Magnusszal az Üvegvárosban.

2014 ősze - Az új Cassie sorozat megjelenése!


Sziasztok!

Azt már tudtuk, hogy jövőre érkezik Cassandra Clare és Holly Black új, közös sorozatának, a Magisteriumnak az első része, a The Iron Trial, de Cassie most megerősítette, hogy ősszel kerül majd a boltokba a sorozat.



Azt már tudjuk, hogy a sorozat 5 részes lesz és nem young adult, hanem middle grade kategóriájú, mint pl. a Percy Jackson és a Harry Potter.
A történet szerint a 12 éves Callum Hunt három szabályt ismerve nőtt fel. Soha ne bízz egy mágusban. Soha ne menj át olyan próbán, amit egy mágus állít eléd. Soha ne hagyd, hogy egy mágus elvigyen a Magisteriumba.
Call épp megszegni készül az összes szabályt. És amikor megteszi, az élete oly módokon változik meg, amilyeneket elképzelni sem tudott. 


Itt az új Hobbit előzetes


Sziasztok!

A nagy izgalom miatt szinte el is felejtettem, hogy a Hobbit előzetesének helye van az Árnyvadász oldalon is, hiszen a mi Luke-unkat, Aidan Turnert is láthatjuk benne. Igaz, most tényleg csak egy pillanatra tűnik fel benne, de azért a filmben fontos szerepe lesz.


Lily a Lancôme új arca!


Sziasztok!

A Lancôme bejelentette, ki lesz a következő arca, és bizony, az Árnyvadászok örülhetnek, mert az új arc...

Lily Collins!



Lily ezzel olyan hírességek sorába csatlakozik, mint Julia Roberts, Kate Winslet és Emma Watson. 

Françoise Lehmann, a cég általános menedzsere a következőket mondta Lilyről: "A bájával, az eleganciájával, a modernségével és az élénk elméjével Lily Collins a nőiesség tökéletes megtestesítője a Lancôme szerint. Nagyon boldogok vagyunk, hogy együttműködhetünk Lilyvel, aki a ragyogás és a fiatalság új érzését hozza el a Lancôme-nak."

Lily pedig így reagált: "Hatalmas megtiszteltetés és elismerés, hogy engem választottak, hogy képviseljem a Lancôme-ot. Hihetetlenül szerencsésnek érzem magam, hogy a leginspirálóbb nők között tudhatom magam, akik a világ egyik legtekintélyesebb márkáját képviselhetem. Egy álmom válik valóra."

A brit Elle szerint Lily a 2014-es tavaszi kampány arca lesz, amely januárban érkezik.

Ez a hír azt is jelenti számunkra, hogy rengeteg Lily képet kapunk majd ebben az időszakban, minden bizonnyal reklámfilmet/filmeket is, amelyek különösen igényesek szoktak lenni, illetve valószínűleg gyakran találkozhatunk majd vele a nagyobb női magazinok oldalain is. Arról nem is beszélve, hogy a nagyobb parfümériákban minden bizonnyal promóciós plakátok is lesznek majd.

Új Kevin képek


Sziasztok!

Két új kép Kevinről:



Megint a legolvasottabb könyvek között a Csontváros!


Sziasztok!

A Csontváros megint felkerült a hét folyamán legolvasottabb könyvek közé a Moly.hu-n!



Lena Headey a Trónok harca negyedik évadának forgatásán


Sziasztok!

A Trónok harca sorozat Instagram oldalán kaptunk egy képet Lena Headey-ről (Jocelyn), amely a negyedik évad forgatásán készült.


2013. szeptember 30., hétfő

Új Lily képek


Sziasztok!

Ezek a képek tegnap készültek Lilyről Párizsban, a Givenchy fashion show-n.

 
Még több képért katt a folytatásra!


Még ma tart az akció!


Sziasztok!

Véget ér a Könyvmolyképző Kiadó akciója Cassandra Clare könyveire, de ma még rendelhettek! Minden könyv 20% kedvezménnyel kapható és két könyvtől ingyen szállítanak!


Cassandra Clare akció

Könyvajánló


Sziasztok!

Már egy ideje nem volt Könyvajánló, most azonban végre itt az újabb!

Amit ezúttal szeretnék nektek ajánlani:



Miért ajánlom Árnyvadászoknak:

  • Humor - A könyv tele van humorral, és ez a legtöbb Árnyvadásztól sem áll távol, Jace és Simon megjegyzései után végképp...
  • Urban Fantasy - Bár a könyv más célközönségnek íródott, mint az Árnyvadász regények (inkább férfiaknak), az urban fantasy az urban fantasy.
  • Kidolgozott mitológia
  • Fontos szerep jut a tetoválásoknak a Houndedban is, itt is képesek mindenféle képességgel felruházni, bár azért kicsit máshogy működnek, mint az Árnyvadász világban. 
  • Hosszú sorozat, nem fogtok unatkozni

A regényről írt véleményemet elolvashatjátok itt: http://deszy-konyvesblog.blogspot.hu/2013/09/kevin-hearne-hounded-uldoztetve.html

És ma még zajlik a Houndedhoz tartozó blogturné is, szóval ha gyorsak vagytok, akkor még tudtok játszani a nyereménykönyvekért! Illetve érdemes ellátogatni a blogturné minden állomását, mert mindenhol találtok valamilyen érdekességet. Ha már szóba kerültek a tetoválások, az én állomásomon például arról.

A könyvet pedig a fenti képre vagy ide kattintva meg is rendelhetitek.

Amit eddig a TWP-ről tudunk


Sziasztok!

A TLH-hoz hasonlóan a TWP információs bázist is megosztom most bejegyzésként is, hogy mindenki láthassa, de ezután a TWP - The Wicked Powers menüpont alatt találjátok majd meg, ezt is igyekszem mindig frissíteni.


Amit eddig tudunk:
  • Trilógia lesz
  • A sorozat címe az Árnyvadász gyerekvers utolsó sorából származik (And bronze to summon wicked powers - a bronz meg sötét erőket mozgat) (x)
  • Időrendben a TWP az utolsó, a The Dark Artifices vége után 3 évvel játszódik (2015-16?) (x)
  • Két olyan szereplőről szól, akiket a TDA-ban ismerünk meg, két fiatalabb Blackthorn testvérről. (1,2)
    A fiatalabb Blackthorn gyerekek: Livia és Tiberius (ikrek, 15), Drusilla (13), Octavius/Octavian (6), Ariadne (5)
  • Lehetséges, hogy meleg lesz a főszereplő, Cassie egy korábbi Tumblr válaszában azt írta, tervez egy meleg férfi főhősről szóló Árnyvadász sorozatot. Azt már tudjuk, hogy a többi sorozatban nincs ilyen, így ez lehet az. (x
  • Lehetséges, hogy mindkét főhős meleg lesz, két fiú. (x
  • Lehetséges, hogy lesz egy autista szereplő. Cassie írt róla, hogy lesz ilyen, de nem tudjuk, hogy a TDA-ban vagy ebben a sorozatban, mindenesetre a TDA szereplőkről már elég sokat tudunk, és autista szereplő abban eddig még nincs. (x)

Amit eddig a TLH-ról tudunk


Sziasztok!

Ugyan ezeket az információkat a TLH menüponthoz írtam, gondoltam, most külön is posztolom őket egy bejegyzésben, hogy mindenki láthassa, az is, aki nem olvassa a Facebook oldalt. Ezentúl a TLH menüpontban fogjátok megtalálni őket, és igyekszem majd mindig frissíteni, amikor valami új információ érkezik.


Amit eddig a TLH-ról tudunk:

Clockwork Princess (A hercegnő) spoilereket nem tartalmazó infók:
  • Trilógia
  • 1903-ban játszódik (x)
  • A főszereplő 16, 17 évesek (x)
  • Nem tudjuk, minek a rövidítése a TLH, és Cassie addig nem is tervezi elárulni, amíg nem tudja, mikor fog megjelenni. 
  • A TLH-ban egyik betű sem egy név rövidítése. (x)
  • Lesz benne szerelmi háromszög, de nem a szokványos. Két lány és egy fiú. (x)
  • A TLH több helyszínen játszódik majd: London, Idris, Cornwall, Párizs, Bécs (x)
  • Cassie még nem tudja, lesz-e magyar Árnyvadász a bécsi részeknél, de nem zárkózott el.
  • Ahogy a TID alapja a Két város regénye, úgy a TLH-é Dickens Szép remények című regénye.
  • Lehetséges, hogy az egyik szereplő autista. (Az autista szereplő vagy a TLH-ban, vagy a TDA-ban vagy a TWP-ben lesz.) (x)
 
A spoilerek infókhoz kattints a folytatásra!


Új képek a Comic Con fotósorozatból


Sziasztok!

Az Entertainment Weekly nyilvánossá tett még jó néhány fotót a júliusban a Comic Conon készült sorozatból, amelyeken a szereplők láthatóak.


Még több képért katt a cikk folytatására!


2013. szeptember 29., vasárnap

Nyerj Csontváros plakátot!


Sziasztok!

Ígértem egy könnyű kis nyereményjátékot. Jelentem, megérkezett!

A játék tényleg nagyon egyszerű, csak lájkolni kell (egy kötelező van, az Árnyvadász oldal Facebook oldala), illetve kiegészül még egy kis megosztós játékkal: minden nap megoszthatjátok az egyik Facebook oldalt, amit lájkolhattok, és ezzel minden nap újabb két pontot gyűjthettek be!

A nyeremény pedig...

1 db Csontváros plakát!

Ilyen:



És akkor a Rafflecopter doboz:


a Rafflecopter giveaway

Új Jamie képek


Sziasztok!

Íme két új kép Jamie-ről, Jamie-től:



Régi kép - Kulisszák mögötti fotó Oslóból


Sziasztok!

Kaptunk egy új képet az oslói premier kulisszái mögül. Íme Jamie és Lily:


Változások


Sziasztok!

Ígértem, hogy írok, ha elkészül a felső menüsor, bár azt is hozzátettem, hogy a feltöltés valószínűleg tovább tart majd. 

Na, a felső menüsor azt hiszem, készen van, bár vannak még üresek. De azért nézzük át egyesével az új menüpontokat és a változásokat:

  • Az írónő menüpont előrébb került, ahogyan az Árnyvadász világról szóló is. Mostantól a sorozatok menüpontjai előtt találjátok őket.
  • A TMI, a TID és a TDA után saját menüpontot kapott a két másik bejelentett Árnyvadász sorozat is: a TLH (ennek még nem tudjuk a teljes címét) és a The Wicked Powers. Egyelőre ezek még alakulni fognak, ahogyan a TDA is, igyekszem összegyűjteni róluk az eddig nyilvános információkat, amiket Cassie elárult.
  • Külön menüpontot kaptak a Kiegészítő kötetek, itt megtaláljátok majd a Bane krónikákat, a filmmel kapcsolatos könyveket, a Shadowhunters and Downworlders esszékötetet illetve a Shadowhunter's Codexet, illetve a nem hivatalos kiegészítő könyveket. Reményeim szerint ha egy helyen lesznek a kiegészítő kötetekről az információk, akkor mindenki könnyebben átlátja majd őket, és el tudja dönteni, hogy melyikre vágyik, és nem lesz kavarodás, hogy mi regény és mi nem.
  • A Képregény és a Hangoskönyv menüpontok is új helyre kerültek, ezenkívül a Hangoskönyv menüpont formátuma kissé változott, mostantól nem csak a Hangoskönyvek címkére irányít át, hanem megtaláljátok az összes eddig megjelent regényből készült hangoskönyvet és rögtön meg is hallgathatjátok őket. 
  • Az eddigi A film menüpont mostantól a Csontváros film nevet viseli, és csak az első filmre vonatkozó infókat találtok meg benne.
  • Saját címkét kapott a Hamuváros film és Az angyal film. Ezekről egyelőre kevés infónk van, de ezeket már megtaláljátok a menüpontokra kattintva.
  • A Magyar vonatkozások menüpont megmaradt, csak új helyre költözött. Ezután is itt találjátok meg az olyan érdekességeket, amelyek azzal kapcsolatosak, ha a magyarok vagy Magyarország megjelenik valamelyik történetben. Illetve a magyar megjelenéssel kapcsolatos érdekességekről írt cikkek is itt vannak, illetve a Kamper Gergellyel, a fordítóval készített interjúk.
  • Az Extrák menüpont változatlan, érdekességek, rovatok, órarendek, stb.
  • A Letöltések menüpont teljesen új, de mielőtt még azt hinné valaki, nem illegális letöltésekre kell gondolni. Ide fogom feltölteni némelyik kimaradt jelenetet és extra novellát letölthető formátumban, illetve az egyes könyvekből vett hivatalos részleteket is elérhetitek majd innen. Esetlegesen számíthattok még a jövőben letölthető képekre és egyéb érdekességekre.
  • A Fanfic menüpont változatlanul működik tovább.
  • A GYIK új menüpont, egyelőre üres. Ide fog felkerülni néhány kérdés és válasz, amelyeket gyakran feltettetek már nekem. Ha esetleg van valami kérdésetek, nyugodtan írjátok meg!
  • Új menüpont az Elérhetőségeink. A különböző közösségi oldalak linkjei kerülnek majd ide, amelyek az oldalhoz tartoznak, illetve az e-mail cím, amelyen el tudtok írni. Ezenkívül itt lesz majd az általam és Ramóna által szerkesztett más blogok és oldalak listája is.
  • A Bannerek menüpont változatlan.
  • A Közös magyar projektek új menüpontot kaptak. Nagyon büszke vagyok arra, amit együtt elértünk, így úgy éreztem, külön menüpontot érdemelnek a projektjeink.
  • A Könyvajánló rovat szintén külön menüpontot kapott, innen könnyedén elérhetitek majd az oldalra felkerült könyvajánlókat, vásárlási linkkel együtt.
  • Az utolsó menüpont szintén új, erre kattintva megrendelhetitek Cassie bármelyik könyvét a Könyvmolyképző webshopjából, rögtön Cassie könyveihez vezet, így nem kell keresgélnetek őket.

Van még egy újdonság, ami nem a menüpontokhoz kapcsolódik. A Blogarchívum ezentúl nem havi bontású, hanem heti. Ez két okból változott: az egyik, hogy könnyebben visszakereshetőek legyenek a posztok, másrészt így a főoldal betöltésekor kevesebb a link, és talán kicsit gyorsabb lesz a betöltődés. 

Várom a véleményeket, javaslatokat!


Szeptember 29. - Heronstairs Nap


Sziasztok!

Cassandra Clare Heronstairs napot hirdetett szeptember 29-re!



Aki esetleg nem tudná, a Heronstairs Will és Jem párosát jelenti (a vezetékneveik összevonásából, HERONdale és carSTAIRS). A kérdésre, hogy miért pont ma és miért pont Heronstairs, megtudhattuk, hogy igazából semmilyen különösebb oka nincs. Mindenesetre Cassie azt mondta, hogy ma csak ilyen posztokat fog megosztani. 

És kaptunk egy ilyet is:

"- Szeretlek - mondta Will. - Kétségbeesetten szeretlek. Nem éreztem még soha így senki iránt, mint irántad. Az irántad érzett szerelmem olyan végtelen, mint a tenger, és mint a sziklák, amiket a hullámok csapkodnak, újra meg újra, mégis hajthatatlanok maradnak. Benned megtaláltam a saját szívem szívét, amiről korábban azt gondoltam, hogy csak az álmaimban lelhetem meg. Soha nem kaphattam volna jobb partnert, hűbb barátot és gyönyörűbb társat. Hagyd nekem legalább egyszer megcsókolnom édes ajkaidat.
Jem felnézett a tűz elől, ahol éppen Churchöt simogatta. Church elaludt, és az összes szőre ide-oda állt. - Azt kívánom, bár abbahagynád, hogy gótikus regényeket olvasol fel nekem - válaszolta. - Az őrületbe kergetnek. 
- A szerelem nemes érzelem - sírta Will, miközben olyan nagy energiával mutogatott, hogy a könyv, amit éppen olvasott, lecsúszott az öléből. Az ő haja is felállt, csakúgy mint Church bundája, mintha csak áramot vezettek volna belé. 
- Nyugalom - mondta Jem, és a hátára hengeredett, onnan mosolygott fel Willre. Church megrándult és szuszogott, aztán a fiú vállához gömbölyödött. - Most olvass nekem valamit, amiben harcjelenet is van, rendben?"

Cassandra Jean fanart - Will és Jem


Sziasztok!

Cassandra Jean boldog Heronstairs napot kíván, méghozzá ezzel a rajzzal:
(A Heronstairs napról mindjárt részletesebben is írok)


"Van valami a mosolyodban, ami erőt ad, hogy folytassam.
És van valami a szavaidban, ami megmarad, akkor is, amikor már elmentél."

Közös magyar projektek


Sziasztok!

A magyar Árnyvadászok közösség csodákra képes, ezt már többször bizonyítottátok, bizonyítottuk. Több közös projekt is indult, ezeket gyűjtöttük most össze:

Az első közös projekt, ami még a forgatás idején készült. Cassie a szereplők kezeiről mutatott képet, mi pedig a saját kezünket küldtük el neki.

Amikor Jamie szülinapja közeledett, megmaradtunk a kezeknél, és így kívántunk neki boldog születésnapot.


Karácsonyra kétféle ajándék is készült, mindkettő az általunk elkészített Árnyvadász sütik képeiből. Az egyiket Cassie kapta meg, a másikat a színészek.



Valentin-napra is kétféle lap készült, újra a kezeinkből. Szintén az egyiket Cassie kapta, a többit pedig a színészek és a film készítői. 


Ez a kép a márciusi Árnyvadász napra készült, egy kis összefoglaló az addigi Árnyvadász projektekből.

Ez a kép Kamper Gergely születésnapjára készült, ezzel szerettük volna megköszönni neki a születésnapján a rengeteg munkát, amelyet a fordításokra fordít.

Ez a projekt Cassie születésnapjára készült. Javaslatokat vártunk, hogy ti hová tennétek a Magyar Intézetet. A teljes albumot letölthetitek innen: https://www.facebook.com/download/320077918128136/Hungarian%20Institute.pdf

I. Magyar Árnyvadász Tali - A beszámolót és Cassie reakcióját itt olvashatjátok: http://www.vegzetereklyei.net/2013/09/arnyvadasz-tali-cassie-megkapta.html


A gyönyörű képekért köszönet a mi PS-királynőnknek, Ramónának, akinek ezeket a csodákat köszönhetjük!

Ezeket a képeket eljuttattuk Cassie-nek és a színészeknek, filmkészítőknek, a legtöbbre választ is kaptunk és nagy sikert arattak. 

Színek szerepe



Arany
A házasság színe az arany.  Míg a férfiak fehér öltönyt viselnek az esküvőn, addig a nők aranyszínű ruhába bújnak. A ceremóniára általában a Szövetség Termében kerül sor, ahol az ifjú pár megjelöli egymást az Elkötelezettség rúnával is.

Fehér
A gyász és a temetés színe. Az elhunyt Árnyvadászokat elhamvasztják, majd földi maradványaikat a Csontvárosban helyezik örök nyugalomra. Az emberek szokásaival ellentétben pedig azért nem a fekete a gyász színe, mert azt a harcok során viselik, így nem lenne illendő ehhez az eseményhez.
További érdekesség, hogy a temetéseken akár piros rúnákat is rajzolhatnak magukra.

Fekete
Az Árnyvadászoknak köztudottan 1234 óta jobban áll a fekete, mint ellenségeik özvegyeinek... egyébként a fekete a harc színe. Ha csatába mennek, akkor mindig csak és kizárólag fekete ruhákat öltenek magukra.
És, ha jobban belegondolunk, akkor ez a szín nem is olyan meglepő választás a nevüket tekintve. Mivel általában a sötétben vadásznak/harcolnak (hiszen ellenségeik zöme démon), ezért tökéletes rejtőszínként funkcionál a fekete.

Piros
A különböző szertartások, varázslatok színe.
Erről konkrétabban nem tudunk semmit, de feltehetően az összes olyan szertartáson pirosban vannak, aminek egy cseppnyi köze is van a varázslatokhoz. Például az árnyvadász gyerekek születésénél, amikor megkapják a védő bűbájt a Néma testvérektől, vagy amikor egy mondén felemelkedik, és Árnyvadász lesz belőle.



A négy főszín mellett azonban a többinek is megvan a maga jelentése. Például a zöld gyógyító, a szürke a tudás, stb. Erről tanúskodik egy vers is, amit majd a Mennyei Tűz városában olvashatunk, ám addig is íme:

"Black for hunting through the night
For death and mourning the color’s white
Gold for a bride in her wedding gown
And red to call enchantment down.
White silk when our bodies burn,
Blue banners when the lost return.
Flame for the birth of a Nephilim,
And to wash away our sins.
Gray for knowledge best untold,
Bone for those who don’t grow old.
Saffron lights the victory march,
Green will mend our broken hearts.
Silver for the demon towers,
And bronze to summon wicked powers."



Magyarul, Deszy fordításában:
"Fekete a vadászathoz sötét éjen át,
Fehér a szín, ha halál, gyász vagy bánat rág.
Menyasszonynak ruhájára arany fodor s topán,
A vörösnek meg bűbáj jár léptei nyomán.
Fehér selyem, mikor a testünk ég,
Kék lobogó, mikor az eltűnt visszatér,
Láng, ha Nephilim születik,
És hogy elmossa bűneink.
Szürke a tudásért, mit jobb lenne nem ismerni,
Csont azokért, akik már nem fognak megöregedni.
Sáfrány fények a győzelmi menethez,
A zöld összetört szíveket gyógyít meg.
Ezüst a démontornyoknak,
a bronz meg sötét erőket mozgat.
"

Újabb képek a Never Give Up forgatásáról


Sziasztok!

Itt van néhány új kép Godfrey új filmjének a forgatásáról illetve magából a filmből.




Még több kép a tovább után!


A Kör



Raziel Körét Valentine Morgenstern alapította meg, mert megszállottja volt a gondolatnak, hogy minden egyes generációban egyre kevesebb és kevesebb az Árnyvadász. Meg volt róla győződve, hogy ha a Klávé szabadabban használná fel Raziel Kelyhét, akkor több Árnyvadászt lehetne létrehozni.
Ebből kifolyólag elkezdte gyűjteni maga köré az ifjú Árnyvadászokat. Felkarolta a gyengébbeket, a kirekesztettek; a szárnya alá vett mindenkit, aki egy kicsit is segítségre szorult. Később ezek az iskolatársai hűséges barátokká váltak, akikkel így már megoszthatta nézeteit. 
Eleinte Valentine tanárainak is beszámolt forradalmi ötletéről, de azok szentségtörésnek bélyegezték azt, mondván, hogy nem lehet csak úgy eldönteni, kiből lehet Árnyvadász, és kiből nem. Erre Valentine újabb ötlettel hozakodott elő, miszerint változtassanak át minden embert. Ám tanárai erre azt felelték, hogy nem mindenki élné túl a folyamatot. Valentine ezt hazugságnak vélte, szent meggyőződése volt, hogy mindössze csak az elitnek próbálják megtartani a Nephilimek hatalmát, és erről kis csapatát is meggyőzte. Végül így alapították meg a Kört. Feltett szándékuk volt, hogy megmentik az Árnyvadász fajt a kihalástól.

"Ezennel feltétel nélküli hűséget fogadok a Körnek és tanításainak... Készen állok kockára tenni az életemet a Kör érdekében, hogy megőrizzem Idris tisztaságát és vérvonalát, illetve a halandó világ érdekében, amelynek biztonságáért felelünk."


Miután véget ért az iskola, Valentine feleségül vette Jocelyn-t, és elköltöztek Jocelyn családjának birtokára, de a Kör továbbra sem szűnt meg. Egyre terebélyesebb lett, és az addigiaknál is nagyobb hatalommal rendelkezett. Csakhogy addigra már a céljaik is megváltoztak.
Továbbra is a Kelyhet követelték, de Valentine, apja halála után (akit egy vérfarkasok elleni rutinakcióban öltek meg) folyamatosan azt hangoztatta, hogy le kell számolniuk minden Alvilágival, attól függetlenül, hogy megszegték-e, vagy sem a Fegyverszünetet. Azzal érvelt, hogy a világ az embereké, nem a démonoké. 
A Kör tagjai ezek után csapatban vadásztak az Alvilágiakra, azokat keresték, akik akár a legkisebb kihágást is elkövették.
Közben Jocelyn teherbe esett, Valentine pedig egyre furcsább lett, olykor napokra is eltűnt a pincéjükben, hogy démonvérrel kísérletezzen. Miután Jocelyn megosztotta a Valentine-al kapcsolatos félelmeit Luke-kal, az elment parabatai párjához, hogy beszéljen vele, ám Valentine megnyugtatta, hogy a terhes nő csak képzelődik, és elhívta barátját vadászni, ahol tőrbe csalta, és Luke-ot megmarta egy vérfarkas. Ezután Valentine megvetette egykori társát, és egy erdőben magára hagyta egy tőrrel, hogy végezzen magával.

A Fegyverszünet évében Valentine megpróbálta megakadályozni, hogy megújítsák azt, de szavai nem jártak sikerrel, így hát újabb tervet eszelt ki a Körrel. Démonokkal léptek szövetségre, azok készítettek számukra fegyvereket, melyeket észrevétlenül be tudtak csempészni az Angyal Termére. Sőt egy démon segítségével még a Végzet Kelyhét is el tudták lopni, helyére pedig egy másolatot helyeztek.

A Kör a Teremben akart lecsapni az Alvilágiakra. Azt tervezték, hogy megvárják amíg a fegyvertelen Alvilágiak megérkeznek Idrisbe aláírni a szerződést, amit 15 évente újítani kellett, és akkor lecsapnak rájuk. Ám Jocelyn elárulta a férjét, szövetkezett az életben maradt Luke-kal, és előre figyelmeztették a Klávét, valamint az Árnyvadászokat a merényletre. Sajnos még így is rengetegen vesztették életüket a Felkelésben.
Miután Valentine rájött, hogy felesége elárulta, elmenekült, felégette egykori otthonukat, és megrendezte fia, valamint saját halálát. A Kör többi tagja pedig vagy elmenekült, vagy száműzték őket Idrisből.


A Kör ismert tagjai:

Valentine Morgenstern † 
Jonathan Christopher Morgenstern
Samuel Blackwell †
Malachi Dieudonne †
Jocelyn Fairchild
Charles Freeman †
Luke Garroway 
Stephen Herondale †
Celine Herondale †
Robert Lightwood
Magdalena Nővér †(Vasnővér lett)
Anson Pangborn †
Emil Pangborn †
Jia Penhallow
Patrick Penhallow 
Jeremy Pontmercy †
Hodge Starkweather †
Maryse Trueblood 
Michael Wayland †
Amatis Herondale †

Átalakítás


Sziasztok!

Már ígérem egy ideje az oldal kisebb átalakítását, egészen pontosan a Csontváros film premierje óta, de
most végre van is időm összehozni.

Ezúttal nem designváltásra kell gondolni, a változás az oldal könnyebb átláthatóságát szolgálja majd, illetve nagyjából azért látom, hogy milyen kérdések azok, amelyek sokszor felmerülnek, igyekszem a változásokkal azt is szolgálni, hogy könnyebben megkaphassátok a válaszokat.

Ez azt jelenti, hogy a mai nap a felső menüsor fog megváltozni, ha nem is gyökeresen, de eléggé. Mivel ezt nem tudom egyszerre, néhány kattintással végrehajtani, ezért ma lehetséges, hogy akárhányszor feljöttök, mást fogtok látni a felső menüsorban. Nem kell megijedni, ettől az oldalt még ugyanúgy tudjátok olvasni ma is, mint eddig mindig! Olyasmiken viszont ne lepődjetek meg, ha üres menüpontokat találtok fent! Ha minden jól megy, az alapvető változtatásokkal el is készülök estére. Az egyes menüpontok teljes feltöltése lehet, hogy ennél kicsit több időt vesz majd igénybe.

Ami még furcsa lehet, hogy ma számíthattok néhány összefoglaló posztra, általánosabb információs posztra az Árnyvadászokkal kapcsolatban, amelyek ritkábban szoktak csak lenni, mivel a friss hírekre vagyunk szakosodva. :) Ezek is a változások miatt készülnek, ezektől sem kell megijedni! :D

Reményeim szerint ezután az oldal némileg átláthatóbb lesz - bár nyilván érthető módon jóval 5000 poszt felett azért ez elég nehéz feladat -, és kisebb lesz a homályzóna a jövőbeni sorozatokkal kapcsolatban is. 

Amint a változtatások véglegesek, ki fogom írni! És az ünneplést szolgálván kezdetét veszi majd a nyereményjáték is!

Új Godfrey fotósorozat


Sziasztok!

Godfrey nagyon aktív mostanában, egy újabb fotósorozat készült róla az októberi Men's Joker számára. Íme a képek:



A többi képet megnézhetitek, ha a továbbra kattintotok!


Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets