Blogger Widgets

2013. november 9., szombat

Könyvmolyképző - Új megjelenések


Sziasztok!

Mivel érkeztek új hírek, gondoltam, készítek egy kis összefoglalót az új Könyvmolyképző Kiadós Cassandra Clare megjelenésekről. 


1. Clockwork Princess - A hercegnő


Valószínűleg ezt várjuk a legtöbben, ugye elvileg csúszás miatt már így is kicsit később érkezik. Ha minden jól megy, november 30-án jelenik majd meg, puha és kemény kötésben is érkezik.

A hercegnő - puha
A hercegnő - kemény

2. Bane krónikák 1-2.


A Bane krónikák jelenlegi állás szerint szintén november 30-ra jelenik meg, szintén érkezik puha és kemény kötésben is.
Az árával kapcsolatban egyelőre nem tudok biztosat mondani, ahogyan a borítóról sem, bár még mindig az a bizonyos régi borító van fent.

Ami igazából Peruban történt - puha
Ami igazából Peruban történt - kemény

Illetve egyelőre borító nélkül, előkészületben állapotban felkerült a Bane krónikák második novellája is a kiadó honlapjára, A szökevény királyné címmel, szintén kemény és puha borítós verzióban is érkezik.

A szökevény királyné - puha
A szökevény királyné - kemény


3. Hamuváros kemény kötésben


És akkor a jó hír! Nagyon úgy tűnik, hogy érkezik a Hamuváros is kemény borítóval, azaz teljes lehet a kemény borítós Cassandra Clare sorozata mindenkinek, hiszen már csak ez a kötet nem jelent meg a jobb minőségű kötéssel. 

Ami még érdekelhet titeket, az esetleg az Árnyvadász kódex, erről egyelőre nincsenek friss híreim, nem tudom megmondani, hogy érkezik-e magyarul vagy sem.

Új Lily videó


Sziasztok!

Készült Lilyről egy paparazzi videó a Flaunt Magazine partijának estéjén. Íme:


Legjobb YA könyvek szavazás - Második forduló


Sziasztok!

Folytatódik az Entertainment Weekly versenye a legjobb young adult könyvek között. A TMI a második fordulóban a Hunger Gamesszel került párbajba, szóval nem lesz egyszerű menet.


Új Jamie képek a Hunger Magazine-nak


Sziasztok!

Kaptunk két új képet Jamie-ről, amelyek a Hunger Magazine-nak készültek. Íme:



Ezt viselte Lily


Sziasztok!

A Flaunt Magazine partiján Lily ezt a Givenchy ruhát viselte a 2012-es őszi kollekcióból.


Új Lily képek


Sziasztok!

Lily a Flaunt Magazine partiján járt. Íme néhány képe az eseményről:



További képekért katt a cikk folytatására!


2013. november 8., péntek

Lily egy Selena Gomez koncerten


Sziasztok!

Ez a kép egy Selena Gomez koncerten készült Lilyről egy rajongóval.




Képek az Árnyvadász kódexből


Sziasztok!

Íme néhány kép az Árnyvadász kódexből:




Én is készítettem néhányat, ezeket megnézhetitek az oldal Facebook mappájában:

A Clockwork Princess 2013 legjobb YA regénye!


Sziasztok!

A Young Adult Magazine összeállított egy TOP10-es listát 2013 legnagyobb és legjobb young adult regényeiből. A listára nagyon szép társaság került fel, többek között a Divergent trilógia befejező kötete és a Vérvonalak sorozat harmadik része. 

És igen, a Clockwork Princess került a dobogó tetejére, vagyis a Young Adult Magazine véleménye szerint ez 2013 legjobb YA könyve!

A regényt hamarosan olvashatjuk magyarul is, addig is pedig ezúton is gratulálunk Cassandra Clare-nek!


Indoklás:
Nem tűnik meglepettnek az arcotok? A miénk sem! Ms. Clare több tízezer rajongójával, ezt a részt ugyanannyira várták, mint a steampunk Árnyvadász saga többi regényét. És a rajongók majdnem tökéletes értékelését maga mellett tudva ez a könyv lett 2013 legnagyobb sikere!

2013. november 6., szerda

Megvan a Bane krónikák legújabb narrátora!


Sziasztok!

Megvan, ki olvassa fel a következő Bane krónikák novella, a What to Buy the Shadowhunter Who Has Everything  hangoskönyv verzióját.

Ő pedig nem más, mint Jordan Gavaris, akit esetleg az Orphan Black című sorozatból ismerhettek. 


Cassie szerint az ő karaktere az egyik legfantasztikusabb egy már egyébként is fantasztikus sorozatban, és ezért nagyon boldogok, hogy ő lesz a felolvasó. (És felvehetünk Cassie listájára egy újabb sorozatot, amit szeret. :D)

Cassie a novelláról is elárult valamit:
Magnus segítséget kér Ragnortól és tanácsot fogad el a szerelmi életével kapcsolatban egy démontól. 

Illetve hamarosan egy interjú is érkezik, amit Cassie készített Jordannel.

Kevin az unokaöccseivel és -húgaival



A TMI minden idők legjobb YA regénye?


Sziasztok!

Az Entertainment Weekly versenyt rendezett. Egészen pontosan minden idők legjobb young adult történetét keresik.
Az első fordulóban a könyvek párokba állítva küzdenek egymás ellen. 



És mit szóltok? A Végzet ereklyéi sorozat is jelölt, és most A leleményes Hugo Cabret az ellenfél. Nem akadály, igaz, Árnyvadászok?

2013. november 5., kedd

Új Jamie kép - A stúdióban


Sziasztok!

Újabb képet kaptunk, Jamie és a barátai még mindig a számok felvételén munkálkodnak.


2013. november 4., hétfő

A Clockwork Princess is jelölt


Sziasztok!

Elindult az idei verseny a Goodreadsen a 2013 legjobb könyvei címért. Örömmel jelentem, hogy van jelöltünk nekünk is, hiszen a Clockwork Princess jó esélyekkel indul a Yound Adult Fantasy és Sci-fi kategóriában.

http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/cassandra-clare-pokoli-szerkezetek-trilogia-3-a-hercegno-6344?ap_id=Deszy


Nehogy elfelejtsetek szavazni rá az alábbi linken:

2013. november 3., vasárnap

Bane krónikák részlet


Sziasztok!

Kaptunk egy részletet az új Bane krónikák novellából, és Cassie azt is elárulta, hogy már megvan hozzá a felolvasó is, és szerinte örülni fogunk. 


"- Hogy megy mostanság a sorod? Tudod, azóta, hogy utoljára megidéztél - mondta Elyaas, a démon.
- Mi? - kérdezett vissza Magnus. 
- Nem emlékszel rám? - csodálkozott a démon. 
- Sok démont idézek meg - felelte Magnus halkan. 
Hosszú szünet következett. Magnus a kávécsészéje alját bámulta, és kétségbeesetten kívánta, hogy még több legyen belőle. Ezt sok mondén is szerette volna, de Magnus egy lépéssel előttük járt. A csészéje lassan újra megtelt, egészen addig, míg csordultig nem volt fekete folyadékkal. Kortyolt belőle és Elyaasra nézett, aki kényelmetlenül változott csápról csápra. 
- Nos - szólalt meg Elyaas. - Ez kínos.
- Semmi személyes - mondta Magnus. 
- Talán ha felfrissíteném kicsit az emlékezeted - javasolta Elyaas segítőkészen. - Akkor idéztél meg, amikor egy démont kerestél, aki megátkozott egy Árnyvadászt? Bill Herondale-t?
- Will Herondale - javította ki Magnus. 
Elyaas összecsapta a csápjait, mintha csak ujjak lennének. - Tudtam, hogy valami ilyesmi. 
- Tudod - mondta Magnus megvilágosodva. - Azt hiszem, emlékszem. Sajnálom. Rögtön rájöttem, hogy nem te vagy a démon, akit keresek. Kéknek tűntél az egyik rajzon, de nyilvánvalóan nem vagy kék és csak az időmet vesztegettem. Nagyon megértő voltál. 
- Ne következtess belőle semmire - intett az egyik csápjával. - Ilyesmik megtörténnek néha. És lehetek kék is. Tudod, a megfelelő megvilágításban.
- A megvilágítás fontos, ez igaz - felelte Magnus. 
- Szóval, mi is történt ezzel a Bill Herondale-lal és azzal az átokkal, amit kék démon bocsátott rá? - A démon érdeklődése valódinak tűnt.
- Will Herondale - mondta újra Magnus. - És ez igazából egy hosszú történet. 
- Tudod, mi démonok néha úgy teszünk, mintha megátkoznánk valakit, miközben nem - csevegett tovább Elyaas. - Tudod, csak a hecc kedvéért. Ez olyasmi, ami elég gyakori nálunk. Tudtad?
- Említhetted volna egy vagy két évszázaddal ezelőtt - állapította meg Magnus fagyosan. 
Elyaas megrázta a fejét és elmosolyodott. - A régi hamis-átok történet. Klasszikus. Nagyon vicces. - Most tűnt csak fel neki, hogy Magnust nem igazán nyűgözi le, amit mond. - Nyilván nem a te nézőpontodból. 
- Nem volt vicces Bill Herondale-nak! - válaszolta Magnus. - Ó, a fenébe! Most már én is ezt csinálom."

Új Jamie képek


Sziasztok!

Jamie a FIXR App Launch Partyn járt október 29-én. Íme a képek:



Új Jamie videó - Recording?


Sziasztok!

Jamie új videót osztott meg, amin egy stúdióban láthatjuk, a videó címe pedig Recording. Lehetséges, hogy új Jamie dalokra számíthatunk végre? Hiszen már beharangozta, hogy rengeteg számot írt.

Egyébként a szokásos formáját is hozza, egy meglehetősen jamie-s tánc keretében.



RECORDING from Jamie Bower on Vimeo.

Új Lily képek


Sziasztok!

Lilyt megint lefényképezték, miközben edzeni indult.

 


TMI fan videó

Vasárnapi Vámpírok: Dracula 2. rész

Örömmel jelentem: a sorozat határozottan fejlődőképes. Végre kiderülnek az indítékok, hogy ki miért mit csinál, és megy ám a háttérben szervezkedés. Ebben a részben sem volt több akció, mint az előzőben, most mégsem unatkoztam. Egyrészt gyönyörködtem a ruhákban, a szép férfiakban, a helyszínekben (amelyeket még mindig próbálok kitalálni, inkább kevesebb, mint több sikerrel), másrészt én szeretem az ilyen toljunk ki a másikkal a háta mögött típusú sorozatokat. Hát Mr. Grayson annyira nem is mások háta mögött szervezkedik. Az ő módszere inkább a „megmutatom, mit akarok, de ettől ti még nem tudtok rólam semmit”.

Talán egy icipicivel több vér folyt, illetve hát konkrétabban mutatták, ahogy Drakula épp vacsorázik, megjelent az okkultizmus, ami persze elkerülhetetlen volt, és meztelenkedés is volt elég. Legalább tudjuk, hogy a színészek nem idegenkednek a testi kontaktustól, legyenek akármilyen neműek. Ennél többet viszont nem fogok elmondani erről, mert nem lövöm le az egyik legjobb pillanatot.
Kialakulóban van egy szerelmi háromszög, de ez egyelőre nem zavaró, és azért elég logikusan is van felépítve. Meglátjuk, mit kezdenek ezzel a jövőben.
Ami még határozottan tetszett, hogy nagyrészt megtartották Drakula vámpírtulajdonságait, tehát a kereszt neki gyengeséget jelent, és egyáltalán nem csillog a napfényben. De a legjobb: belevették az eredeti legendát (vagy hogy hívjam ezt): Drakula tulajdonképpen Vlad Tepes, úgyhogy némi magyar történelem is belekerült a sorozatba (illetve annyira jó volt hallgatni, ahogy a karakter tökéletes magyarsággal ejti a nevét, pedig a színésznek szerintem nem sok köze van a magyarokhoz). Viszont nappal is ébren van meg éjjel is ébren van, nekem egészen úgy tűnt, soha nem alszik, és ez mégiscsak furcsa. Mármint rendben, ő egy vámpír, és rajtam kívül senki nem kíváncsi rá, hogy alszik, úgyhogy erre elpazarolni egy vágóképet teljesen felesleges, de én akkor is akarom látni, ahogy alszik.

Továbbra sem hasonlít a könyvhöz, és nem is fog, ezt pedig kezdtem elfogadni, de azért néha még felkiáltok: „Ez most hogy került ide?”.  Viszont vannak jelenetek, amit annyira próbáltak izgalmassá tenni, hogy túlontúl hatásvadász lett, és ez visszaütött, és kezd kicsit komikusba áthajlani a misztikus helyett. Ebből a két részből kiindulva gyanítom ez így is marad, de hát semmi sem lehet tökéletes.

Nem túl szorosan kapcsolódó tény, de azért ide illik:
Éppen újraolvasom Az angyalt és A herceget mielőtt megjelenne A hercegnő, és sorozatnézés közben eszembe jutott, hogy ez pár évvel játszódik csak a könyvek után, és mindkettő London, mégis annyira más az egész, és itt nem csak a technikai fejlődést értem. Bár a TID sorozatban még szó sincs autóról vagy elektromosságról, a Draculában pedig már megjelenik egy korabeli automobil (amit egyébként díjaztam, tök jól nézett ki, és abszolút illett Drakula karakteréhez), és a villanykörte sem újdonság számukra, nem ez volt az, ami szemet szúrt. Tudom, a két történetnek maximum annyi köze van egymáshoz, hogy mindkettőben vannak vámpírok (azért nem bántam volna, ha Cassie megemlíti Drakulát egy fél mondat erejéig), de valahogy az egész hangulata, a város, úgy ez az egyben teljesen más. Érdekes.


Szóval jobban tetszett a második rész, mint az első. Csak folytassák ezt a tendenciát, és nem lesz itt gond.

Új Cassandra Jean fanart


Sziasztok!

Cassandra Jean megint alkotott, ezúttal Claryt és Jace-t rajzolta le nekünk.


Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets