Blogger Widgets

2013. november 30., szombat

Lily a Joyban


Sziasztok!

Esztertől kaptunk két képet a Joy magazinból, mert hogy Lily felbukkan benne, kétszer is!
Eszternek pedig köszönjük az infót és a képeket!



10 napos karácsony


Sziasztok!

Ez még csak a játék részleges kiírása, de mivel holnap már december 1-je, muszáj egyelőre így kitennem, és a hiányzó infókat később még pontosítom. 

Bizonyára sokan emlékeztem a tavaly 12 nap karácsony programunkra. Akkor a külföldi oldalakkal együtt haladtunk, ezúttal azonban saját kihívást készítettem a magyar Árnyvadászoknak. 


A 10 napos karácsony lényege:

December 1-től 19-ig kétnapos turnusokban adunk meg nektek témákat. Ez alatt a két nap alatt (tehát például a dec. 5-i feladatra 4-én és 5-én) este 7-ig várom az általatok készített alkotásokat az adott témában. Küldhettek bármit: verset, fanfiction novellát, rajzot, festményt, fotómanipulációt, videót, képet ékszerről stb. A lényeg az, hogy mindig az adott napi feladathoz kapcsolódjon és persze Cassandra Clare Árnyvadász világához. 

A beérkezett alkotásokat felteszem az oldalra, mindig az adott napon este. 

Így ünnepeljük együtt az adventi időszakot, egymást és magunkat is meglepve!

Ami még fontos:
Aki pályaművet beküld, az beleegyezik, hogy az oldal felhasználja azt! 


A beküldés módja:

Az alkotásokat e-mailben várom, de ezúttal nem a saját e-mail címemre, hanem egy külön Árnyvadászosra. Erre:
magyararnyvadasz@gmail.com
Az e-mail tárgyába minden esetben a nap témája kerüljön! (Azaz ha az első napról van szó: Tsss! Kacsaveszély!)
Ez fontos, mert így fogom tudni egymástól megkülönböztetni az egyes témákra érkező leveleket!

Az alkotásokat tehát mindig a téma napján este 7-ig várom, hogy meg tudjam osztani! 

Az e-mailben ezenkívül feltétlenül szerepeljen az a nevetek, amivel feltehetem a műveteket az oldalra!

NAGYON FONTOS! 
CSAK AZ E-MAILBEN, AZ ERRE A CÍMRE ÉRKEZŐ PÁLYAMŰVEKET TUDOM ELFOGADNI!
Tavaly sokan küldtétek őket Facebookon az oldal címén, nekem privátban, stb. Sajnos ezeket ezúttal biztosan nem fogom tudni elfogadni, mivel nagyon nehéz őket összehalászni innen-onnan. Úgyhogy a fenti e-mail címre küldjétek őket!

Videók esetében youtube linket várok! 
Ami pedig az írásokat illeti, hacsak nincs különleges jelentősége, kérlek ne formázzátok őket, mert a Blogger szerkesztője nem szereti ezeket. Azaz ne állítsatok be 1,5-es sortávot, első soros behúzást, ne változtassatok betűméretet stb.

Még technikai jellegű információ:
Az egyes napok saját címkét fognak kapni, ahogy tavaly a 12 napos karácsonynál is volt. Így bármikor visszakereshetőek lesznek. Illetve a karácsonyig tartó időszakban az egyes napok linkjeit az oldalsó menüsorban is kigyűjtöm, hogy senki ne maradjon le egyik napról sem. 

Témák:

dec. 1. - Tsss! Kacsaveszély!
dec. 3. - Magnus tizenegyedik krónikája
dec. 5. - Egy levél mindent átír/Borítómánia
dec. 7. - Teremts magyar Árnyvadászt!
dec. 9. - Színészek versus szereplők
dec. 11. - Én és Cassie könyvei
dec. 13. - Ha két Herondale összeakad
dec. 15. - Színezd újra, színezd újra!
dec. 17. - Magnus Bane karácsonyi partija
dec. 19. - Én így képzelem – Jelenet a CoHF-ből

Tsss! Kacsaveszély! 
 
Ez a téma magáért beszél. Kacsás alkotásokat várok. Beleszőhetitek a Herondale-ek kacsákkal szembeni érzéseit vagy éppen megbékéthetitek őket velük. Akármi szóba jöhet, csak kacsás legyen! 

Magnus tizenegyedik krónikája

A Bane krónikák 10 novellából áll, mindegyik novella Magnus életének egy-egy fontosabb epizódját meséli el. A ti feladatotok, hogy megalkossatok egy 11. történetet! Ez játszódhat a TID vagy a TMI idején is, de akár Magnus életének más korszakaiból is származhat. Milyen volt Magnus a diszkókorszakban? Vagy éppen hogyan élte meg a második világháborút? Magnus elég hosszú életet tudhat magáénak, sokat is utazgatott, úgyhogy a lehetőségek tárháza nagyon széles!

Egy levél mindent átír/Borítómánia 

Ezen a napon két téma van, mégpedig azért, hogy mindenkinek kedvezzünk. 
Levelet rajzolni szöveg nélkül meglehetősen nehézkes, ezért azoknak, akik inkább rajzolni, festeni stb. szeretnének, azok sem maradnak le semmiről! Nekik a Borítómánia feladat jut, ami pedig semmi mást nem jelent, mint hogy tervezzetek borítót Cassie valamelyik könyvéhez!
Ami a levélírást illeti... Cassie könyveinek lapjain már rengeteg szép levelet olvashattunk, például Jace levelét Clarynek vagy Will levelét Tessának, de ott van például az extraként megkapott Stephen levél is. A feladatotok, hogy írjatok egy ilyen levelet! Nem feltétlenül kell szerelmes levélnek lennie, baráti is lehet, családtagnak is szólhat, vagy egy idegennek! A lényeg csak az, hogy levél legyen és valamelyik Árnyvadász írja vagy kapja. 

Teremts magyar Árnyvadászt! 

Ez a feladat is magáért beszél. Olyan alkotásokat várunk, amelyek(b)en megelevenedik egy magyar Árnyvadász. Bármelyik történelmi korból származhat, lehet nő vagy férfi, fiú vagy lány, csak annyi a lényeg: magyar legyen!

Színészek versus szereplők

Mi történne, ha Jamie találkozna Jace-szel? Vagy Lily Claryvel? Esetleg mit szólna a szabadlelkű Magnus, ha szembe találná magát Godfrey-val? Megértené egymást Simon és Robbie? Vagy el tudjátok képzelni Valentine reakcióját JRM-re?
Nos, itt ez a feladat! Képzeljétek el, mi történne, ha ez tényleg megtörténhetne!

Én és Cassie könyvei 

Ez egy személyesebb feladat. A dolgotok, hogy megmutassátok, milyen, amikor ti olvassátok Cassie könyvét. Megírhatjátok vagy lerajzolhatjátok magatokat a kedvenc jelenetetek olvasása közben, elmesélhetitek, mi volt a legmeghatározóbb élményetek Cassie-vel és a könyveivel kapcsolatban.  

Ha két Herondale összeakad 

A címmel ellentétben nem muszáj, hogy Herondale-ek szerepeljenek az alkotásban, ez csak jelképes.
A feladat ugyanis kicsit hasonló, mint a Színészek versus szereplők napnál, csak itt nem a színészek találkoznak, hanem a különböző sorozatok szereplői. Mi történne, ha Jace és Will találkoznának? Vagy mondjuk Jem és Clary? Esetleg Gabriel és Alec?

Színezd újra, színezd újra!  

Emlékeztek még az Árnyvadász színekre? Arra a bizonyos 4 színre gondolok, amelyek az Elveszett lelkek városában olvasható gyerekversben szerepelnek. (És igen, tudom, hogy a versről azóta tudjuk, hogy hosszabb, de most csak az első négy sor, és így az első négy szín játszik.)
A négy szín tehát: fekete, piros, arany és fehér. 
A feladatotok az, hogy valamelyik színhez kapcsolódó történetet alkossatok. Szabad kezet kaptok, de azért érdemes nem megfeledkezni a színek jelentéséről sem! (Erről találtok infót az oldalon, de már a gyerekvers olvasása is sokat segít.)

Magnus Bane karácsonyi partija 

Nem hiszem, hogy ez különösebb magyarázatra szorul. Magnus karácsonyi partit rendez. Kit hív meg, mi történik, mit vesz fel?

Én így képzelem – Jelenet a CoHF-ből

Még jó néhány hónapunk van a Mennyei tűz városa megjelenéséig. Mégis valószínűleg mindenkinek megvan az elképzelése, hogy mi történhet a TMI utolsó részében, mit látna szívesen a folytatásban vagy éppen mitől retteg.
A feladat itt az, hogy visszaadjatok egy jelenetet a könyvből, ahogy ti képzelitek.  


Nem kizárt, hogy a játéknak még lesz +1 feladata, amelyre végig várom majd az alkotásokat, de ez még alakul. 


Nyereményjáték

A tavalyitól eltérően idén nyereményjátékkal egészül ki a kihívás. 
A nyereményekben lehetnek még változások, mindenesetre amire biztosan számíthattok:
6 db német Csontváros plakát
5 db német Csontváros könyvjelző

A nyereményjáték rész még alakul, de biztosan lesz, úgyhogy egyelőre ne aggódjatok, csak alkossatok! Senki sem fog lemaradni róla. A részletekkel pedig még később érkezem. 

Új Lily kép


Sziasztok!

Ezt a képet Lily osztotta meg Hálaadás másnapjáról.


2013. november 29., péntek

A családfa - Tények, érdekességek, rejtélyek


Családfa

Most hogy megjelent A hercegnő, bátorkodtam egy összefoglalót írni a családfával kapcsolatban. 
Szeretném elmondani, hogy ez életem legspoileresebb bejegyzése. Tele van TMI és TID spoilerekkel, természetesen beleértve ebbe a most megjelent az Elveszett lelkek városát és A hercegnőt is! Nem is tudtam volna ezeket kikerülni. Bane krónikák spoilerek is vannak benne, ám ezeket külön jeleztem a posztban, az érintett részeknél!
Érintem ezenkívül a még meg nem jelent The Dark Artifices és TLH sorozatokat is, hiszen így látszik igazán, mennyire összefügg minden az Árnyvadász könyvekben. 

A poszt nem a legkönnyebben feldolgozható, rengeteg információt tartalmaz! Ezért azt javaslom, hogy közben nézegessétek a családfát is, mert vizuálisan mégis csak egyszerűbb feldolgozni. A posztot olvasva és a családfát nézve szakértők lehettek a Carstairs, Lightwood és Herondale családok családfáját illetően!

A családfát be is teszem ide, kattintásra teljes méretben is megjelenik, ám ezt csak akkor tegyétek meg, ha már olvastátok A hercegnőt!




Fontos információ még, hogy a családfa csak 2007-ig tart. Azaz nyilvánvalóan nem derül ki róla, mi lesz a Mennyei tűz városa vége. Nem tudjuk meg, meghal-e bárki a Lightwoodok és a Herondale-ek közül, illetve a házasságok sincsenek rajta. 

És mielőtt nekiállnék. Ez életem egyik legnehezebben megírt posztja volt, benne van tudásom legjava, szóval a kommenteknek nagyon örülök! ;) És különösen szeretném hangsúlyozni, hogy kérlek, engedély nélkül ne másoljátok!


Carstairs család

James Carstairs Ke Wen Yu és Jonah Carstairs gyermeke, így lett félig kínai, félig angol. Elias Carstairs Jem nagybátyja, aki egy jelenet erejéig fel is bukkan A hercegnőben. Mivel Jemnek Néma Testvérként nem lehet gyereke, így ő az egyetlen, aki továbbviheti a Carstairs család nevét. És bár A hercegnő idején még nincs gyermeke, végül megérkezik a gyermekáldás. Érdekesség, hogy az ő felesége egy Verlac, akinek a nevét már ismerjük az Üvegvárosból, Sebastian Verlac volt az, akit Jonathan megölt, hogy átvehesse a helyét. 
Egyik gyermekük Alistair Carstairs. Neki abból a szempontból van jelentősége, hogy az ő leszármazottja Emma Carstairs, aki majd a The Dark Artifices sorozatban a főszereplőnk lesz.
Másik gyermekük sorsa szintén érdekes. Cordelia Carstairs ugyanis személyesen is a főszereplők sorába áll. A TLH egyik szereplője lesz és a családfa szerint James Herondale (róla még később írok a Herondale családnál) felesége. Ami nem szerepel a családfán, hogy Cordelia James testvérének, Lucie Herondale-nak a parabatai társa. (Lucie-ról szintén írok még.) Innentől pedig ha Cordelia és James leszármazottjait követjük, akkor láthatjuk, hogy az ő unokájuk az Üvegvárosban megismert Inkvizítor, Imogen Herondale, dédunokájuk Stephen Herondale, aki pedig már Jace édesapja. Azaz Cordelia Carstairs és James Herondale Jace üknagyszülei. Azaz Jace vérében csörgedezik Carstairs és Herondale vér is.


Herondale család

Linette Owens-nek és Edmund Herondale-nek három gyermeke született. Linette és Edmund történetét részletesen is megismerhetitek a harmadik Bane krónikák novellából, mindenesetre annyit már a Pokoli szerkezetekből is tudunk, hogy Edmund Árnyvadász volt, aki beleszeretett a mondén Linette-be, és feladta Árnyvadász örökségét, hogy a nővel lehessen. 
A gyermekeik közül Ella fiatalon meghalt.
William Herondale-t már nem kell bemutatni, őt ismerjük a Pokoli szerkezetekből, hiszen ő az egyik főszereplő. Will feleségül veszi Tessa Grayt. Tessa halhatatlan, így nála elhalálozási dátumot nem láttok, Will viszont bár meghalt, hosszú és boldog életet élt feleségével. Róluk egyébként még olvashattok a negyedik Bane krónikák novellában, a The Midnight Heirben és gyerekeikkel együtt szerepelni fognak a TLH-ban is. 
Két gyermekük született. 
Az idősebbik James Herondale, aki majd a TLH főszereplője lesz, és róla szól a már előbb említett, The Midnight Heir című Bane krónikák novella. Jamesről tudjuk, hogy van egy különleges képessége, amelyet Tessától örökölt, illetve elég magának való, keserű. Jamie (ez James beceneve) parabatai párja Matthew Fairchild, aki valószínűleg Henry és Charlotte Branwell fia. A többit már leírtam az előbb. 
A másik gyermekük Lucie Herondale, akiről már szintén írtam pár szót, ezt nem szeretném elismételni. Mindenesetre Lucie szintén főszereplője lesz a TLH-nak. Tudjuk róla, hogy szeret írni, és testvéréhez hasonlóan neki is van valamilyen különleges képessége. Az ő férje Jesse Blackthorn, ezzel kapcsolatban még írok részletesebben a családfa kérdőjeleiről szóló részben. Mindenesetre nem ismerjük meg a részletes Blackthorn családfát, így nem tudjuk, hogy Lucie-nak született-e gyermeke és ha igen, mennyi és milyen neműek. Viszont azt tudjuk, hogy a The Dark Artifices sorozat főszereplői Emma Carstairs mellett a Blackthornok, akik nagy eséllyel az ő leszármazottai. Valószínűsíthető, hogy a Blackthorn családfát majd az egyik TDA könyvhöz kapjuk majd meg extraként. 
Edmund és Linette harmadik gyermeke Cecily Herondale. Cecily már A hercegnő idején beleszeret Gabriel Lightwoodba, a legkisebb Lightwood gyerekbe, és össze is házasodnak. Az ő leszármazottaikról majd a Lightwood családnál írok részletesebben. 


Lightwood család

Ez talán a legösszetettebb mind közül, mert a Lightwoodok aztán tényleg keveredtek mindenkivel. :D
Barbara Pangbornnak és Benedict Lightwoodnak három gyermeke született. Benedict és Barbara sorsát megismerjük a Pokoli szerkezetek sorozatból, erről most bővebben nem írnék.
Kezdem viszont a legidősebb gyerekkel, mert ez az egyszerű eset. Tatiana Lightwood hozzáment Rupert Blackthornhoz, akit tragikus körülmények között elveszít a Pokoli szerkezetekben. Mindeközben már gyermeket várt, és így született meg az a Jesse Blackthorn, aki majd Lucie Herondale férje lesz. Már mondtam a kérdőjeles részt, ezt a poszt végén még kifejtem. Mindenesetre Tatiana is visszatér a TLH-ban, és meglehetősen fontos szerepe lesz, ezt a The Midnight Heir című Bane krónikák novellából tudjuk. 
A középső Lightwood gyerek Gideon Lightwood, aki Sophie Collinst veszi feleségül. Sophie a Pokoli szerkezetekben még csak mondén szolgáló, aki rendelkezik a látás képességével, és a londoni Intézetben segíti az Árnyvadászokat. Miután Gideon beleszeret és megkéri a kezét, Sophie felemelkedik és maga is Árnyvadász lesz. Az ő gyermekeik sorban Barbara Lightwood, Eugenia Lightwood és Thomas Lightwood. Nem tudjuk, hogy nekik születtek-e gyermekeik és volt-e családjuk, mert ezeket csak a részletes Lightwood családfáról tudhatjuk meg.  
A legfiatalabb gyerek, Gabriel Lightwood elvette Cecily Herondale-t, Will Herondale húgát, ahogyan már említettem. Nekik három gyermekük született. Anna és Alexander Lightwoodról nem sokat tudunk, viszont a középső testvér, Christopher Lightwood leszármazottainak ágát láthatjuk. Christopher Grace Cartwrightot vette feleségül. Minden valószínűség szerint ők is szereplői lesznek majd a TLH sorozatnak. 
Nekik egy fiuk született, Isidore Lightwood. Itt most egy generációt átugranék, de ami a lényeg, hogy Isidore Lightwood unokája Robert Lightwood, aki Alec, Izzy és Max édesapja. Azaz ők hárman közvetlen leszármazottai nem csak Gabriel Lightwoodnak, hanem Cecily Herondale-nak is, azaz Jace távoli rokonai. Azaz Jace minden fontosabb Árnyvadász szereplőnek rokona a TMI-ból, egyetlen kivétel pontosan az a Clary, akiről azt hiszi, hogy a húga. (És persze Clary családja.)

A bejegyzés folytatását a továbbra kattintva olvashatjátok, mert bizony itt még nincs vége!

Olvassuk együtt a CP2-t! - 1. nap


Sziasztok!

Annak idején készítettem egy kis összefoglalót a Clockwork Princess minden fejezetéhez. Most, hogy magyarul is megjelent, gondoltam, lehozom őket az oldalon is. 
Ha valaki még nem olvassa a könyvet, természetesen SPOILER!

Prológus

A kis Will minden erejét bevetve, magányosan edz. Közben megjelenik Charlotte, aki már egy ideje keresi a fiút, és bejelenti, hogy megjött az új lakó, Jem. Will nem túl barátságos vele, hozza szokásos morgó formáját. És bár Charlotte próbálja megvédeni Will felvágott nyelvével szemben, végül kiderül, hogy az igyekezet teljesen felesleges.
Jem ugyanis tökéletesen alkalmas rá, hogy megvédje magát. És amikor végül kiderül, hogy Jem haldoklik, Willben valami megváltozik. Beleegyezik, hogy együtt gyakorolják a késdobálást - ami Jemnek jól megy, Willnek pedig kevésbé -, és ezzel kezdetét veszi kettejük barátsága.

1. fejezet
Tessa az esküvőre készülődik, épp a ruháját próbálja. Közben Will és Cecily együtt edzenek, és Cecily
próbálja meggyőzni Willt, hogy írjon levelet a szüleiknek - sikertelenül.
Közben váratlanul beállít az Intézetbe Gabriel, és közli, hogy az apjuk, Benedict a démonhimlő hatására egy hatalmas féreggé változott.
Cecilyt és Tessát otthon akarják hagyni, de hajthatatlanok.

A fejezet egy a konzulnak írt levéllel zárul, ami arról szól, hogy Charlotte-ra gondoltak, amikor szóba került, ki legyen az új konzol.

Új Godfrey képek


Sziasztok!

Itt vannak a képek, amelyek Godfrey-ról készültek az Earl Jean őszi-téli kollekciójához.



A többi képet megtaláljátok a folytatásra kattintva!


Új Robbie képek


Sziasztok!

Hoztam egy sor új képet Robert Sheehanról. A legtöbbet a folytatásra kattintva tudjátok megnézni!




Magyar feliratos A hercegnő előzetes


Sziasztok!

Készítettem magyar feliratot A hercegnő előzetesére is. (Ne felejtsétek el bekapcsolni a feliratot, anélkül nem lesz.)


2013. november 28., csütörtök

Bane krónikák - Friss hírek


Sziasztok!

Bár még mindig örömködünk A hercegnő megjelenése miatt, kaptam több kérdést is a Bane krónikákkal kapcsolatban. 

A legtöbben a borító miatt érdeklődtök. Jelentem, még mindig nincs végleges borító, ha bárki ezt írja - persze a kiadón kívül -, ne higgyétek el, akármelyik borítóról is állítja, hogy végleges. 

A következő választ kaptam:
"A borító még nem végleges, várunk rajongói ötleteket."

Szóval, Árnyvadászok, Photoshop huszárok, előttetek a lehetőség! Hajrá! (Ha szeretnétek ti magatok borítót tervezni, javaslom, stock fotót használjátok, mert ennek a jogait tudja megvenni a kiadó.)
Illetve ha van a már meglévő borítók között olyan, ami tetszik nektek - Balázs és Regi borítóira biztosan sokan emlékeztek -, azt is elmondhatjátok, hogy melyik tetszik és miért. A Vörös Pöttyös Facebook oldalán lehet "zaklatni" a kiadót a véleményekkel! :)

Egyébként a könyv kiadásra kész, szóval ha lesz borító, már érkezhet is.  

A másik felmerült kérdés az volt, hogy mi történik a Bane krónikák kuponokkal?
Ugye akik a Könyvmolyképző webshopjából szerezték be az Elveszett lelkek városát, kaptak 30%-os kupont, amelyet az első Bane krónikák novella vásárlásánál tudnak beváltani. Ám információm szerint a kupon még a megjelenés előtt lejár.
De pánikra semmi ok! Beszéltem a kiadóval, a kupon természetesen nem fog elveszni, be tudjátok majd váltani, akármikor is jelenik meg a novella!

Lámpagyújtás


Sziasztok!

Nagyon úgy tűnik, hogy idén megint örülhetünk, hiszen a Könyvmolyképző Kiadó újra rendez Lámpagyújtást!

Biztosan sokan tudjátok, miről van szó, de ha esetleg mégsem, akkor röviden: a Lámpagyújtás egy könyves esemény karácsony előtt, mindenféle programmal és akciókkal. 

Egyelőre várják a helyszínötleteket. Ha tudtok valami jó helyet Pesten, ahol meg lehetne rendezni, kommenteljetek itt!

Egyébként pedig VP Manó azt is elárulta, hogy Kamper Gergelyt is szeretnék meghívni, aki többek az Árnyvadász könyveket fordítja le nekünk magyarra, illetve akinek a Csontváros film feliratát is köszönhetjük. Szeretnétek találkozni vele?

Meglepi A hercegnőben!


Sziasztok!

Bizonyára már a legtöbben tudjátok, hogy megjelent A hercegnő, és ráadásul már boltokban is találkozni vele!

Ahogyan VP Manó meg is osztotta velünk, közkívánatra egy meglepi is került a könyv végére. Szerintem sokan sejtitek már mi lehet az, de ha meglepit szeretnétek magatoknak, akkor nem szeretném lelőni!

Úgyhogy a meglepiről a folytatásban olvashattok!

Ha pedig szeretnétek megrendelni, hogy ne maradjatok le a meglepiről:

A hercegnő: PUHA - KEMÉNY


Illusztráció az új CoHF részlethez


Sziasztok!

Kaptunk egy új rajzot Cassandra Jeantől, amelyet a hálaadásnapi részlethez készített. Már maga a részlet is spoileres volt, de ez a rajz EXTRÁN SPOILERES!

Szóval változatlanul érvényes erre is minden Clockwork Princess spoileres figyelmeztetés!

Kép a tovább után!


Új Lily képek


Sziasztok!

Készült néhány kép Lilyről 26-án, épp egy Justin Timberlake koncertről tart hazafelé.


 


Új CoHF részlet


Sziasztok!

Hálaadás alkalmából Cassie megosztott velünk egy egyetlen mondatos részletet a Mennyei tűz városából. 

De! Megint itt az a bizonyos de, ugyanis Cassie újfent olyan részletet adott, amit azok fognak megérteni, akik olvasták már a Clockwork Princesst. Illetve akik még nem olvasták, de ismerik a Pokoli szerkezetek szereplőit, azok olyan információt találnak a részletben, amely rávezetheti őket egy bizonyos Zakariás testvér körüli rejtélyre. Ezért ezt a részletet megint csak a bejegyzés törésével osztom meg, és megkapja a CP2 spoiler címkét is. 

Tehát akkor: CLOCKWORK PRINCESS SPOILER!

Az részletet a továbbra kattintva olvashatjátok!


Új videó: A színészek a harcjelenetekről


Sziasztok!

Kaptunk egy új videót a Csontváros DVD-ről, amelyben Cassie, a színészek és a film készítői a harcjelenetekről beszélnek.


2013. november 27., szerda

Heti GYIK - Avagy a TID és a TMI közös nevezője


Sziasztok!

Az utóbbi hetekben több olyan részletet is kaptunk a Mennyei tűz városából, amelyek összekapcsolódnak Cassie másik sorozatával, a Pokoli szerkezetek sorozattal.
Ezzel kapcsolatban felmerült néhány kérdés:


Nem értem! Most mi történt ebben a részletben/ezen a képen?/Ki az az XY, aki a részletben/képen szerepel?

A spoilerek sajnos ilyen esetben több fronton is problémát okoznak. Egyrészt már írtam arról, hogy valaki spoilert írt a chaten, remélem, ez többet nem fog előfordulni. Másrészt nekem is fejtörést okozott a dolog. Mit osszak meg? Mit ne? Hogyan osszam meg? 

Szerintem a rendszer, amit jelenleg alkalmazok, működésképes, de nélkületek ez sem működhet. Minden poszt elején feltüntetem, amennyiben Clockwork Princess spoilerről van szó. Így ha még nem olvastátok azt a sorozatot vagy legalábbis ezt a részt, akkor: 1. Poént fogtok lelőni magatoknak! és 2. Nem feltétlen fogjátok érteni a szöveg vagy a kép lényegét, mert nem tudjátok, miről/kiről van szó. 
Ezért kérlek, gondoljátok át, hogy az ilyen bejegyzéseket megnyitjátok-e, és ha megnyitjátok, akkor ne csodálkozzatok, ha nem értitek őket! Sajnos nem áll módomban minden feltett kérdésre, ami ebből fakad, válaszolni, és bevallom őszintén, nem is szeretnék. A könyvek azért vannak, hogy elolvassuk őket, és senki olvasási élményét nem áll szándékomban azzal tönkretenni, hogy olyat árulok el, amit nem kellene. 

Viszont több okból megosztom a spoileres híreket is: ez egy hírportál, még ha egy szűkre szabott témában is, így ha hír van, akkor azt hozom. Másrészt többen vagyunk olyanok, akik már olvastuk a könyvet angolul, és minket már nyilván érdekelnek a spoileres hírek is. Harmadrészt sajnos képtelen vagyok arra, hogy a régi híreket tárolgatom, amíg meg nem jelenik az adott könyv magyarul. Ha nem írnám ki rögtön a hírt, akkor sajnos elfelejteném idővel, nehéz lenne visszakeresni stb. 

Akik a spoileres posztokat nem nyitják meg, visszakereshetik őket a CP2 spoiler címke segítségével, így ők sem maradnak le semmiről, akkor olvassák el őket, amikor csak akarják. 


Hogy lehetséges, hogy a két sorozat ennyire összefügg? Utazni fognak az időben?/Mennyire függ össze a két sorozat?/Érteni fogom a Mennyei tűz városát a Pokoli szerkezetek sorozat olvasása nélkül is?

Nem, nem fognak utazni az időben. 
A két sorozat anélkül is összefügghet, hogy időutazásra lenne szükség, és már össze is függött, amióta csak Cassie elkezdte megírni a Pokoli szerkezeteket. Vannak olyan dolgok, amelyek "halhatatlanok" - lehetnek tárgyak, emberek stb. Ezek felbukkanhatnak mindkét sorozatban. Láttunk is erre példákat, pl. könyv, nyaklánc, tubákos szelence stb., illetve Magnus is fontos mindkét sorozatban, pedig ő sem utazik az időben. 
Illetve egy másik módon is összefügghet a két sorozat, amihez még ezekre sincs szükség. Ugyanis ismétlődhetnek mondatok, szituációk stb. Például előfordulhat, hogy egy viktoriánus korban élő Herondale ugyanazt a verset szereti, mint az, aki a TMI-ban szerepel, vagy mondjuk egy Pokoli szerkezetek-béli Lightwood szájából szó szerint ugyanaz a mondat hangzik el, mint Alecéből. Amennyiben az ember mindkét sorozatot olvassa, és szemfüles, ezeket észreveszi és jót derül rajtuk. 
De Cassie úgy írja a két sorozatot - és ezt nem győzöm elégszer hangsúlyozni -, hogy egymástól teljesen függetlenül is érthetőek legyenek mindenki számára. Magyarul ha te csak a TID-t olvasod, akkor is érteni fogod, mi történik, és ha csak a TMI-t olvasod, akkor is. 

Miért javaslom mégis, hogy mindkét sorozatot olvassátok?

Egyrészt mert mindkettő nagyon jó. :D
Másrészt sokkal szórakoztatóbb vadászni és észrevenni ezeket a párhuzamokat, és a két sorozat kiegészíti és erősíti egymást élményben is. Lehet, hogy TMI-t olvasol, és a szereplő valami olyasmit cselekszik, amire befolyással volt valamelyik őse a TID-ből, és nem is tud róla. Vagy teszem azt van egy szereplő a TID-ben, aki valamiért halhatatlan, és a végső sorsát csak akkor ismered meg, ha a jövőjébe is eljutsz, ami pedig a TMI-ban szerepel. 

Úgy érzem, kicsit túlragozom a dolgot, de nem tudom elégszer hangsúlyozni, hogy MINDKÉT sorozatot érdemes elolvasni, mert a szálak összefüggnek, még ha nem is annyira szervesen, hogy az egyik érthetetlenné váljon a másik nélkül. 

Miért lesz fontos a Mennyei tűz városa esetében ez különösen?

Az már most kitűnik a részletekből, hogy a Mennyei tűz városában minden eddiginél fontosabb szerepet játszik majd a másik sorozat. Egyszerűen azért, mert van egy szál, ami a TID-ben indul, és még bőven tart a TMI idején, olyannyira, hogy fordulatot hoz TID szereplők sorsában. Ezeket pedig nem fogják megérteni azok, akik nem olvasták mindkét sorozatot. Ha pedig elmagyarázzák, és gyanítom, így lesz, akkor viszont akaratán kívül megtudhat az olvasó olyan dolgokat, amelyek zavaróak lesznek, ha utóbb tervezte olvasni a TID-t. 
A CP2 olvasása után pedig 100%-ra merem mondani, hogy fontos szerep jut a TID szálnak, szerény sejtésem szerint még az is lehetséges, hogy nem is egynek. Magyarul a CP2 olvasása döntően fogja befolyásolni a CoHF olvasási élményét. 

Most akkor ki a csuda Zakariás testvér?

Na, ez az, amire tőlem ne várjatok választ! Nem azért, mert nem tudom, mert tudom. Hanem azért, mert a világ legnagyobb spoilere lenne, kb. olyan, mintha valaki a Star Wars első tíz percében elárulná, STAR WARS SPOILER hogy Darth Vader Luke apja. 

Zakariás kiléte olyan dolog, amit meg fogtok tudni, a válasz a CP2-ben rejlik, és ennyiből már elég nyilvánvaló, hogy mi az a bizonyos szál, ami a TID-ben indul és még bőven tart a TMI idején. 

KONKLÚZIÓ:
Cassie egymástól függetlenül írja a két sorozatot, de én azt mondom: OLVASSÁTOK EL MINDKETTŐT!

Amikor egy fantasyvilágban járunk, mindig fontos a múlt, jelen és jövő kapcsolata, és azzal, hogy Cassie egymástól eltérő korokban játszódó történeteket ír ugyanabban a világban, plusz jelentősége van ennek. Így állnak össze Árnyvadász családok komplett történetei, és a halhatatlan szereplők élete így kap különösen nagy szerepet. 
Az apróságok is nagyon szórakoztatóak, ám eljutottunk arra a szintre, hogy a globális egész megértéséhez szükség van mindkét sorozat ismeretére. És előre szólok, hogy ez nagy eséllyel csak még összetettebbé válik majd, amint elindul a másik három Árnyvadász sorozat, mert már azokkal kapcsolatban is rengeteg dolgot ismerünk, amelyek összefüggnek. (Ja, és akkor még nem említettem a Bane krónikákat...)

A dolgot kb. így tudnám ábrázolni, a Hősök rajongói előnyben:

Magyarázat: Olyan az egész, mint egy nagy háló. Egymástól függetlenül is futnak a szálak, de bizonyos pontokon, kisebb vagy nagyobb eseményeknél, találkoznak

Most még van lehetőségetek karácsonyra kérni a Jézuskától azt a sorozatot, ami kimaradt még az életetekből, szerintem éljetek vele. 
Komplett sorozat megrendelésekor pedig különösen jól jön ki, hogy a kiadó 2 könyvtől ingyen szállít. Én meg nektek szállítom a linkeket:

TMI:

TID:

Bane  krónikák:

2013. november 26., kedd

Csontváros - Kulisszák mögötti videó: Lények


Sziasztok!

Hamarosan megjelenik a Csontváros DVD, így kaptunk egy kis beharangozó videót róla. A lények megalkotásáról hallhatunk kicsit többet.


CHAT SZABÁLYZAT!


Sziasztok!

Bocsánat a csupa nagybetűs címért, de most NAGYON mérges vagyok. 

Direkt minden bejegyzésben igyekszem körültekintően jelölni a spoilereket, illetve az utóbbi időben már le is választom őket, hogy csak kattintásra legyenek láthatóak. Pontosan azért, mert A hercegnőben olyan spoilerek vannak, amelyek nem csak azt a történetet "teszik tönkre", hanem még a Mennyei tűz városára is vonatkoznak. 

Viszont senki száját nem tudom bekötni, és működik egy chatünk is, és lehet kommentelni is az oldalon. 

Nyomatékosan szeretnék megkérni mindenkit, hogy olvassa el a CHAT SZABÁLYZATOT! Bizony, van nekünk egy ilyenünk, a linkjét közvetlenül a chat alatt megtaláljátok!

Ugyanis az utóbbi időben egyre többször előfordul, hogy spoilereket írtok ki a chaten! NE TEGYÉTEK!

Igyekszem ezeket törölni, amint észreveszem, de sajnos nem tudok 0/24-ben az oldal előtt ülni és ellenőrizgetni a chatet. Szerintem mind vagyunk olyan felnőttek, hogy megértsük, hogy ezzel Árnyvadász társaink szórakozását tesszük tönkre. És lehetnek olyanok is, akik bizony az ilyenek miatt nem akarnak majd visszatérni az oldalra, és bizony ezt sem szeretném. Mert én sem akarnék egy olyan oldalt látogatni, ami tele van spoilerrel és tönkreteszi az olvasási élményt. 

Nem akarok szigorú tanítónénit játszani, és szankciókat bevezetni, mert én alapvetően a bizalom híve vagyok. De ha ez nem fog változni, kénytelen leszek törölni a chatet. 

Úgyhogy még egyszer arra szeretnék kérni mindenkit:
GONDOLJÁTOK ÁT, MIT ÍRTOK KI CHATEN!
(És olvassátok el azt a bizonyos szabályzatot, légy szíves!)

Már rendelhető a CP2 magyarul!


Sziasztok!

Már rendelhető a Könyvmolyképző Kiadó webshopjában A hercegnő! Ez azt jelenti, hogy bizony tényleg érkezik a könyv a héten!

Másrészt azt is, hogy már nem kell előjegyzésre és előrendelési lehetőségre hagyatkoznotok. A kiadótól 15% kedvezményt kaptok a könyvre, illetve két könyvtől ingyen szállítanak!

http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/cassandra-clare-pokoli-szerkezetek-trilogia-3-a-hercegno-6344?ap_id=Deszy

Megrendelhetitek:

A rendelési linkeket megosztom az oldalsó menüsávban is, és terveim szerint karácsonyig kint is hagyom, hogy megkönnyítsem a dolgotokat!

Új Cassandra Jean kép - CoHF?


Sziasztok!

Cassandra Jean a napokban többször is írta, hogy a Mennyei tűz városa képeslapokon dolgozik nagy erőkkel, és több rajzot is kaptunk tőle ebben a témában. 

Most pedig megosztott egy képet egy egyszavas, de sokat mondó kommenttel: Malec

Szerintetek ez is a CoHF-hez kapcsolódik? 


Új Lily képek


Sziasztok!

Ezek a képek november 23-án készültek Lilyről, egy akupunktúrás irodából jött ki.

 
 


Új Jamie kép


Lily csatlakozott az Instagram közösséghez!


Sziasztok!

Lily létrehozta az Instagram oldalát! Mostantól a http://instagram.com/lilyjcollins címen tudjátok követni a képeit!

Addig is hoztam kettőt:



2013. november 25., hétfő

Újabb CoHF illusztráció


Sziasztok!

Újabb képet kaptunk a Mennyei tűz városából, mivel Cassandra Jean gőzerővel dolgozik a CoHF képeslapokon.

Ez viszont megint egy nagyon spoileres darab, tehát nehogy megnyissátok a folytatást, amennyiben nem olvastátok a Clockwork Princesst (A hercegnő)! Ugyanis egy nagyon nagy csavart lő le a kép!

Tehát akkor még egyszer:
CLOCKWORK PRINCESS SPOILER!

Kép a tovább után!


A legszomorúbb boldog befejezés


Sziasztok!

Cassie egy tweetjében azt írta, hogy az asszisztense épp most fejezte be a Mennyez tűz városát, és azt mondta róla, hogy ez a legszomorúbb boldog befejezés.


2013. november 24., vasárnap

Könyvajánló - A Fehér Macska


Sziasztok!

Itt az ideje az újabb könyvajánlónak! És ezúttal egy olyan könyvet szeretnék ajánlani, ami még kötődik is Cassandra Clare-hez és a könyveihez. 

Ugyanis a könyv, amivel most foglalkozunk, nem más, mint Holly Black A Fehér Macska című regénye, amely az Átokvetők sorozat első tagja. 

http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/holly-black-atokvetok-a-feher-macska-6231?ap_id=Deszy
A képre vagy ERRE A LINKRE kattintva megrendelhetitek a könyvet a kiadótól!

Miért ajánlom Árnyvadászoknak?
  • Holly Black Cassandra Clare legjobb barátnője, nagy szerepe volt abban is, hogy végül megjelent a Csontváros. (Kettejük kapcsolatáról az értékelésemben bővebben is olvashattok.)
  • Holly és Cassie hamarosan közös sorozattal jelentkeznek, nem árt, ha már időben megismerjük Holly könyveit és stílusát is.
  • Jace egy kis cameo szerep erejéig feltűnik a könyvben. 
  • A mi világunkban természetfeletti képességekkel rendelkező szereplők. 

A könyvről írt értékelésemet itt olvashatjátok:

És akkor még egyszer, a könyvet megrendelhetitek a kiadótól:

Új Jamie kép


Sziasztok!

Ez a kép még Jamie születésnapján készült a nagy ünneplés közepette:


Hallgassatok bele az új Bane krónikák hangoskönyvbe!


Sziasztok!

Az eddigiektől eltérő módon nem az MTV oldalára került fel a részlet a Bane krónikák hangoskönyvből, hanem az Entertainment Weeklyére. Így sajnos beágyazni nem tudom, de adok hozzá linket, ahol belehallgathattok. És akkor aki esetleg lemaradt volna róla, a felolvasó Jordan Gavaris az Orphan Black című sorozatból. 

A képre kattintva eljuttok az EW oldalára:

http://shelf-life.ew.com/2013/11/20/the-bane-chronicles-jordan-gavaris-audiobook-exclusive/



Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets