Blogger Widgets

2014. február 1., szombat

A legjobb Hamuváros értékelés!


Sziasztok!

Patrick Rothfuss író (A szél neve és A bölcs ember félelme szerzője) értékelést írt Goodreadsen a Hamuvároshoz. 
Az értékelésben tulajdonképpen egy történetet mesél el, de jól látszik belőle, mi volt a véleménye a könyvről. Egyébként elég hatásosan kezd, ugyanis azt állítja, hogy 600%-jába került a könyv.
Majd elmeséli, hogy a repülőutak szüneteit arra szokta használni, hogy olyan népszerű könyveket olvasson, amelyek valamiért addig kimaradtak az életéből. Már csak azért is, mert szeretné ismerni a könyvpiac állását. Amikor legutóbb hazafelé utazott a Hamuvárosra esett a választása. Amíg az átszállásnál a repülőre várakozott, elment vacsorázni, közben pedig a Hamuvárost olvasta. Ami annyira magával ragadta, hogy konkrétan elfelejtette a repülőt, és lekéste. Így kénytelen volt autót bérelni és 3,5 órát vezetni hazafelé.



Forrás

1,5 millió látogatás!


Sziasztok!

Tegnap este átléptük a 1,5 millió látogatást! Ez valami döbbenetes, nagyon szépen köszönöm mindenkinek!

(x)

Lily és Selena Gomez a rákellenes eseményen - Videó

Új Lily képek


Sziasztok!

Lily a Hollywood Stands Up To Cancer elnevezésű eseményen járt 28-án. Íme a képek:

 


2014. január 30., csütörtök

A DVD extrái közül: Mortal Memories


Sziasztok!

Felkerült a Youtube-ra a Csontváros DVD extrái közül az egyik videó, ahol a szereplők emlékeznek vissza, milyen volt a forgatás.

A legjobb rész: Cassandra Clare kézfétise
Sose felejtem el, annak idején mennyire örültem azoknak a kezes képeknek. Még közös projektet is ihlettek.

Lily és Sam Claflin a rajongókat üdvözli


Sziasztok!

Egy rajongó körülbelül egy hónappal ezelőtt összefutott Lilyvel és Sam Claflinnal, akivel majd a Love, Rosie című filmben láthatjuk együtt. A helyszínen készült róluk egy rövid videó, úgy tűnik, jó volt a hangulat.



Shared from stupiid-idiot using Embeddlr
download/iPhone

2014. január 29., szerda

Díjra jelölték a Csontváros zenéjét


Sziasztok!

A hír már nem mai, és a Facebook oldalon már meg is osztottam, de külön posztot eddig elmulasztottam írni belőle. Most viszont pótolom!

Atli Örvarsson a Csontváros zenéjével jelölték a Reel Music Awardsra két kategóriában is! 

A Legjobb Sci-fi/Fantasy/Horror filmzene kategóriában, ahol a jelöltek:


Illetve a Legjobb egyedi dallam kategóriában a Clary's Theme-mel. 

A jelöltek teljes listáját megtekinthetitek ITT.

TID tetkó


Sziasztok!

Ezt a képet egy Árnyvadász, Vivi küldte el nekünk, az új tetkójáról!


Lily az egyik barátja szülinapját ünnepli


A plágiumról


Sziasztok!

Ígértem a plágiumos posztot, hát itt van. 

Az ELTE honlapján nagyon szépen össze van foglalva a probléma, úgy érzem, ennél szebben nem tudnám leírni a dolgot, úgyhogy ezt idézném:

"Mi a plágium?
Plágiumnak minősül minden olyan más szerzőtől átvett tartalom felhasználása, amelynek forrását az írásbeli vagy szóbeli munkában a szóban forgó munka szerzője nem jelzi egyértelműen. Ilyen tartalom lehet más szerzőtől származó:
  • kézzel írott, internetről származó, elektronikus, szóbeli, bármilyen adatrögzítőn tárolt, illetve egyéb forrásból átvett szó és gondolat;
  • ötlet, megállapítás, következtetés, vélemény, levezetés, megfigyelés;
  • képlet, modell;
  • adat, szám- vagy adatsor, statisztika, megoldás;
  • ábra, grafika, kép és fénykép.
Plágiumnak minősül az is, ha valaki sajátjaként tüntet fel olyan munkát, amelynek más a szerzője (pl. teljes dolgozatok, egyéb munkák másolása, ellenszolgáltatásért cserébe elkészíttetett bármilyen írásbeli vagy szóbeli anyag)."

És még egy kis kiegészítés ugyaninnen, mert hiába koptatom a számat arról, hogy ez lopás, úgy tűnik, nem mindenki érti ennek jelentőségét. Ugyanis a plágium ugyanúgy lopásnak minősül, mint amikor bemész egy boltba, és fizetés nélkül zsebre vágsz egy tábla csokit. 

Idézem:
"Fontos tudni, hogy a plágium vétsége akár az 1999. évi LXXVI. törvény a szerzői jogról 12. § (1) és (2) bekezdését is sértheti, és így ugyanezen törvény 329/A. § (1) bekezdése alapján vétséget követ el, és akár két évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható."

Nyilván rajongói oldalakról beszélünk, nem pedig egy komoly szakdolgozatról, de a törvény attól még áll, és még ha nem is lenne így, a dolog minimum etikátlan. 


Ezt érdemes észben tartani az iskolák esetében is, és ezt most leginkább az oldal olvasóinak, nem pedig csak a többi rajongói oldalnak címezném. Én is voltam diák (vagyok is :D), nekem is kellett esszéket írnom, és pontosan tisztában vagyok azzal, hogy általános és középiskolában nem ellenőrzik olyan szigorúan a dolgot, és nagyon könnyen leadható olyan dolgozat, amit a diák összevág különböző forrásokból, vagy ha egy kis energiát azért hajlandó belefektetni, esetleg átfogalmazza őket. 

A plágium bizony az egyszerű iskolai dolgozatokra is vonatkozik, és minimum elégtelennel járhat, ha a tanár ezt észreveszi.

Engedjétek meg, hogy elmeséljek egy kis történetet ezzel kapcsolatban, és akkor mindenki megérti, hogy milyen súlyos problémákat okoz az, hogy a diákok egyszerűen nincsenek tisztában vele, hogy egy-egy esszé megírása nem csak másolást és beillesztést jelent. 
Volt szerencsém még középiskolában, már a végzős évemben az egyik tanáromnak segíteni esszéket javítani. Nem a legkomolyabb tantárgy volt, konkrétan mozgóképkultúra és médiaismeret. Az egész iskolában ugyanaz a tanár tanította a tárgyat, és az egyik feladat mindenkinek az volt, hogy egy választott filmes témában esszét kellett írni. 
Ha nem a saját szememmel látom az egyik dolgozatot, nem hiszem el. Ugyanis a diák a dolgozatát egy az egyben Wikipédiáról szedte, de még arra sem vette a fáradságot, hogy a szokásos Wikipédia elemeket (a tartalomjegyzéket, szövegközi hivatkozásokat stb.) törölje. Ez persze már egy nagyon súlyos eset, de a lényeg szerintem látszik.

Tanács azoknak, akik valaha bármilyen témában dolgozatot írnak: 
A Wikipédia nem forrás. A hétköznapi kérdések megválaszolására persze tökéletesen alkalmas, de mivel bárki szerkesztheti, könnyen előfordulhatnak rajta hülyeségek is. Ez az egyik oka, amiért komoly dolgozatnál nem használható forrásnak. A másik pedig az, hogy azoknak az információknak is származnia kell valahonnan, amelyek a Wikipédiára felkerülnek. Ezért van egy normális Wikipédia cikk tele hivatkozásokkal. 
Amire használható, az kiindulás, pontosan ezeket a hivatkozásokat felhasználva, ugyanis ezek azok, amelyek visszavezetnek azokhoz a művekhez, amelyek az adott információkat tartalmazzák, és amelyeket már ténylegesen is lehet forrásnak használni.
Ennyit zárójelben, jótanácsként. 


És hogy mivel lehet a plágiumot megelőzni? 
Nem bonyolult a dolog, már emlegettem is a posztban:
HIVATKOZÁS

Erre most a külön szabályokat nem szeretném leírni, de a köz javára bemásolnám ide a Budapesti Corvinus Egyetem bejegyzését a szabályokról. Érdemes elolvasni, és biztosítok róla mindenkit, hogy ha egyszer jól megtanulja az ember, onnantól kezdve nem lesz gondja vele. És abban is biztos vagyok, hogy általános és középiskolai tanárok is nagyon fogják értékelni, ha ezt helyesen használjátok, akkor is, ha nem tanították, mert azonnal látszódni fog a dolgozatotokon, hogy egy profi munkáról van szó, amire időt és energiát fordítottatok. 

Persze nem várom el, hogy ennyire szigorúan hivatkozzon mindenki a blogos világban, őrültség is lenne. Én magam sem teszem. 

De annyi szerintem bőven elvárható, hogy ha valaki valamit másol (főleg ha szó szerint), akkor egy linket tegyen oda a végére vagy valahogyan jól láthatóan feltüntesse, honnan származik az információ.

Ennyit akartam volna ezzel kapcsolatban, remélem, mindenkinek tanulságos volt.

A lopásokról


Sziasztok!

Sajnos megint megtörtént, ami már a múltkor is, azaz loptak az oldalról. A slussz poén az, hogy az elsőnél szóltam, mivel tagadni sem lehetett, ugyanis a tegnap megírt szeretet fajtáiról írt posztomat másolták. (Bár tenném hozzá, még ezt sem jól, mert csak a felsorolást sikerült kimásolni, azaz a 8 rúnából csak 6 magyarázatát.) Szóltam, leszedték. Majd néhány óra múlva, amikor újra megnéztem, egy másik poszt származott tőlem, a családfás elemzős posztomból. Azért különösen fájó mindkettő, mert mindkettő a saját posztom, nem fordításom, hanem tényleg én magam írtam őket, elég sok munkám van mindkettőben. Amikor a második miatt szóltam, a kedves adminnak még volt képe azt mondani, hogy egy barátjától hallotta az információt. Amit még készséggel el is hihetnék, de hülyének azért ne nézzenek. Ugyanis a kérdéses rész SZÓ SZERINT volt kimásolva a családfás bejegyzésemből.

Azt hiszem, én alapból egy nyitott és barátságos ember vagyok, viszont nagyon fel tudok háborodni dolgokon. Főleg akkor, ha még hülyének is néznek. (Jelentem, nem érzem magam annak, kedves rajongói oldalak!) A múltkori nyílt levél megírása talán hozott némi eredményt, de nem hiszem, hogy ezt minden alkalommal szeretném eljátszani, amikor tőlem lopnak. 

Így végül mérgemben arra a döntésre jutottam, hogy létrehozok az oldalon egy szégyenfalat (a blogon és a Facebook oldalon is, a jegyzetek között), ahol össze fogom gyűjteni azoknak a rajongói oldalaknak a listáját, akik tőlem lopnak, engedély nélkül. Amint ilyesmit meglátok, az oldal automatikusan repül a szégyenfalra, nem fog érdekelni, ha utólag mentegetik magukat vagy bocsánatot kérnek, mert szerintem elég érthetően feltüntettem már mindenhol, hogy mi a menete a tőlem kapott infók megosztásának. Még az engedély hiánya sem zavarna, amennyiben a forrás rendesen meg van jelölve, de ha ez elmarad, akkor azt gondolom, teljesen jogos a felháborodásom.

Tehát ma ennek a lopkodásnak a következményeként két dolog is következik:

Egyrészt írok egy posztot a plágiumról. Nem közvetlenül kapcsolódik az oldal témájához, de az az érzésem, hogy szükség van rá, mert sokan el vannak tévedve. Amúgy is kicsit küldetésemnek tekintem, hogy az oldalon legyenek tanító jellegű posztok is, amelyek segítik a művelődést, a középiskolában meg általában szeretik elmismásolni a témát, pedig ebben a Ctrl+C - Ctrl+V világban nagyon szükség lenne rá... 

Másrészt pedig felkerül a már korábban említett szégyenfal. Ezt az oldalsó menüsorban fogjátok majd megtalálni a Ne lopj kiírás és a plágiumról szóló bejegyzésem linkje alatt, a Facebook oldalon pedig a jegyzetek között.
Mindenki döntse el maga, hogy mit gondol az ilyen oldalakról, és hogy kíván-e követni/lájkolni egy olyan "rajongói" oldalt, ami más kemény munkájának másolását természetesnek tartja, és önálló gondolat nélkül akar érvényesülni.

És akkor végül még a végére egy újabb nyílt levél minden Cassandra Clare-rel és könyveivel foglalkozó rajongói oldalnak:


Kedves TMI/TID/Cassandra Clare rajongói oldalak!

Szeretnélek titeket ezúton is megkérni, hogy ne csak akkor találjátok meg az oldal címét, amikor reklámozni akarjátok magatokat meg amikor lopnivaló anyagot kerestek, hanem akkor is, amikor meg kell jelölni a forrást!
Mert a legjobb esetben is etikátlan, ha az én munkámat másoljátok szó szerint, engedély és forrásmegjelölés nélkül, főleg ha előzőleg már szóltam is. (Külön ciki, ha ez aznap történt, és utána folytatjátok.) Ha pedig nagyon messzire akarok menni, akkor ezzel a szellemi tulajdonomat lopjátok el, ami halkan jegyzem meg, bűncselekmény.
ÉN tényleg sok időt és energiát fordítok a saját rajongói oldalamra, és bármilyen meglepő, nem azért dolgozom, hogy mások ellopják azt.

Ha a dolog etikai buktatóit nem látjátok, szeretném felhívni a figyelmeteket a plágium kifejezésre, és ha esetleg nem tudjátok, hogy ez mit is jelent pontosan, akkor csak a te kedvetekért holnap írok róla. Kérlek, találjátok meg azt is, ha már a többi munkámat ilyen lelkesen olvassátok és másoljátok! 

Amennyiben ez nem történik meg, akkor bizony én nem fogom elfelejteni a ti linkeléseteket, és az oldalatok a Szégyenfalunkon landol majd.

Köszönettel:
Deszy
 

Két újabb Árnyvadász tarotkártya


Sziasztok!

Bár már nagyon régen volt újabb, most kaptunk még két tarotkártyát. Két rúnás, és különösen aktuális, mivel az egyik kártya a mania rúnát használja, amivel pont tegnap foglalkoztam a szeretet fajtái posztomban. 

Íme a két kártya:




Ahogy Cassie is írta, az Nyolc rúna kártya az Összefogás rúna, és Aline és Helen láthatóak a kártyán. A Kilenc rúnához pedig a mánia rúna tartozik, és Maureent láthatjuk a kártyán. Cassie - és jómagam is - kíváncsiak lennénk, hogy mit tett szegény Simonnal, akit a háttérben láthatunk. :D

Ja, és nehogy lemaradjon, természetesen ezt a két kártyát is Cassandra Jean rajzolta.

Új Lily fotók


Sziasztok!

Ezek a képek Lily egyik fotózásán készültek 25-én.

 


2014. január 28., kedd

Cassandra Jean valami újdonságon dolgozik


Sziasztok!

Cassandra Jean új játékon kezdett dolgozni, bár ahogy írja, egyelőre csak próbál rájönni, hogyan is nézhetne ki a dolog. 

Cassie segített neki, a kérdésre adott válaszokat ő írta, ám ahogy Cassandra Jean elárulta, a legaranyosabb sajnos lemaradt: Szeretlek, bármit is viselsz.

Mindenesetre cuki Jace, ahogy pislog.


Jace
Mit kéne viselnem egy partira? Jobban néznék ki szmokingban vagy inkább farmerban kellene hódítanom?

Válaszok:
Kétségtelenül szmokingban. A csajok megőrülnek a jólöltözött pasikért.
Kipróbálhatnád, hogy nem veszel fel semmit.
Alec küldött, hogy elmondjam. Church lepisilte a szmokingod...

A hercegnő a legolvasottabbak között!


Sziasztok!

A Moly.hu múlt héten legolvasottabb könyvei között van A hercegnő!


A szeretet fajtái


Sziasztok!

Felmerült a kérdés, hogy pontosan mik a szavak a szeretet rúnákra, mert hogy ugye nem csak a love rúna létezik, hanem több másik is:



Ahogy láthatjátok, a fentiek sem igazán angol szavak, ugyanis ezek a görögből származnak. A görögök a szeretet öt fajtáját különböztették meg. Ezek az agapé, az erósz, a filia, a sztorgé és a xénia. Ezeket láthatjátok nagyjából fent is, magyar szó nincs egyikre sem, csak magyar helyesírással írjuk le, amit az angolok angollal, úgyhogy a szótárakban nagy eséllyel hiába is keresitek őket. 
Ami nincs az a xénia, viszont van helyette ugye a ludus, a mania, a banquet és a pragma. Mindjárt kifejtem, hogy pontosan miért. 

A görögöknél az sztorgé a családi, rokoni szeretet. A filia a baráti szeretet. Az erósz, ahogy szerintem erre a legtöbben rá is jöttetek, a romantikus szeretet, vagyis a szerelem. A xénia a vendéglátó szeretet, az agapé pedig az isteni szeretet. (A vendéglátó szeretet sokak számára érdekesen hangozhat, de ha valaki ismeri az ókori görög világot, akkor az tudja, hogy a vendéglátás szinte szent dolognak számított. Ma már ez azért nem ennyire komoly, hogy külön kategóriát kapjon, valószínűleg ezért is maradt ki az Árnyvadász rúnák közül. Meg talán azért, mert az Árnyvadászok nem annyira a vendégszeretetről híresek. )

1973-ban ezt a görög elképzelést is felhasználva John Lee hatféle szeretetfajtát állapított meg. Ezek:
  • Eros - Szenvedélyes, erotikus, örömmel átitatott szeretet. A görögökhöz hasonlóan általában a romantikus szeretetet, vagyis a szerelmet jelenti.
  • Mania - Birtokló szeretet, féltékenységgel, nagy érzelmi csúcspontokkal és mélységekkel, szinte már rögeszméssé is fordulhat és függőséggé válhat.
  • Ludus - Játékos szeretet, a hódítás a lényeg, akár több partnerrel is párhuzamosan.
  • Storge - Az a fajta szerelem, ami lassan alakul át a barátságból, alapja ez a bajtársiasság, a felek közötti hasonlóságok.
  • Pragma - Az a fajta szeretet, amit a fej vezérel és nem a szív. Megfontolt, ésszerű.
  • Agape - Szinte már spirituális jellegű, önzetlen szeretet.

Ahogy láthatjátok a szeretet rúnái ezt a két rendszert ötvözik. Megvan mind a hat Lee-féle szeretetfajtára a külön rúna, ezenkívül a filia rúna is. 

Ami még kimaradt, az a banquet. Ez az önfeláldozó szeretet, ami úgy jelenik meg, hogy az egyik fél áldozatokat hoz a másikért, akár saját magát is feláldozza. 



Remélem, innentől kezdve érthető, hogy miért nem csak egyféle szeretet rúna van, és hogy melyik mit jelent. A legtöbbször persze az agape rúnával találkozhattok a fanartokon, ez terjedt el a szó szerinti értelemben vett szeretet rúnaként, és akár valamelyik közkedvelt "ship" (mondjuk Clary és Jace vagy Magnus és Alec), akár másfajta szeretetet jelképező párosoknál is láthatjátok, pl. Will és Jem párosánál Cassandra Jean tarotkártyáján. 


Jamie megköszönte a brit vásárlóknak


Sziasztok!

Tegnap jelent meg a Csontváros DVD Nagy-Britanniában, és Jamie megköszönte azoknak a rajongóknak, akik megvették a DVD-t.


Új Lancome fotók Lilyről


Sziasztok!

Nézzétek csak! Új Lancome kampányfotók!


Rúnás süti


Sziasztok!

Ezt a sütit Mimi sütötte, és úgy döntött, angyali erő rúnával díszíti.



2014. január 26., vasárnap

Vasárnapi Vámpírok: Dracula 10. rész (évadzáró)

Oké, kicsit ki vagyok akadva. Számítottam rá, hogy ez lesz, de sejteni és látni valamit egészen más. Mielőtt azonban belevágnék az anyázásba (ezért előre is elnézést), lássuk magát a részt.
Annyira élveztem, mint az eddigieket. Vagyis untam magam, mindenféle dolgot csináltam közben, kajáltam, meg facebookoztam, nagyon érdekes volt. Jó, beletettek csavart meg izgalmakat, és a vége már lekötött annyira, hogy csak egyszer állítsam meg közben. Meg közben rájöttem, hogy egyedül Minát szeretem, de vele se felhőtlen a kapcsolatom, mert időnként idegesít, és hogy ebben a sorozatban nincsenek is pozitív karakterek. De azt hiszem, ezt már leírtam egyszer, valamelyik korábbi résznél.
Magáról a részről annál többet, hogy történtek dolgok, nem tudok írni, csak a végéről. Számítottam arra, ami Jayne-nel (hoppá, csak megtanultam a nevét így a végére) történt, és érdekes, hogy semmi érzelmet nem tudott belőlem előcsalogatni, holott őt korábban szerettem. Nem tudom, mi történt idő közben, de idegesítő lett. Tudomásul vettem, aztán léptem tovább. Az utolsó előtti jelenetért haragszom, mert utálom a boldog befejezéseket az esetek legnagyobb részében, az utolsó jelenet meg egy iszonyú nagy függővég. Annyira idegesít, ha nem tudom meg, mi egy történet vége, márpedig ennek nem fogom megtudni. Nagyon frappánsan lezárták, és ennyi. Nem tudok pontos nézőszámokkal szolgálni, de annyi információm van, hogy a sorozat nem teljesített túl jól, és igencsak kétséges egy második évad. Így jártunk. Mindezek ellenére nem fog hiányozni.
Úgy magáról a sorozatról egészében annyit tudok mondani, hogy közepes. Részről részre egyre unalmasabb lett, vagy csak velem van a baj, de annyira nem tudott már lekötni a vége felé, noha nem gyanúsíthatjuk azzal, hogy semmi nem volt benne, mert volt. De azért Budapest szép, ezt jó tudni. Szeretem a szülővárosomat.

Én Fummie voltam, a munkám itt egyelőre véget ért. Nem tudom, írok-e még az oldalra bármit is, de ha hiányolni fogtok (tudom, hogy nem), akkor is megtaláltok, ha nagyon akartok. Facebookon mindenesetre aktívan előfordulok a kommentek között, és még mindig van egy blogom, itt.

Mit tudunk eddig a CoHF-ről


Sziasztok!

Nyilván egy ilyen posztot nem olyan nagyon könnyű megalkotni, hiszen Cassie több forrásból is csöpögteti az infókat, és ezeket összeszedni nem olyan nagyon egyszerű. De mostanában elég nagy érdeklődést láttam egy ilyen posztra, és végül úgy döntöttem, hogy nekigyürkőzöm, mert eddig sehol sem láttam volna olyan megosztást, ami teljesen helytálló és/vagy teljes lett volna. 

CP2 spoileres!

Ami a fülszövegből kiderül:
  • Clary és barátai szembeszállnak Sebastiannel
  • Lehetséges, hogy másik világba kell utazniuk, mert ezen a világon nincs olyasmi, amivel legyőzhetnék

Amit Cassie válaszaiból, interjúkból stb. tudunk:
(jelmagyarázat: rózsaszín - kapcsolatok, bordó - szereplők, kék - halál, túlélés, narancssárga - érzelmek, zöld - konkrétumok)
  • Hat olyan szereplő fog meghalni, akiket névről is ismerünk
  • Rögtön a könyv elején meghal egy fontosabb szereplő
  • Valaki úgy fog meghalni, hogy valaki mást próbál megmenteni
  • Minden szereplő történetét lezárja Cassie
  • Sok vicces jelenet lesz
  • Lesz árulás
  • Elhagyjuk ezt a világot és egy másikba kerülünk
  • Az egyik fejezet címe Simon's Sacrifice, azaz Simon áldozata
  • Az utolsó szó elvileg "fall" - Ezt sokféleképpen lehet fordítani, a szövegkörnyezet nélkül nehéz értelmezni, mert ige és főnév is lehet. Esik/esés, bukik/bukás, hullik stb. Főnév értelemben pedig még akár őszt is jelenthet. 
  • Sok romantika lesz a könyvben
  • Mark (Blackthorn) szerepelni fog az első oldalon
  • Sok Simon lesz a könyvben, felső nélkül is
  • Simon bandája megkapja a végleges nevét
  • Alecet és Magnust Idrisbe rendelik és együtt kell működniük
  • Sok Alec és Magnus lesz
  • Maia-nak és Jordannek nagy szerepe lesz a könyvben, ahogy Raphaelnek is
  • Julian Blackthorn (a TDA jövendőbeli főszereplője) szerepelni fog a könyvben
  • A Néma testvérekkel és a Vasnővérekkel is újra találkozunk
  • Catarina Loss is visszatér
  • Ki fog derülni, hogy a TMI idején ki vezeti a Londoni Intézetet
  • A CoHF-ben említeni fogják, hogy miért választotta Jocelyn a Fray vezetéknevet (de egyébként a Bane krónikákból is kiderül)
  • Tessa az Üvegvárosban több ember halálát is gyászolja a fehér ruhájával, köztük Ragnor Fellét is, erről a gyászról hallunk még a CoHF-ben
  • Szerepelni fog valaki a Pokoli szerkezetek sorozatból a CoHF-ben, aki nem Magnus (arról nem szól a fáma, hogy ez más-e, mint Tessa és Zakariás, mert ők mindketten szerepelni fognak)
  • Cassie szerint meg fogunk lepődni a befejezésen
  • Cassie szerint a CoHF olvasásával úgy leszünk, mint ahogy Ron mondja: szenvedi fogunk, de valahogy élvezni fogjuk.
  • 733 oldal hosszú lesz a könyv angolul, ezzel ez az eddigi leghosszabb Cassie könyv
  • Cassie asszisztense szerint ez a "legszomorúbb boldog befejezés"
  • Lesz olyan páros, akik szétmennek vagy valamelyik tag meghal (angolul ship ruined, kb. így tudtam körülírni)
  • Lesz olyan páros a CoHF végén, akik nem maradnak együtt
  • Két esküvő is lesz a könyvben
  • Clary és Jace valamiképpen összeházasodnak (Cassie válasza a valamiképpen volt, azaz lehet, hogy nem konkrét esküvőről van szó, hanem valamiféle rúnacseréről vagy más fogadalomtételről)
  • Clarynek és Jace-nek lesznek szexi jelenetei
  • Magnusnak hiányzik Alec
  • A CoHF-ben vannak a legszexibb jelenetek, amiket Cassie eddig írt
  • Lesz több Helen/Aline jelenet a könyvben
  • Ki fog derülni, hogy ki az, akit Sebastian angolul "my beautiful one"-ként, azaz gyönyörűmként emleget
  • Mindent megtudunk Robert és Maryse Lightwood kapcsolatáról
  • Church és Miau Ce-Tung túl fogják élni
 
Amire az eddig könyvekből következtethetünk:
  • CP2 epilógus alapján: Zakariásból valamiképpen ismét Jem lesz
  • Előző kötetek és a Bane krónikák alapján: Megtudjuk, ki Magnus apja

Ami az eddig megosztott részletekből kiderült:
  • Jace összetöri Alec telefonját, mert állandóan Magnust hívogatja
  • Jace-nek lesz egy privát beszélgetése Magnusszal, amikor kioktatja a boszorkánymestert az Aleckel folytatott kapcsolatáról, és kifejti, hogy szerinte újra össze kellene jönniük
  • Jordan próbálja lenyugtatni Jace-t, mire kiderül, hogy Jace-t a fegyverek nyugtatják meg
  • Jace-ék megint belevágnak valami olyanba, ami független a Klávétól vagy akár ellent is mond annak
  • Sebastiannek lesz egy felső nélküli jelenete valakivel, aki nem Árnyvadász, de akinek tetszik Sebastian
  • Izzy egy jelenetben azt sugallja, hogy ez a pillanat, amikor Simonnal el kell köszönniük egymástól
  • Van egy jelenet, amiben Izzy és Simon épp Alec ágyán csókolóznak, és már el is kezdtek vetkőzni, Alec pedig rájuk nyit
  • Sebastian azt mondja valakinek, hogy a pasija halott, gondolta, jobb, ha tudja
  • Látunk egy temetést, amiben nagy szerepe van Juliannek, ő az egyik gyászoló családtag, tehát nagy eséllyel az édesanyjáról van szó. Emma jelenlétének tudja összeszedni az erejét. (Ez azért fontos, mert ők lesznek majd a főszereplők a TDA-ban.)
  • Egy jelenetben Clary-vel valami furcsa történik, mert azt gondolja, hogy Jonathan mindig meg akarta védeni, hiszen a bátyja
  • Izzy rájön, hogy Zakariás testvér szexi
  • Clarynek lesz egy jelenete a tizenkét éves Emmával
  • Simon beszélni akar valamiért az Inkvizítorral, Robert Lightwood pedig kereszttel próbálja megakadályozni
  • Magnus aggasztó mondata: Mind halottak.
  • Lesz egy rúna, ami angyalszárnyakra emlékeztet (nagy eséllyel az, amit Clary egyszer már majdnem használt a Csontvárosban)
  • Jocelyn bemutatja Claryt Tessának
  • Magnus kimondja az apja nevét, valószínűleg tehát tőle tudjuk meg, ki ő
  • Jace észreveszi Zakariás parabatai rúnáját, és találkozik is vele már Jem formájában
  • Jem újra találkozik Church-csel és megszeretgeti
  • Clary és Simon karácsonyi shoppingolásra indulnak
  • Clary megkapja a Morgenstern család fegyverei közül a rövidkardot, aminek a párja Sebastiannél van 

Egyéb:
  • A borítón sok nyom el van rejtve
  • A belső borítón szerepelni fognak: Jace, Simon, Izzy, Maia és Alec

Új Lily képek


Sziasztok!

Lily egy sor új képet osztott meg magáról:






A Morgenstern fegyverek a tarotkártyán!


Sziasztok!

Nem tudom, ki mennyire emlékszik még a Cassandra Jean által rajzolt tarotkártyákra, mindenesetre a Hét Gyűrű kártyán Clary és Sebastian szerepeltek együtt mint Morgensternek. És nézzétek csak:


Bizony, ott vannak a Morgenstern fegyverek! Nézzétek csak Sebastian kardján a csillagokat! Bár Claryén nem látszik a lényeg, de nagy eséllyel az egyik rövidkard szintén a Morgenstern családi kard lesz.

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets