Blogger Widgets

2014. június 21., szombat

5. CoHF részlet


Sziasztok!

Kicsit későn érkezik ugyan, de a mai Mennyei tűz városa részlet sem marad el. :)

Nagyobb méretért katt!

Két újabb virágos kártya


Sziasztok!

Újabb virágos kártyákat kaptunk a két Cassie-től.



Helen: Napfényvirág - Könnyek (a Helenium nyilvánvaló szóvicc is)
Aline: Vörös legényrózsa (vagy más néven Rézvirág) - Állandóság

Könyvajánló


Sziasztok!

Újabb könyvajánlóval készültem, és ez azért különleges, mert nem csak én, hanem maga Cassie is ajánlja nektek a könyvet!

Ezúttal is egy fantasyvel készültem: Shadow and Bone - Árnyék és Csont

konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/leigh-bardugo-arnyek-es-csont-6547?ap_id=DeszyAlina Starkova sosem várt túl sokat az élettől. A határháborúk során elveszítette a szüleit. Árvaként csupán egyvalakire számíthatott. Egy másik kis földönfutóra, Malra, a legjobb barátjára. Ám mostanra már rá sem számíthatott. Mindkettőjüket besorozták hazájuk, Ravka anyácska hadseregébe. A két fiatalnak életveszélyes küldetésre kell indulnia az Árnyzónába. Ezen az iszonyatos helyen a földöntúli sötétség az úr, ahol valósággal hemzsegnek az emberevő szörnyetegek. Amikor támadás éri a katonai konvojukat, mindannyiuk élete veszélybe kerül. Ám Alina ekkor olyan titokzatos erőnek adja tanújelét, amiről mindaddig még ő sem tudott. A csodálatos megmenekülés kiszakítja a hétköznapok világából.. . Meg sem áll a fővárosig, az uralkodó udvaráig, ahol az árva lány is a Grisa testvériség tagja lesz. Vezetőjük, a titokzatos Kom úr úgy véli, Alina az, akire oly régóta vár Ravka sokat szenvedett népe. A legfőbb varázsló szerint az Alinában rejtőző erő képes lesz elpusztítani az Árnyzónát. A cári udvar fényűző forgatagában sokan Kom úr új kegyeltjének tartják a lányt, aki csak nehezen tud beilleszkedni Mal nélkül. Miközben hazája egyre nagyobb veszélybe kerül, feltárul előtte egy hajmeresztő összeesküvés. Dönteni kell. Szembeszáll a birodalom leghatalmasabb nagyuraival? Egyedül a múltja mentheti meg… hogy Alina megmenthesse, a jövőt.



Miért ajánlom Árnyvadászoknak?
  • Jól felépített világ természetfeletti képességekkel
  • A főszereplő lány egy számára új, természetfeletti világban találja magát
  • Erős fiú-lány barátság
  • Nappal kapcsolatos képesség (Helló, Simon!)
  • Éjúr
  • Felhívnám mindenki figyelmét a címre! Aminek a címében szerepel, hogy Árny(vadász) és a Csont(város), az csak jó lehet. Na jó, csak viccelek. De tényleg jó.

A könyv szerepelt Cassie nyári olvasmánylistáján is, amit megtekinthettek ITT.

Cassie szerint: "Gazdagon megírt, szimpatikus és komlex karakterekkel, ezt kapnánk, ha ötvözni szeretnénk a Harry Pottert az Anna Kareninával."


Rendeljétek meg!



A könyv Elit Team könyv, úgyhogy ha június 30-ig rendelitek meg, ajándék könyv is jár mellé.

2014. június 20., péntek

Meglepi - 4. részlet!


Sziasztok!

Újabb részlettel érkezem:

Nagyobb méretért katt!

Spoileres Cassandra Jean fanart


Sziasztok!

Cassandra Jean újabb illusztrációt készített a Mennyei tűz városához, és igen, ezúttal spoileres a kép!

Szóval szóltam, folytatásra kattintás csak saját felelősségre!


2014. június 19., csütörtök

Folytatódik a meglepetés - 3. részlet


Sziasztok!

Újabb Mennyei tűz városa részlettel érkeztem!

Még mindig nem spoileres, még mindig szabad megosztani, de arra kérek mindenkit, ne töltse még fel idézet formájában sehová!

Nagyobb méretért katt a képre!

2014. június 18., szerda

Második meglepi


Sziasztok!

És akkor ahogy ígértem, minden napra egy meglepi, szóval érkezik a mai adag is.

Ugyanazok a "szabályok":
  1. A képet szabadon megoszthatjátok Facebook oldalon, Twitter oldalon, blogon, akárhol, tovább küldhetitek e-mailben is akár.
  2. Kérlek, a képeken olvasható részleteket még semmilyen idézetes oldalra ne töltsétek fel (Moly.hu felhasználók, ez leginkább nektek szól!), ugyanis az itt olvasható részletek a könyv szerkesztetlen, korrektúrázatlan, nyers fordításából származnak. Így könnyen lehet, hogy egy-két apróság még változni fog bennük.
  3. A részletek nem feltétlenül a könyv szerinti időrendi sorrendben érkeznek.
  4. Nem kell megijedni, a részleteket úgy válogatom, hogy ne legyen bennük spoiler. :)

Nagyobb méretért katt!

2014. június 17., kedd

2.000.000!!!


Sziasztok!

2 millió, azaz 2.000.000 látogatás az oldalon! Ez egész egyszerűen elképesztő, de tényleg. Amikor létrehoztam az oldalt, álmomban sem gondoltam, hogy eljutunk idáig.
Mindenesetre köszönöm szépen ezt a rengeteg látogatást, elképesztő belegondolni, mekkora ez a szám!



Mindenesetre ezt most abbahagyom, nem kizárt, hogy hétvégén egy ömlengős posztba fojtom izgalmam, illetve számíthattok arra is, hogy lesz egy kis változás az oldalon. Egyelőre csak teszt jelleggel, megnézzük, milyen lesz. De ez is csak hétvégén.

Ígértem viszont nektek valami meglepit, tudom, hogy mindenki erre vár. Ne mondjátok, hogy nem tartom a szavam!

Az ünneplés ezúttal egy teljes hétig tart majd! Ennek keretében érkezik a kis változás, az ömlengős poszt és még ki tudja mi más?

Ami viszont biztos:

Ez alatt az egy hét alatt minden nap kaptok egy-egy részletet a Mennyei tűz városából. Tessék kapaszkodni! Olyan részletet, amit Cassie nem osztott meg. És nem is az én silány fordításomban, hanem egyenesen a kiadótól, Kamper Gergely fordításában! Bizony, ezek már a magyar Mennyei tűz városából származnak! És hét napon keresztül minden nap érkezik egy-egy részlet. 
Na, mit szóltok?

Mielőtt még megosztanám a mai részletet, egy kis közérdekű, kérlek, olvassátok el, mielőtt rávetitek magatokat a részletre!

  1. A képet szabadon megoszthatjátok Facebook oldalon, Twitter oldalon, blogon, akárhol, tovább küldhetitek e-mailben is akár.
  2. Kérlek, a képeken olvasható részleteket még semmilyen idézetes oldalra ne töltsétek fel (Moly.hu felhasználók, ez leginkább nektek szól!), ugyanis az itt olvasható részletek a könyv szerkesztetlen, korrektúrázatlan, nyers fordításából származnak. Így könnyen lehet, hogy egy-két apróság még változni fog bennük.
  3. A részletek nem feltétlenül a könyv szerinti időrendi sorrendben érkeznek.
  4. Nem kell megijedni, a részleteket úgy válogatom, hogy ne legyen bennük spoiler. :)

 Ennyi lett volna a komoly rész, és akkor következzen a jutalom! 

Nagyobb méretért katt a képre!


És végül szeretném megköszönni Katona Ildikónak, amiért minden zokszó nélkül beleegyezett, hogy részleteket osszak meg a könyvből, és Kamper Gergelynek, aki volt olyan kedves, és rendelkezésemre bocsátotta a fordítást! (És amiért elviseli a folyamatos zaklatásomat, miközben ő dolgozik.)

Lena Headey Jimmy Kimmelnél


Sziasztok!

Készült a mi Jocelynunkkal, Lena Headey-vel egy vicces interjú a Trónok harca kapcsán. Íme:


A Csontváros film 3 Teen Choice jelölést is kapott!


Sziasztok!

Nem hittem, hogy én még ezt le fogom írni az életben, no de... A Csontváros film három jelölést is bezsebelt a Teen Choice Awards első fordulójában. 

Jelölték Jamie-t a Legjobb színész akciófilmben kategóriában, Lilyt ugyanennek a női verziójában, illetve magát a filmet Legjobb akciófilmnek.






TDA részlet


Sziasztok!

Kaptunk egy kis részletet Cassie-től a TDA-ból!

"- Igen - mondta a fiú, miközben szemhéjai lejjebb ereszkedtek, ahogy a lány ujjainak mozgását követte. - Fáj, amikor távol vagyok tőled. Olyan, mintha egy kampó lenne a bordáim alatt, amit húznának a másik végén. Mintha te lennél az, aki lehorgonyoz, dacára a távolságnak."  

Jamie Los Angelesben sütteti a hasát





Igen, megjelent a Bane krónikák


Sziasztok!

Úgy látom, van egy kis képzavar a két legújabb Bane krónikák novellával kapcsolatban. Akkor nézzük!

Igen, a novellák, az ötödik és hatodik, megjelentek. 

Elit Team kiadásban, ami azt jelenti, hogy kaphatóak ugyan, de egy ideig csak a kiadótól tudjátok beszerezni. 

Itt:








(Utóbbiról azt írtam korábban, hogy szerintem érdemes elolvasni még a Mennyei tűz városa előtt, ezt érdemes lehet fejben tartani. Persze egyébként anélkül is érthető lesz a TMI befejező kötete, de jobban érthető egy bizonyos dolog a novella ismeretében.)

Tehát igen, a novellák kaphatóak, sok mindenkinek már a polcán csücsül, és beszerezhetőek. 
Körülbelül egy hónap múlva kerül "rendes" kereskedelmi forgalomba, azaz akkortól lesz kapható a nagy könyvkereskedelmi láncokban (pl. Libri, Alexandra), addig nem. 

Viszont a kiadótól rendelve az alábbi "extrák" járnak:

  • 18 kedvezmény
  • 2 könyvtől ingyen szállítás (ami azt jelenti, hogy ha megrendelitek a két Bane novellát, már ingyen szállítanak)
  • Számozott példány
  • Június 30-ig rendelésenként egy ajándék könyv, amennyiben van Elit Team könyv a rendelésben (Mindkét Bane elit, szóval ha valaki más is szeretne venni, és az ajándék könyvre hajt, akkor a két Bane-t két külön rendelésbe is teheti, egy-egy régebbi könyvvel, és akkor megvan az ingyen szállítás is, és két ajándék könyv.)
Az Elit Teamről ITT olvashattok részletesen.

Ezt a rendszert már csak azért is érdemes megjegyezni, mert hasonlóra számíthatunk majd a Mennyei tűz városa megjelenésénél is. Szóval újra csak azt tudom tanácsolni, ne rendeljétek elő máshonnan, mert akkor várnotok kell majd még további 1-1,5 hónapot rá.

2014. június 16., hétfő

Jamie a Shortlist címlapján


Sziasztok!

Jamie a Shortlist férfi divattal foglalkozó számának címlapjára került!


Új Lily képek




Magyar hírek Cassie háza tájáról


Sziasztok!

A Könyvhéten volt szerencsém beszélgetni Katona Ildikóval, a Könyvmolyképző Kiadó vezetőjével, és felcsipegettem néhány információmorzsát, ami érdekelhet titeket. És nem mellesleg Kamper Gergellyel, a fordítóval is beszéltem, szóval a legfrissebb hírek következnek:


- A Mennyei tűz városának fordítása készül, Gergő gőzerővel dolgozik, előzetes jóslatai alapján július végére készül majd. Ez a szerkesztés gyorsaságától, a korrektúrától, az egyéb munkálatoktól és a nyomdától függően augusztusi vagy szeptemberi megjelenést jelent. 

- A Mennyei tűz városa nagy eséllyel Elit Team könyv lesz, úgyhogy nem javaslom máshonnan előrendelni, ugyanis ez azt fogja eredményezni, hogy aki nem a kiadótól veszi a könyvet, 1-1,5 hónappal később tudja csak magyarul olvasni a CoHF-et. 

- Egyelőre semmi biztosat nem tudok a CoHF extrákról, azaz a két képregényről és a belső borítóról. A kiadónál mindegyikről tudnak, nem zárkóznak el a dolog elől, de egyelőre semmi sem biztos. Mindenesetre amennyiben jön hozzánk is a belső borító, az nagy eséllyel külön plakát/poszter formában, nem pedig a könyvben. 

- Érkezik magyarul Cassandra Clare és Holly Black közös, nem Árnyvadászos története, a Magisterium sorozat. És a plusz jó hír: nagy eséllyel még idén! 

- Annak idején már írtam róla posztot, hogy nagy valószínűséggel a kiadó belekavarodott a Shadowhunter's Guide és a Shadowhunters' Codex dologba. Immáron hivatalos: a Guide-ra gondoltak, tehát annak a jogait vette meg a kiadó. (Ez a filmhez kapcsolódó könyv a világról.) Viszont Ildikó nem zárkózott el a Kódextől sem, sőt... Szóval nagy eséllyel érkezik, de semmiképp se várjátok idén őszre. 

- A jó hír viszont: nyáron érkezik a Shadowhunters' Guide illetve a Movie Companion.

- Egyelőre nyilvánvalóan semmilyen konkrét infóm nincs a többi Árnyvadász sorozat magyar megjelenéséről, mindenesetre beszélgettünk a sorozatcímekről és az egyes részek címeiről, szóval mindenképpen szeretnék kiadni a folytatásokat is. 

- A kiadónál nagy szeretnék, ha esetleg Cassandra Clare kis hazánkba látogatna, és dolgoznak az ügyön, de sajnos ez csak akkor megoldható, ha épp Európában jár ÉS rá is ér. Ilyen pedig eddig sajnos még nem fordult elő, mert Cassie rendkívül elfoglalt. De a reményt nem adták/nem adjuk fel. :)

+ Az oldal a héten nagy eséllyel eléri a 2 Millió látogatást és extra meglepivel készülök nektek! Most hétvégén vált biztossá a dolog, és nagyon remélem, hogy annyira fogtok örülni neki, mint amennyire gondolom, hogy örülni fogtok. :D 

(Zárójeles megjegyzés: A híreket nyugodtan terjesszétek, de kérlek, jelöljétek meg a forrást!)

2014. június 15., vasárnap

Új virágos kártya


Sziasztok!

Újabb virágos képet kaptunk, ezúttal egy igazán különleges szereplőről: Churchről!


Church egész girlandot kapott rózsákból, ami a kiválóság érdeme. Hát igen, Church bőven megérdemli. :D

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets