Blogger Widgets

2014. augusztus 16., szombat

Megjelenési infók


Sziasztok!

Elég sok kérdést kapok ezzel kapcsolatban, úgyhogy gondoltam, írok egy rövid kis posztot az elkövetkező magyar megjelenésekről, igyekszem nagyjából időrendben összeszedni őket. (A borítókra kattintva eljuthattok a KMK webshopjába, ahol elolvashatjátok a fülszöveget. Előrendelni egyelőre egyiket sem lehet.)


Árnyvadász-útmutató
várható megjelenés: aug. 19.

konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/mimi-oconnor-arnyvadasz-utmutato-6619?ap_id=Deszy


Először is, mielőtt nagyon belemennék, én azért nem venném 100%-osnak az augusztus 19-i megjelenést, az viszont biztos, hogy hamarosan érkezik a könyv.
Az Árnyvadász-útmutató nem összekeverendő az Árnyvadász kódexszel, ez két különböző könyv. Míg a kódex a könyvekhez kapcsolódik, az Árnyvadász-útmutató egy filmes könyv, jó sok színes képpel a filmből, illetve a filmhez kapcsolódóan néhány alapvető információval a Csontváros film világáról. (Fegyverek, rúnák, szereplők, helyszínek, lények stb.)


Csontváros hivatalos illusztrált filmkönyv
várható megjelenés: aug. 19.

konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/mimi-oconnor-a-vegzet-ereklyei-csontvaros-hivatalos-illusztralt-filmkonyv-6617?ap_id=Deszy


Az időponttal kapcsolatban ugyanazt tudom mondani, mint az előbb.
Ez szintén filmes könyv, de kicsit más, mint az Árnyvadász-útmutató. Ebben is vannak összefoglaló infók alapvető Csontváros dolgokról (ahogy előbb írtam: szereplők, fegyverek stb.), de nem ezen van a fókusz, ebből itt kevesebbet kapunk. Viszont ebben a könyvben vannak mindenféle kulisszák mögötti fotók, interjúk a színészekkel, rendezővel, kellékessel, operatőrrel, maga Cassie is megszólal. Gyakorlatilag onnantól kezdve meséli el a Csontváros film történetét, hogy a producerek radarjára került, egészen odáig, hogy leforgatták a filmet és várják a premiert.


Mennyei tűz városa
várható megjelenés: szeptember 30.

konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/cassandra-clare-a-mennyei-tuz-varosa-6597?ap_id=Deszy


Gondolom, ezt várjátok a legtöbben. Még mindig tartsátok szem előtt, hogy a megjelenési időpont itt sincs kőbe vésve. Viszont örömmel jelenthetem, hogy a napokba beszéltem Kamper Gergellyel, és bár szegény bár nagyon fáradt, mert a nagy fordításban nem volt ideje pihenni, gőzerővel dolgozik a Mennyei tűz városán, és már a célegyenesben van, azaz a könyv vége felé jár.
Utána következik még majd a szokásos könyves procedúra, szerkesztéssel, korrektúrázással, tördeléssel stb. Ezek alapján fog majd bizonyosan kiderülni, hogy mikor érkezik a könyv, mindenesetre szerintem már nem kell sokat várni, még egy utolsó hónapig legyetek türelemmel, aztán a polcotokra kerülhet ez a jó vastag könyv is.
Azzal kapcsolatban, hogy kerül-e valamilyen extra a könyvbe (valamelyik képregény), még nincsen friss információm, mindenesetre a kiadó tud róla, hogy ezek léteznek.


Magisterium 1.: The Iron Trial
várható megjelenés: ????



A jó hír: érkezik a könyv magyarul is, szintén a Könyvmolyképző gondozásában, ahogy Cassie eddigi könyvei is, és a társszerző, Holly Black Átokvetők sorozata.
Infóm arról, hogy mikorra várhatjuk a megjelenést, egyelőre nincsen, ahogyan még a borítóról sem, szóval a fenti az eredeti, angol borító, jelenleg csak illusztráció. Mindenesetre én nagyon szurkolok, hogy megtartsák, mert nekem nagyon tetszik.



És akkor amire még várhatunk:
A következő Bane krónikák novellák
Ezekről egyelőre semmilyen infóm nincs, Gergely még Mennyei tűz városát fordít, ez a prioritás, úgyhogy a Bane krónikák újabb részei még egy ideig nem várhatóak. Bár véleményem szerint nem kizárt, hogy még idén ősszel-télen két szekcióban, párokban, ahogy eddig, megjelenik a maradék négy novella. Talán kettő ősszel, kettő karácsonyra. Meglátjuk. 

Amivel kapcsolatban még kapok kérdéseket:
Árnyvadász kódex

Egyelőre nincsen infóm róla, hogy a kiadó megvette volna a könyv jogait. Tudnak róla, a kiadó vezetőjénél erősen kampányoltam a megjelenés mellett, ennél többet sajnos nem tudok. Esetleg a Vörös Pöttyös Facebook oldalon ti is rághatjátok érte egy kicsit a kiadó fülét. :P

Azt pedig még nagyon korai kérdezgetni, hogy a Lady Midnight mikor jelenik meg nálunk, tekintve, hogy nem hogy nem jelent még meg a könyv angolul sem, de Cassie még jelenleg is írja.

Most akkor mi mikor játszódik?


Sziasztok!

Az Árnyvadász világ immáron 9 megjelent regényből és sok-sok kiegészítő történetből áll, nem is beszélve az eddig még meg sem jelentekről. Ráadásul különböző korokban kapcsolódunk be az egyes történetekbe, így elég nehézzé válik követni, pontosan mikor is játszódnak az egyes történetek.

Cassie újfent válaszolt a kérdésre, erről következik most egy kis összefoglaló, a TMI-ra és a modern kor időpontjaira fókuszálva. Vannak benne spoilerek is, ezeket jelezni fogom, aki még nem olvasta a CoHF-et, azt inkább hagyja ki! 


Csontváros - 2007 augusztusa
Hamuváros - 2007 szeptemberének eleje, néhány nappal, max. egy héttel a Csontváros vége után
Üvegváros - 2007 szeptemberében indul, a Hamuváros vége után egy héttel. Az egész könyv 1,5-2 hét eseményeit öleli fel, látszik, hogy épp elkezdenek sárgulni-barnulni a levelek a fákon.
Bukott angyalok városa - Október közepén indul (fent vannak a Halloween dekorok, és Simon is említi a hónapot), október harmadik vagy negyedik hetén ér véget. Illetve a könyvben azt is említik, hogy Clary 7 hete kapja az Árnyvadász kiképzést.
Elveszett lelkek városa - A prológus októberben játszódik. Az első fejezet két héttel később, november második hetén. (Ebben az évben október 5 hetes volt.)
INNENTŐL MENNYEI TŰZ ÉS A HERCEGNŐ SPOILEREKET TARTALMAZHAT A BEJEGYZÉS! Nem óriásiakat, de azért szóltam...

2014. augusztus 14., csütörtök

Újabb TDA részlet


Sziasztok!

Kaptunk egy újabb kis részletet a Lady Midnightból. Íme:

Kíváncsi volt, hogy amikor a fiú belenézett a szemébe, és azt mondta, a vadűzésben meg kellett tanulnia tükrök nélkül boldogulni, vajon kinek a szemébe nézett ennyi éven keresztül. Ki volt a tükre ezalatt.
Most már tudta.

Holly és Cassie videója a Magisteriumról


Sziasztok!

Cassie és Holly Black megosztottak egy rövid videót, amiben új, közös sorozatukról, a Magisteriumról beszélnek. Túl sok új infó nem derült ki belőle, de én már nagyon izgatott vagyok, kíváncsi vagyok, mire számíthatunk.
És nem tudom, megosztottam-e már a jó hírt, mindenesetre hozom: igen, érkezik magyarul is a sorozat.


2014. augusztus 10., vasárnap

The Darling Buds koncertfelvétel


Sziasztok!

Már elég rég posztoltam videót, amiben Jamie-t énekelni hallhatjuk, most ideje pótolni. Egy The Darling Buds koncertfelvétellel készültem, a Waiting, felvétel a Guilfestről.


Új Love, Rosie előzetes


Sziasztok!

Egy újabb előzetest hoztam Lily Collins új filmjéhez, a Love, Rosie-hoz.


Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets