Blogger Widgets

2015. február 12., csütörtök

És ha a két darab összeáll...


Sziasztok!

Ilyen összeillesztve a két eddigi TFSA borító:


2015. február 11., szerda

Megjött az első két borító!


Sziasztok!

Megérkezett a végleges borítója az első két Tales from Shadowhunter Academy novellának, kezdődhet megint a puzzle! És most már nem kell sokat aludnunk, és angolul már olvashatjuk is az elsőt! Egészen pontosan február 17-én, azaz jövő kedden.



2015. február 10., kedd

Rossz hírek a sorozat háza tájáról


Sziasztok!

Néhány napja írtam egy posztot bizonyos pletykákról, amelyek a TMI tévésorozattal kapcsolatosan terjednek a neten. Akkor mertem remélni, hogy alaptalan pletykák, mint ahogy a filmmel kapcsolatban is ezer meg ezer alaptalan pletyka kapott szárnyra, mielőtt végleges lett minden. 



A rossz hír, hogy nagyon úgy tűnik, a pletykák nem alaptalanok. A Fangirlish oldal egyik szerkesztője ugyanis olvasta a pilot (a pilot az első rész) forgatókönyvét, és ez alapján fogalmazta meg nyílt levelét Ed Decternek, a sorozat készítőjének. 

Nem fogom lefordítani az egész nyílt levelet, majd az erre rákövetkező posztot sem, ahol már olvasói reakciókat is láthatunk, mert nagyjából azt fogalmazza meg, amit szerintem a könyvsorozat minden rajongója érez. Nagyon bölcsen rámutat, hogy oka van annak, ha egy könyvsorozat sikeres, a könyvnek iránymutatóul kellene szolgálnia, nem pedig valami olyasmiként kellene kezelni, amiből a filmesek szabadon kivagdoshatnak részeket, hogy valami teljesen mást csináljanak belőle. Azt is leírja, hogy nem szabadna alábecsülni a rajongói bázis erejét, ugyanis rájuk lehetne építeni - de ha már ők sem akarják a sorozatot, annyira más, mint amit várnának, az határozottan probléma. 
Ahogyan azzal is mélyen egyetértek, hogy egyelőre úgy tűnik, a Constantinnál nem tanultak a Csontváros hibáiból - nem hűségesebb adaptációt akarnak hozni, hanem még jobban eltérni az eredeti alapanyagtól. 

Aztán tételesen felsorolja azokat a dolgokat, amelyeket nem szeretne abban a formában látni, ahogyan jelenleg a forgatókönyvben szerepelnek. 

Akik esetleg lemaradtak, a korábbi pletykák ezek voltak:

  • A TMI sorozat címe Shadowhunters lesz
  • A szereplők idősebbek lesznek, mint a könyvben
  • A szereplők "megöregítésével" együtt a sorozat sötétebb lesz, mint a könyvek, és állítólag több szexjelenetre számíthatunk
  • A helyszínt New Yorkról Los Angelesre vagy San Franciscóra változtathatják
  • Simonnak lesz egy új barátnője, már a sorozat elejétől
  • Az Árnyvadászok olyasmik lesznek, mint a CIA egy titkos egysége

Nagyon úgy tűnik, hogy mindez igaz. És akkor összeollózgatva még néhány dolog, ami a Fangirlish bejegyzéseiből kiderült:
  • Összefoglalva azt írja az oldal szerkesztője a forgatókönyvről: "A forgatókönyv egy marha nagy kuszaság."
  • "Olyan, mintha hozzányúltak volna a könyvhöz, kiszedtek volna belőle pár nevet és hogy ki micsoda, aztán elégették volna a könyvet."
  • "Ironikus módon a legjobban megírt szereplő a pilotben Simon új barátnője, Natalie. Ő az egyetlen, akinek első pillantásra törtenete is van - kíváncsi vagyok, hogy ő valami titkos, új Árnyvadász-e."
  • "Egyszerűen nem értem, hogy miért szerepel Clary alig az epizódban és Jace miért egy lányt öl meg a klubban egy fiú helyett, pedig ez mind olyan változtatást, amit megcsináltak."
  • "Azt akarom, hogy Jace ne valami szatír legyen, aki rúnákat rajzol Clary olyan testrészeire, amiket nem kellene megérintenie, amíg a lány nincs magánál." - ami azt jelenti, hogy ez bizony megtörténik a jelenlegi pilot-forgatókönyvben

Ez a forgatókönyv első verziója, tehát még változhat. De sajnos ez a kép jelenleg elég tragikus... 

A teljes cikket ITT és ITT olvashatjátok, bár a lényeget megpróbáltam kihámozni.

2015. február 9., hétfő

Cassie és Holly dolgoznak


Sziasztok!

Cassie megosztott egy képet, ami azt hivatott szemléltetni, hogyan dolgoznak együtt Hollyval a Magisztériumon. Nem mindig békében, a jelek szerint. :D


2015. február 8., vasárnap

Tessa képességei változtak


Sziasztok!

Cassie érdekes dolgot árult el A hercegnő végével és Tessával kapcsolatosan. Figyelem! A hercegnő spoiler! Néhány szó esik Claryről és Emmáról is!

Tehát, amit Cassie írt:

Tessa képességei megváltoztak azután, hogy találkozott a mennyei tűzzel A hercegnő végén. Vannak dolgok, amelyekre már nem képes, és néhány dolog, amire viszont igen, bár korábban nem volt. (Spoilerek: már nem képes olvasni azoknak a gondolataiban, akikké változik, viszont tud néhány alap boszorkánymester varázslatot, amire korábban nem volt képes.)

Clary tovább folytatja rúnagyártó karrierjét, néhány különleges rúnát készít Emmának is. 

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets